Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το στερεοφωνικό μου!

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες. Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο το μέρος εδώ για να κάνω την ερώτησή μου αλλά νομίζω ότι επειδή πολλοί ασχολούνται με αυτά τα πράγματα εδώ μέσα, σκέφτηκα ότι ίσως μπορεί να βοηθήσουν.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Στο στερεοφωνικό συγκρότημα, το ένα ηχείο παίζει μια χαρά. Το άλλο παίζει μόνο τις χαμηλές συχνότητες, σαν να παίζει μόνο από τον ένα δρόμο, το woofer. Παίζοντας όμως με τον ρυθμιστή της έντασης (ποτενσιόμετρο) , συνήθως όταν αυξάνω απότομα την ένταση, τότε το ηχείο φτιάχνει και παίζει μια χαρά.

Μετά από λίγο πάλι χαλάει και παίζει πάλι μόνο τις χαμηλές συχνότητες. Και ούτω κάθε εξής. Απ' ότι μου είπαν, χρειάζεται καθάρισμα το ποτενσιόμετρο (ρυθμιστής έντασης). Το άνοιξα φύσηξα όσο μπόρεσα το σημείο αλλά δεν κατάφερα να φτάσω ακριβώς στο σημείο της επαφής.

Ξέρει μήπως κάποιος πως θα λύσω το πρόβλημα αυτό;

Δημοσ.

Γεια χαρά....

Τα ηχεία πως τα έχεις συνδεδεμένα με τον ενισχυτή? Με τα απλα λεπτά καλώδια (κόκκινο-μάυρο) ή με ακροδέκτες μπόρνες? To σύστημα αποτελέιται απο κομμάτια ή είναι μονοκόματο?Αν ισχύει το πρώτο, τότε στο κάνει άσχετα με την πηγή του ήχου? Δηλαδή έιτε παίζει το cd, είτε ραδιόφωνο κλπ? Και τέλος πάντων

είμαστε σίγουροι ότι τα καλώδια είναι οκ?

Δημοσ.

Κατ' αρχάς άλλαξε τα δύο μεγάφωνα μεταξύ τους και δες αν κάνει το ίδιο.

Αν το πρόβλημα παραμείνει στο ίδιο κανάλι τότε έχει πρόβλημα το ποτενιόμετρο αλλοιώς με γειά το μεγάφωνο.

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι την αλλαγή με τα ηχεία την έκανα ήδη. Και πάλι το αριστερό ηχείο δεν παίζει σωστά, που πριν ήταν το άλλο ηχείο, άρα δεν φταίει το ηχείο. Το σύστημα είναι 4 κομμάτια, το κομμάτι που είναι το ποτενσιόμετρο είναι και ο ενισχυτής.

Η σύνδεση με καθένα από τα ηχεία γίνεται με 4 καλώδια τα οποία μπαίνουν σε κάτι τρύπες και κλειδώνουν μετά με κάτι πλαστικά + ένα καλώδιο που είναι σαν το IDE απλώς πιο μικρό. Όσον αφορά την πηγή, το κάνει πάντα οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή. Όσον αφορά τα καλώδια αν είναι οκ, δεν νομίζω να είναι αυτό εφόσον με το πείραγμα του ποτενσιόμετρου να φτιάχνει παροδικά το πρόβλημα...

Δημοσ.

Έχει remote control. Τί ακριβώς εννοείς; Το θέμα είναι ότι δεν φτιάχνει πάντα όταν ψηλώνω στην ίδια ένταση αλλά μερικές φορές εύκολα, άλλες δύσκολα, άλλες καθόλου και συνήθως όταν αυξάνω απότομα.

Δημοσ.

planetman αγόρασε ένα spray με λάδι από κατάστημα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων,και ψέκασε μέσα στο ποντεσιόμετρο,γυρνώντας το αριστερά-δεξιά αρκετές φορές.

Δημοσ.

_BASSstarlet_, αγόρασα λάδι και του έβαλα λιγάκι. Βέβαια δεν κατάφερα να μπω τόσο μέσα όσο θα ήθελα στο ποτενσιόμετρο. Σε μια πλακέτα έριξα λάδι. Φαίνεται να έχει βελτιωθεί η κατάσταση, δεν έφτιαξε βέβαια 100%. Ίσως χρειάζεται μερικές μέρες να δράσει σωστά.

Δημοσ.

plametman αν πραγματικα εριξες λαδι στο ποντεσιομετρο τοτε....χαιρεταμας τον πλατανο οι σκονες και το λαδι καναν μια πολυ ωραια λασπη που θα κανη ενα ακομα ωραιοτερο βραχηκυκλωμα.για αυτες τις περιπτωσις εχουμε spray χωρις λαδι το ιδιο που καθαριζουμε κεφαλες VIDEO-AUDIO .

Δημοσ.
_BASSstarlet_, αγόρασα λάδι και του έβαλα λιγάκι. Βέβαια δεν κατάφερα να μπω τόσο μέσα όσο θα ήθελα στο ποτενσιόμετρο. Σε μια πλακέτα έριξα λάδι. Φαίνεται να έχει βελτιωθεί η κατάσταση, δεν έφτιαξε βέβαια 100%. Ίσως χρειάζεται μερικές μέρες να δράσει σωστά.

Oχι λάδι σκέτο,σπρέυ με λάδι που είναι ειδικό για αυτή την δουλειά.

Δημοσ.

Μπορεί να φταίει κάποια κόλληση και όταν ανεβάζει ένταση λόγο κραδασμών να φτιάχνει. Δοκίμασε μόνο με το προβληματικό κανάλι (μόνο με το ένα ηχείο συνδεδεμένο) να αναβάσεις την ένταση να δεις τι παίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...