tsikoman Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Πωσ θα μετατρέψω τον εσωτερικό σκληρό δίσκο που θα πάρω http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=984&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=151086&Merchant_Id=1&sts_cid=3 σε εξωτερικό? γνωρίζω πωσ υπάρχουν κάποια cases και κάποια άλλα usb καλώδια που κάνουν αυτή τη δουλειά. Πιστεύεται πως είναι καλή ιδέα?
lahaine Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 kalosirthes man:) den einai kakh idea an to xreiazese gia na antallaseis arxeia me filous ktl h an den exeis xoro gia allous esoterikous.ginete paneukola,des edo: http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3 proypothetei na ypostirizei usb 2.0 to mobo sou.allios h tha sernete h de tha doulepsei katholou
JXID Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 einai kalh idea kai to exo efarmosei kai ego me enan disko kai me koyti. To USB2.0 pou anaferthke tha elega oti einai aparaithto gia thn taxythta. To diko moy mobo den exei USB2.0 kai exo problhma me thn taxythta metaforas ton arxeion. Doyleyei poly arga. Ektos aytoy yparxoyn sthn agora kai koytia ta opoia exoyn kai USB2 kai Firewire.
tsikoman Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 καλως σας βρήκα. Σας παρακολουθώ απο καιρό. Το PC μου τα αντέχει όλα. Τα case που πρέπει να κοιτάξω είναι για 2,5' 3,5' ή 5,25' ? εξαρτάται απο το σκληρό που θα βάλω μέσα ύποθέτω. αυτός που θα πάρω πόσων ιντσών είναι? ευχαριστώ dude
wiz@rd21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Αυτός είναι 3,5 απλά πρόσεξε το case να υποστηρίζει serial ata...
vsls Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Eftiaxa k ego enan WD 200GB external me kouti conceptronic USB 2.0. To provlima einai oti ego exo logika USB 1.1 (to thymithika meta tin agora!) k sernetai... Na valo 2.0 skeftika na paro mia PCI kartoula pou mou dinei 4 thyres logika etsi tha lythei to provlima i kano lathos? Na kano mia ilithia erotisi an paro ena external USB hubaki 2.0 k to syndeso sto diko mou USB pou einai 1.1 yparxei periptosi na mou dinei 2.0 sto hub?? gia na glytoso tin PCI!
ioneyez Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Na kano mia ilithia erotisi an paro ena external USB hubaki 2.0 k to syndeso sto diko mou USB pou einai 1.1 yparxei periptosi na mou dinei 2.0 sto hub?? gia na glytoso tin PCI! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται! Μόνο με PCI παίζεις. tsikoman αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να σε ενδιαφέρει η απόδοση ή η μακροζωία του δίσκου τότε πάρε ένα εξωτερικό κουτί από το Πλαίσιο και καθάρισες. Πρόσεξε αν παίρνεις δίσκο με SATA interface να υποστηρίζεται και από το κουτί καθώς τα περισσότερα παίζουν μόνο IDE. Αν τώρα σε απασχολεί το ότι η ταχύτητα διαμεταβίβασης δεδομένων θα είναι στο 30% στην καλύτερη περίπτωση της μέγιστης ταχύτητας του δίσκου με απευθείας σύνδεση στη μητρική, η οποία ήδη βρίσκεται στο 50% της θεωρητικής μέγιστης αν δεν κάνω λάθος (~60MB/s για IDE και κάτι ψιλά παραπάνω για SATA), όπως επίσης και το ότι ο δίσκος σου θα ψήνεται αφού τα ανεμιστηράκια που περιλαμβάνουν αυτά τα κουτιά είναι εφάμιλλης ποιότητας με τη συσκευή, δηλαδή χάλια μαύρα, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι εξαιρετικά μικρή και η αντικατάστασή τους ανέφικτη από ότι ξέρω λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους, τότε θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις εδώ. Βέβαια δεν ξέρω ποια από αυτά μπορείς να βρεις στην Ελλάδα ή να παραγγείλεις για αποστολή, πάντως σίγουρα αξίζουν τον κόπο καθώς μιλάμε όχι μόνο για τα ίδια χρήματα αλλά και για πολύ καλύτερη προστασία της επένδυσής σου. Εγώ πάντως περιμένω να βγει αυτό (click στα thumbnails στο κάτω μέρος της σελίδας) με SATA interface για δίσκο και USB 2.0 εξωτερικό.
tsikoman Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 ''Αυτός είναι 3,5 απλά πρόσεξε το case να υποστηρίζει serial ata...'' ''Πρόσεξε αν παίρνεις δίσκο με SATA interface να υποστηρίζεται και από το κουτί καθώς τα περισσότερα παίζουν μόνο IDE.'' Μα πόσο λαλάκας μπορεί να είμαι. και μου το είπατε ρε παιδιά! πήρα αυτό το case http://www.pixmania.com/gr/gr/85691/art/pixmania/aiuoaneeu-case-aea-oeecnu.html απο pixmania αλλά είναι για IDE δίσκο ενώ παρήγγειλα SATA 250 Gb για να τον βάλω στο κουτι απο πλαίσιο. Μιας όμωσ που χρειαζόμουν σκληρό σκέφτομαι να κάνω αυτόν τον SATA εσωτερικό και να πάρω έναν IDE να βάλω στο κουτί και να τον έχω για εξωτερικό. 1) Θα αντιμετωπίσω προβλήματα?????????? 2) Μειονεκτήματα IDE με SATA??????????? Επίσης να σας πω πως η Pixmania ήταν άψογη. Μέσα σε δύο εργάσιμες μέρες ήρθαν όλα τα προιόντα που πάρήγγειλα! Μπράβο τους. Ο δίσκος απο το πλαίσιο ακόοοοομη ταξιδεύει και είμαι στην τέταρτη εργάσιμη μέρα που τον παρήγγειλα!
wiz@rd21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Προβλήματα δεν θα αντιμετωπίσεις, εγώ είχα εξωτερικό ide για 1.5 χρόνο και δεν είχε κάποιο πρόβλημα...
tsikoman Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 η μεταβίβαση δεδομένων απο ένα pc στον εξωτερικό με IDE δεν θα μου βγάζει την πίστη πιστεύω έ?
Πέτρος Σ. Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Η ιδέα ενός εξωτερικού δίσκου είναι πολύ καλή. Εγώ πείρα έναν μικρό(10GB) και είμαι υπερευχαριστημένος. Σιγά μη κάθομαι να πεδεύομαι με επαναγράψιμα DVD.
wiz@rd21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 η μεταβίβαση δεδομένων απο ένα pc στον εξωτερικό με IDE δεν θα μου βγάζει την πίστη πιστεύω έ? Εφόσον το USB 2 λειτουργεί κανονικά, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
insomniac_new Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 egw eixa kai synexizw na exw provlhmata me ton ekswteriko sklhro mou otan xrhsimopoiw usb2.Antitheta me thn usb1 den eixa pote prob.To idio provlhma eixe kai enas filos mou. Polles fores otan metefera polla arxeia(dhl megalo ogko dedomenwn) o sklhros apsundeotan kai xreiazotan na vgazw kai na vazw thn thura(kathws kai thn trofodosia toy sklhroy)gia na epanasyndethei. Tha sou proteeina pantws an den to exeis poly megalh anagh na ton afhseis ekei pou einai kai na pareis kapoio flashaki. Epishs prepei na skefteis oti tha prepei na vriskeis kai trofodosia gia ton skhlro ..ektos apo usb thura... -epeidh exw pathei kai exw mathei - einai protimotero na pareis kapoio flash.Alliws na pareis mia poly kalh case gia ton sklhro gia na mhn exeis provlhmata opws egw.. kalh synexeia
wizzy Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 @insomniac_new: isws na eftaige to gegonos oti epaizes me USB. an dokimazes firewire den tha antimetwpizes problimata me magala arxeia....
insomniac_new Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 @insomniac_new: isws na eftaige to gegonos oti epaizes me USB. an dokimazes firewire den tha antimetwpizes problimata me magala arxeia.... nai alla polla pc (kyriws palia) den exoun usb..kai to drive to thelw na to phgainw se opoio pc thelw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.