zaf-type Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Χαίρετε, έχω συνδέσει το desktop υπολογιστη μου με το laptop μου με crosswire, όλα δουλεύουν κανονικά για κανα 5 ώρες οπότε μετά σταματάει χωρίς λόγο να λειτουργεί το δίκτυο και να μην βλέπει ο 1 υπολογιστής τον άλλο. Τι μπορεί ν α φταίει? Και τα 2 μηχανήματα έχουν Win XP SP2 πάνω και έχουν τους τελευταίους οδηγούς για τις κάρτες LAN. Παίζει να είναι θέμα συνεργασίας των καρτών? Αν κ δε το νομίζω, θα ο επιτραπέζιος υπολογιστής έχει την VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter (onboard) και ο φορητός μια Realtek RTL8139 (onboard και αυτή). Αποκλείω την περίπτωση να παρεμβαίνει στη σύνδεση κάποιο firewall η antivirus καθώς το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και όταν τα έχω απενεργοποιημένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
manosone Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Αυτο γινεται συχνα?Αν οχι κοιτα μηπως ωφειλεται σε μη υπολογιστικο προβλημα.Επισης αν τα καλωδια που εχεις ειναι αναμεσα σε αλλα πχ διπλα απο τα ηχεια του στερεο σου,δημιουργειται θορυβος οποτε κοιτα μηπως ειναι αυτο.Ελπιζω να βοηθησα προς το παρον
zaf-type Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Αυτό όντως γίνεται συχνα πυκνα, σχεδον κάθε μέρα. Γεγονός είναι ότι περνάνε 1 μάτσο καλώδια δίπλα απο το καλώδιο του LAN. Υποτίθεται οτι είναι θωρακισμένο και δεν το έλαβα υπόψη. Αλλά και πάλι, χρειάζεται να κάνω επανεκκίνηση και τα 2 μηχανήματα για να ξαναλειτουργησει το LAN. Ευχαριστώ παντως!
manosone Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Αν και δεν ειμαι σιγουρος,μηπως το καλωδιο μετα απο λιγο "μπουκωνει",οποτε με την εππανεκινηση "μηδενιζεται" αφου δεν περναει σημα τοτε?Για δοκιμασε να απενεργοποιησεις(oxi mono power off,αλλα απο την μπριζα να τα βγαλεις)) οτι εχει σχεση με τα αλλα καλωδια,και δοκιμασε και ενα αλλο καλωδιο.Εγω ειχα κατι παρομοι σε το στερεοφωνικο.Επειδη περναγαν απο πισω ενα ματσο καλωδια,ειχε δημιουργηθει πεδιο και οποτε το ανοιγα εκανε"χρρρρρρρ-ρ-ρ-ρ-"κ.α.Οταν ομως το μετεφερα αλλου,μακρυα απο καλωδια,σταματησε να το κανει.Δοκιμασε αυτα που σου ειπα και αν ξερει και καποιος αλλος κατι θα βοηθησει..
zaf-type Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Θα το δοκιμάσω αν και δεν το πιστευω, καθως απο πίσω περνανε όχι μόνο καλώδια για data αλλα και για audio/video που είναι πιο ευαίσθητα και λογικά αυτά θα έκαναν παράσιτα πρώτα. Έχω δοκιμάσει να βγάλω τελείως το καλώδιο και απο τις 2 ακρες και να το ξαναβάλω αλλα τίποτα. Αφού κάνω απενεργοποίηση της "κάρτας" δικτύου από τα windows και όταν κάνω ξανα ενεργοποίηση χωρίς επανεκκίνηση ότι έχει σχέση με δίκτυο κολλάει+θέλει reset. Άρα μάλλον ειναι hardware/software προβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.