pseira Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 ΠΗΓΗ: http://www.megagames.com Description The latest information released from Canada regarding ATIs monstrous R520 board, also known as Fudo, mentions the magic 'pipeline' word, a key element of the battle for graphical supremacy last year. Many might remember how the number 16 seemed to be the holy grail of both manufacturers and how stunned we all were that the companies involved could produce such monstrous boards carrying so many transistors and not be responsible for the melting of the polar ice caps. Well this time ATI claims that its new range of boards will carry in excess of 300 million transistors meaning that, at least in theory, it will be able to feature 32 pipelines. It's time for gamer jaws to drop again as this will mean that the boards will feature twice as many pipelines as their predecessors. The current line of thinking at ATI is to have all boards with 32 pipelines but to restrict the first few versions to 24 functioning ones and to gradually introduce the full 32 enabled versions when market conditions and competitor products demand them. ATI is rather keen to begin making its presence felt on the Top 20 3DMark hall of fame, as the recent failed attempt in Texas clearly demonstrated. The R520 could be the card to bring that success to ATI since it should be capable of performing at least twice as fast as the X850 meaning it should outperform even current SLI setups. If ATI also manages to introduce its dual-GPU configuration this summer as expected, the resulting performance should run away with the 3DMark crown. I will leave you with the thought of two 32 pixel pipeline R520s running in tandem a game of your choice, how's that for starters? Βέβαια από οτι φαίνεται αρχικά θα πλασαριστούν οι εκδόσεις με τα 24 ανοιχτά.... Οπότε μην πάρει κανείς.
billpeppas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 κάποιες πηγές μιλάνε για εύκολο mod των 24άρων σε 32
pseira Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Σίγουρα απο τη στιγμή που θα υπάρχουν και δε θα είναι προβληματικά, θα μοντάρεται κάπως...Wait and see......
Narayan Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Προσεχώς ακολουθεί ανακοίνωση της nVidia για 2x32 pipelines στην ίδια κάρτα (με 2 NV50 GPU) :) Ρε γμτ όταν είμασταν μικρότεροι είχε πλάκα που ψαρώναμε με κάτι τέτοια από τα site...
billpeppas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Αυτό που είπα για ATi είναι επιβεβαιωμένο πάντως. [ δεν μπορώ να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες όμως ]
predator Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 ρε μπας και ειναι πρωταπριλιατικο και αυτο; :razz:
pseira Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 oxi re paidia, i eidisi einai pragmatiki. Exei dimosieutei kai se alla sites
littlelouievegos Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Ενδιαφερον αρθρο για οσους ενδιαφερονται εδω.
Ailuros Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Ενδιαφερον αρθρο για οσους ενδιαφερονται εδω[/url']. Μια χαρά άρθρο μπορώ να πω: Scenario 1: The chip contains 16 pipelines (like the previous generation), but it has a higher core clock. Scenario 2: The chip contains 24 pipelines and has a similar core clock. Αν και ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για τις πληροφορίες που λαβαίνει ανεπίσημα, μιας και σπάνια οδηγούν στα σωστά συμπεράσματα, η ασφαλέστερη πληροφορία ως τώρα είναι ότι η ΑΤΙ στοχεύει σε συχνότητες κοντά στα 700ΜΗz. Aν κρίνω από τις πληροφορίες ότι το αρχικό sign off speed του chip ήταν γύρω στα ~600MHz, o ως άνω στόχος μπορεί να επιτευχθεί με ευκολία, τουλάχιστον για περιορισμένο αριθμό δειγμάτων για το ultra high end (ή πάρα πολύ κοντά σε αυτή την συχνότητα). Από εσωτερικό έγγραφο της ΑΤΙ: R520 = 16/1/1/1 (June 2005) R580 = 16/1/3/1 (Q4 2005) κάποιες πηγές μιλάνε για εύκολο mod των 24άρων σε 32 Να το πάρουμε με απλά μαθηματικά και την λογική των απλών χρηστών; R480: 16 * 540 MHz = 8640 ΜPixels/sec 590MHz GDDR3 = 37.8 GB/sec (hypothetical) R520: 16 * 700 MHz = 11200 MPixels/sec (+30%) 700MHz GDDR3 = 44.8 GB/sec (+19%) ΄Οτι και να κάνουν περισσότερο εύρος μνήμης δεν πρόκειται να βρούνε από αυτό που θα διαθέτει η υψηλότερα δυνατόν χρονισμένες GDDR3 μνήμες (μέχρι να εμφανιστούν οι GDDR4 για τις R580). Eδώ τα 700MHz GDDR3 που έβαλα είναι ήδη αρκετά υψηλός χρονισμός αν λογαριάσεις πριν πόσο καιρό εμφανίστηκε η R480. Aν τώρα υποθέσω 24 * 700 = 16800 ΜPixels/sec και άρα αύξηση της τάξεως του 95% σε εύρος μνήμης έναντι του R480, αλλά με την ίδια θεωρήτικη αύξηση του εύρους μνήμης κατά ~19%. Κάτι δεν κολλάει εδώ ή εμένα μου φαίνεται; Πως θα τροφοδοτηθεί τόσο παραπάνω ρυθμός πλήρωσης από το εύρος μνήμης; Τώρα αν μιλάμε για 24*540ΜΗz σιγά το λάχανο, το ίδιο ακριβώς είναι όπως και 16*700MHz. H υποτιθέμενη "πηγή" είναι απ΄ευθείας εργαζόμενος στην ΑΤΙ ή απλός χρήστης που επικαλείται ποιός ξέρει τι; Δεν αποκλείω φυσικά τίποτα όσον αφορά τις πραγματικές διαστάσεις της εν λόγω κάρτας γιατί ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος τελικά, αλλά η απλή λογική μου θέτει κρίσιμα ερωτήματα. ***edit: εντελώς πληροφοριακά έχω κάποιες διαφωνίες όσον αφορά τις προβλέψεις του digit-life για την NVIDIA. Δεν έχω υπόψη μου για WGF2.0 προιόν πριν το H2 2006 προσωπικά. Πράγματι θα γίνει εναλλαγή στα 90nm το φετινό φθηνόπωρο, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Oύτε για το επερχόμενο refresh συμφωνώ απαραίτητα, αλλά αρκετά ως εδώ.
LL_NEO Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Αυτό που είπα για ATi είναι επιβεβαιωμένο πάντως. [ δεν μπορώ να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες όμως ] στο είπε ο Terry εχτές όταν παίζατε πόρτες;
Ailuros Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Όχι, μου το είπε η Monica. Αν είναι η Monica στην υπογραφή του προηγούμενου χρήστη, τότε έχω κάθε λόγο να σκάσω από την ζήλια μου
LL_NEO Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Όχι, μου το είπε η Monica. ακόμα και αυτό είσαι ικανός να το ισχυριστείς μια μέρα των ημερών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.