Προς το περιεχόμενο

Mandrake 10 and network problem!

kitsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παμε καπως απλα για αρχή. Να διευκρινίσω οτι απο λειτουργικά συστήματα - δίκτυα ξέρω αρκετά πραγματάκια αλλά αποφάσισα σαν καλός άνθρωπος και εγω να ασχοληθώ με το λινουξ και να το βάλω σαν ρουτεράκι, κατεβαστήρι για την dsl μου!

Λοιπόν κατεβάζω το mandrake... του κάνω και μια εγκατάσταση (σημειωτέων δεν είχα τότε κάρτες δικτύου πάνω στο pc!) όα πήγαν καλά . Βάζω πάνω εκ των υστέρων δυο κάρτες δικτύου , μια κανονική και μια ασύρματη . Στην αρχή κόλλαγε όλο το pc υποθέτω λόγω του slot που ήταν η ασύρματη (κάτι έγραφε επάνω για 5V) όταν της άλλαξα slot ,δούλεψε. Πάμε τώρα στο λειτουργικό. Μπαίνω μέσα, πάω σε κάτι mandrakekatitis... που είναι για το configure του hardware και βλέπω κανονικά δυο κάρτες δίκτυου μια με chipaki RTL - 8139 και μια wireless. Παω να κάνω τις ρυθμίσεις που λεεί στο κάτω κουτάκι οχι αυτο για το module το αλλο που ειναι για ρυθμίσεις. Προχωράει και εκει που πατάω το autoprobe όλα καλά και μου ζητάει να διαλέξω module (driver υποθέτω) συνεπώς αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν παίζει, ότι και να του βάλω δεν προχωράει πατάω next και μου εμφανίζει πάλι την καρτέλα να βάλω driver. Αν πάω να φτιάξω ενα netwok connection στο κουτάκι που υποθέτω είχε επιλογή για interface δεν μου δείχνει τίποτα μέσα. Και στο taskbar εκει που έχει για το δίκτυο μου έχει ενα πορτοκαλί Χ και μου λέει ότι ειναι disable να το κάνω enable .Οταν το πατάω μου ανοίγει πάλι το wizard που φτάνει στο σημείο του module.

Τις πταίει???

Υ.Γ: στο bios να βάλω pnp OS ??? και τα resources auto ?? η manual??

Δημοσ.

να απαντήσω εγω στον εαυτό μου μετα απο πολλές δοκιμές... ότι ενω έβλεπε τις κάρτες δεν είχε drivers για αυτές.... α ρε linux... αυτα ειναι (γελάει ο κόσμος όπως θα έλεγε και ένας φίλος μου!!) αποφάσισα λοιπόν να βάλω μια intel 10/100 pro... για κανονική... μήπως κανα καλό παιδάκι ξέρει να μου πει μια wireless που να δουλεύει σίγουρα με το mandrake 10.1.. ????(Εννοώ να την έχει και να παίζει αυτόματα, ουτε να κατεβάσω drivers όυτε τίποτα.... πλουγκ εντ πλέι! μην μου πειτε καμμια cisco και κάνει 500 ευρα!!!

thanks!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...