georgeadams Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Ναι, ο darwin, ο πυρήνας δηλαδή του MacOS X είναι βασισμένος στο BSD Unix και είναι open source (αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλο το λειτουργικό είναι open source): http://developer.apple.com/darwin/ Beneath the appealing, easy-to-use interface of Mac OS X is a rock-solid foundation that is engineered for stability, reliability, and performance. This foundation is a core operating system commonly known as Darwin. Darwin integrates a number of technologies, most importantly Mach 3.0, operating-system services based on 4.4 BSD (Berkeley Software Distribution), high-performance networking facilities, and support for multiple integrated file systems. http://developer.apple.com/darwin/projects/darwin/faq.html Q. What is Darwin? A. Darwin is a version of the BSD UNIX operating system that offers advanced networking, services such as the Apache web server, and support for both Macintosh and UNIX file systems. It was originally released in March 1999. Darwin currently runs on PowerPC-based Macintosh computers, and is being ported to Intel processor-based computers and compatible systems by the Darwin community. Q. How does Darwin relate to Mac OS X? A. Darwin is the core of Mac OS X. All software built for Darwin should be able to run unmodified on Mac OS X. However, because Darwin by itself does not encompass all of the features of Mac OS X, software that depends on higher-level features of Mac OS X (such as the Cocoa and Carbon toolkits) will not run on a stand-alone Darwin system. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 kati elafrws sxetiko: to X11 systima (ta x-server i x-windows) einai afto pou leme ten-eleven? einai ena logo-paixnio diladi? kapoio MacOS' date=' an oxi to Mac OS X, isws kapoio twrino prosfato (eimai asxetos apo tis ekdoseis kai ta noumera tous) exei tmimata apo to Unix/Linux. It's an open-source world [/quote'] Το τελευταίο MacOS (η έκδοση Χ, δηλ. έκδοση 10) έχει τμήματα BSD. Τα προηγούμενα λειτουργικά δηλ. τα System 1 έως System 7 (τότε δεν λέγονταν MacOS) και τα MacOS 8-9 δεν είχαν BSD αλλά ήταν Apple proprietary software. Κάτι σχετικό-άσχετο για το open-source software, τις πατέντες και τη δύναμη της δημιουργίας: το MacOS X υποστηρίζει εγγενώς PDF - δηλ. το λειτουργικό σύστημα διαβάζει και κάνει export οποιοδήποτε κείμενο σε PDF χωρίς χρήση πρόσθετου software (βλ. Adobe Acrobat). Πλην όμως, η Apple ανέπτυξε τεχνολογία (που ενσωμάτωσε στο λειτουργικό) που δεν περιλαμβάνει ούτε μία γραμμή κώδικα της Adobe και έτσι δεν πληρώνει ούτε ένα cent στην Adobe για πνευματικά δικαιώματα της τεχνολογίας PDF. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefkal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Αν έχει κανείς σας απορίες σχετικές με Mac ας ρίξει μία ματιά στο helmug.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefkal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Και όσοι θέλουν Προσκλήσεις για την Comdex (18-19-20/11/05) ας στείλουν pm. Αν είστε πολλοί θα κανονίσουμε συνάντηση. http://www.comdexgreece.gr/media/Kataxorisi/FOVOs.jpEg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stilewag Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 off-topic trivia: το ποντίκι που έχει στην φωτό είναι το Genious NetMouse. το αγόρασα το 1997, το έχω ακόμα :-P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.