Προς το περιεχόμενο

Σετάρισμα ηχείων 5.1 με Audigy2--)zs

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα.

Εχω αγορασει ηχεια 5.1 (creative inspire T5900) και τα χρησιμοποιω με μια καρτα audigy2 με περασμενους τους σπασμενους drivers για audigy2 zs.

Aυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως μπορω να σεταρω σωστα τα ηχεια ,για μεγιστη ποιοτητα/αποδοση.

Παρατηρω οτι π.χ στα τραγουδια δεν ακουγεται δυνατα η φωνη(τα λογια) του τραγουδιστή σε σχεση με την ενταση του κομματιου.

Ακουω προτασεις

Δημοσ.

Από τη στιγμή που τα ηχεία είναι σωστά συνδεδεμένα (και στο τεστ η γυναικεία φωνή που λέει right left, center rear right κτλ), τότε μάλλον για την ένταση ευθύνεται το ότι ίσως έχεις ενεργοποιημένο κανένα enviromental εφέ της κάρτας; Πάνε στο control panel της κάρτας και απενεργοποίησε τα εφέ.

Α, και βέβαι έλεγξε αν τα βύσματα είναι καλά βαλμένα και στην κάρτα και στα ηχεία.

Δημοσ.

τα εχω ελεγξει ολα και δεν συμβαινει κατι απο αυτα που ειπες.

Καποια αλλη ιδεα?Αληθεια,το CMSS1,2 τι ειναι?Που συνίσταται να το εχω?

Δημοσ.

Απο το Cοntrol Panel στο sound and Audio devices εχεις σεταρει την επιλογη 5.1 ηχεια;

Επισης δεν ξερω πως ειναι οι επιλογες αλλα αν εχεις στο input των ηχειων Stereo x 2 βαλτο. Σου παιζουν ολα τα ηχεια στα audio tracks;

Δημοσ.

στα audio tracks ναι παιζουν ολα τα ηχεια.Επειδη ομως θελω να ξερω γιατι να βαλω στο stereo x2 μπορεις να μου πεις τι ακριβως ειναι αυτη η ρυθμιση?

Δημοσ.

Και εγώ που έχω τα ίδια ηχεία και Audigy ES και drivers της Audigy ZS τα έχω για μουσική στο Stereo X2 ή αλλιώς Stereo Surround. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το κρυφό control panel που υπάρχει στο C:\Program Files\Creative\SBAudigy2\Program\WDM\COMMON\CtPanel.exe . Κάνε και ένα calibration τα ηχεία με το Speaker Calibrator της Creative. Επίσης ενεργοποίησε το Bass Redirection στο Βass Management του Speakers Settings. Εγώ έχω βάλει ρυθμίσεις Subwoofer Volume 80% και Cutoff Frequency 122Hz. Επίσης αξίζει στο Winamp να βάλεις το Mad Plugin http://www.mars.org/home/rob/proj/mpeg/mad-plugin/MAD%20plug-in%200.14.2b.exe που το κάνει να παίζει σε 24-bit που είναι και η κάρτα σου και το Dee2 (DSP plugin του Winamp) αν ρυθμιστεί σωστά κάνει πολύ καλή δουλειά, γεμίζει τον ήχο, αν το βάλεις στείλε μου PM να σου δώσω το preset που έχω φτιάξει να δεις αν σ'αρέσει γιατί τα presets που έχει δεν είναι ισορροπημένα.

Δημοσ.

για μουσικη χρησιμοποιω μονο τον mediaplayer(νομιζω οτι εχει καλυτερη ποιοτητα),οποτε τα plugins που μου προτεινεις,ειναι μαλλον μονο για το winamp.

Οταν χρησιμοποιω stereox2,το suround 'φευγει΄?

Δημοσ.

χαλαρα το winamp ακουγεται πολυ καλυτερα απο wmplayer

καλο το mad plugin αλλα για να ρυθμιζω ευκολα και αμεσα το πως θελω να ακουω τα τραγουδια το dfx ειναι πολυ απλη και πολυ αποτετελεσματικη λυση.και ετοιμα presets και δικα σου...

Δημοσ.

Πάντως παιδιά και εγώ έχω την Audigy2 και τα 5+1 της creative και υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό λάθος στα 3 βίσματα που βγαίνουν από την κάρτα ήχου και πηγαίνουν στο woofer.Δηλαδή όταν λέω κατασκευαστικό αν τα έχετε παρατηρήσει (τουλαχιστον σε εμένα έτσι είναι) είναι μάυρο, πράσινο και πορτοκαλί. Στις υποδεχές στο woofer έχει τα αντίστοιχα χρώματα που αν βάλεις τα βίσματα στα χρώματα που λέει παίζουν λάθος τα ηχεία. Δηλαδή η τύπισσα που βγαίνει και λέει center,right κτλ ακούγεται από λάθος σημείο. Επίσης σε εμένα (δεν ξέρω γιατί) το ένα ηχείο δεν έπαιζε καθόλου...Η σωστή σύνδεση είναι εκεί που λέει πράσινο βάζουμε το πορτοκαλί βίσμα και εκεί που λέει πορτοκαλί, το πράσινο. Το μάυρο όπως το λέει.

Δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημά σου απλά το αναφέρω...

Δημοσ.

Και κατι αλλο ενω εμενα στα διαγνωστικα της καρτας ηχου μου ακογονται σωστα τα ηχεια

στο Calibration μου λέει στο τελος οτι "You misswired Subwoofer" πως γινεται αυτο την ωρα που στο Subwoofer ειναι τα καλωδια ενσωματωμενα και δεν τα βαζω εγω οπως στα πίσω? (Τ5900 Creative)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...