theo37 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=207275# Πείτε τη γνώμη σας!!!
clairvoyant Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 και μη ξεχναμε και τα 8ms response ετσι! Καλά βρε παιδιά, μην κολλάτε στους χρόνους απόκρισης! Οι κλασικές LG (π.χ. 1750S) που υπόσχονται χρόνο απόκρισης 12ms, έχουν μέσο χρόνο απόκρισης πάνω από 20ms. Αυτό φυσικά ισχύει και για τις περισσότερες εταιρίες (δηλαδή, οι χρόνοι απόκρισης που δηλώνουν ισχύουν μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις - συνήθως σπάνιες). Καλό είναι πριν αγοράσεις την οθόνη να ψάξεις για review της. Εγώ έψαξα review της 1750S και έμαθα, εκτός του ότι ο χρόνος απόκρισης της δεν είναι ούτε κατά διάννοια 12ms, ότι έχει μέτρια ομοιομορφία χρώματος (δηλ. όταν όλη η οθόνη δείχνει ένα χρώμα, υπάρχουν αρκετές διακυμάνσεις). Γενικώς στις TFT ισχύει και ο κανόνας που θα σου πουν και άλλα μέλη του forum: το ιδανικό είναι να δεις την οθόνη σε λειτουργία πριν την αγοράσεις.
clairvoyant Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Clairvoyant εχεις καμια πρόταση? σκοπεύεις να παίζεις πολλά παιχνίδια στην tft? Στο toms hardware διάβασα πολύ καλά λόγια για την http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=891&Nav_Section_Id=5&Catalog_Id=1&Product_Id=221151&Merchant_Id=1&sts_cid=3 (για την ακρίβεια για την έκδοση της με 12ms response time, αλλά απ'ότι έχω καταλάβει η διαφορά 12ms με 16ms είναι κυρίως στα χαρτιά). Γενικά ήταν σε όλα καλύτερη από την LG 1750S, που πολλοί θα σου προτείνουν στο forum αυτό (και που, βέβαια, δίνει εγγύηση για 0 καμένα pixel). Τουλάχιστον η samsung έχει το καλό ότι μπορείς να περάσεις από το πλαίσιο και να τη δεις σε λειτουργία, οπότε θα ξέρεις από πριν τι παίρνεις. Δες και εδώ για περισσότερα: http://graphics.tomshardware.com/display/20041123/index.html Απλώς έχε υπόψη σου ότι η default ανάλυση της είναι 1024x768 (σε αντίθεση με άλλες 17" που ναι μεν έχουν ανάλυση 1280x1024 αλλά αν χρειαστεί να την αλλάξεις σε 1024x768 η ποιότητα πέφτει ΠΟΛΥ) και δεν ξέρω πόσο καλή είναι για παιχνίδια (πάντως η έκδοση της στα 12ms, απ'ότι διάβασα είναι μια χαρά).
deathlok Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 e an den eisai gamer tha pareis 17 me 1280 oste na exeis megali epifaneia ergasias.
paparoupas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Ενα καλο μερος για να δεις πολλες οθονες μαζι να δουλευουν ειναι τα κεντρικα μεγαλων αλυσσιδων καταστηματων. Οχι οτι πρεπει να τις παρεις κιολας απο κει. Θυμαμαι εγω οταν εψαχνα για οθονη ειχα παει στο Πλαισιο στη Μεταμορφωση οπου ειχε καμια 30αρια οθονες να δουλευουν. (Βεβαια τελικα την πηρα απο αλλο μαγαζι που εδινε καλυτερη τιμη.)
ALR Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Καλά η 1780 πρέπει να ξεσκίζει..Αλλά εδώ μέσα όσοι είπανε καλά λόγια για την 1750s την έχουν αγοράσει.Γιατί να πούνε ψέμματα; Και πώς γίνεται μια οθόνη που δηλώνει 16ms να είναι καλύτερη από μια πoυ δηλώνει 12ms;Δηλαδή η Samsung είναι ότι δηλώνει και η Lg δεν είναι ; Η Lg πάντως σαν εταιρία δεν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα και πρώτη φορά ακούω για κακή απόδοση χρωμάτων στην 1750s.
clairvoyant Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Καλά η 1780 πρέπει να ξεσκίζει..Αλλά εδώ μέσα όσοι είπανε καλά λόγια για την 1750s την έχουν αγοράσει.Γιατί να πούνε ψέμματα; Και πώς γίνεται μια οθόνη που δηλώνει 16ms να είναι καλύτερη από μια πoυ δηλώνει 12ms;Δηλαδή η Samsung είναι ότι δηλώνει και η Lg δεν είναι ; Η Lg πάντως σαν εταιρία δεν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα και πρώτη φορά ακούω για κακή απόδοση χρωμάτων στην 1750s. Δεν είπα ότι η LG έχει κακή απόδοση χρωμάτων: είπα ότι έχει μέτρια ομοιομορφία χρώματος. Επίσης, η Samsung των 12ms έχει μέσο χρόνο απόκρισης καλύτερο από της LG 12ms. Ο μέσος χρόνος απόκρισης έχει σημασία, όχι η τιμή που δίνουν οι εταιρίες (και που αφορά μόνο πολύ συγκεκριμένη περίπτωση). Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως στα test του Toms Hardware η σύγκριση των response time γίνεται με μια οθόνη που, αν και δηλώνει 20ms response time, πετυχαίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα και από την LG και από την Samsung. Βέβαια, αυτό είναι ένα μονάχα τεστ (που πολλοί μπορεί να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του). Όπως είπαν και άλλοι φίλοι, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δει τις οθόνες με τα ίδια του τα μάτια. Γι'αυτό, εξάλλου, εγώ απέφυγα να προτείνω τη Samsung. Απλώς πρότεινα να την κοιτάξει - δεδομένου ότι κι εγώ σύντομα θα αγοράσω μια TFT και η Samsung θα είναι στη λίστα υποψηφίων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.