Προς το περιεχόμενο

Επεξεργασία κειμένου για εκτύπωση σε τυπογραφείο; Με Quark?

alkisg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ουσιαστικά το ερώτημα είναι, σε ΤΙ γράφουμε ένα βιβλίο ώστε και να το γράφουμε εύκολα αλλά και να βγαίνει φτηνή η εκτύπωση σε τυπογραφείο.

Υποερωτήματα:

1. Σε ένα τυπογραφείο που ρώτησα, μου είπαν ότι αν τους πάω το βιβλίο σε quark θα μου βγει φτηνότερα απ' ότι π.χ. σε Word ή σε PDF, γιατί δεν χρειάζεται να περνάνε σε φιλμάκια τα σχήματα (π.χ. το Word λένε δεν υποστηρίζει mirroring, να βγαίνουν καθρεπτικά ανάστροφα τα σχέδια). Ισχύει αυτό; Κανένα άλλο φορμάτ εκτός του Quark που να βολεύει τους τυπογράφους στην εκτύπωση και να μην με χρεώνουν επιπλέον για τα σχέδια;

2. Θα προτιμούσα να μην μάθω Quark (γιατί προφανώς έχει "αργή" καμπύλη μάθησης), να γράψω το βιβλίο σε HTML, Word ή TEX, γιατί είμαι πολύ πιο έμπειρος στο styling σε τέτοια προγράμματα. Υπάρχει κανένα πρόγραμμα σωστής μετατροπής από οποιοδήποτε άλλο φορμάτ σε Quark? Π.χ. να γράφω σε Word, να κάνω export σε PDF μέσω acrobat distiller και μετά σε Quark?

3. Αν τους πήγαινα όλες τις σελίδες σε εικόνες png ή gif (σε ένα CD ή DVD) θα τους βόλευε;

4. Για την περίπτωση που δεν γλυτώνω το Quark: πώς γίνεται από Quark passport 6.5 μετατροπή σε PDF χωρίς να γίνουν κινέζικα τα ελληνικά;

Όποιος έχει τα φώτα ας δώσει και την δικιά του πρόταση, ας μην μείνουμε μόνο στις ερωτήσεις...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

5ο υποερώτημα :-) : Αληθεύει ότι το Word 2003 υποστηρίζει mirroring; μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τα τυπογραφεία;

Thanx!

Δημοσ.

Το mirroring είναι (απ' ότι μου είπανε) τεχνική να αντιστρέφονται οριζόντια οι εικόνες, ώστε να τυπώνονται μετά όρθια στο τυπογραφείο. Κάτι σαν αυτό που έκανε ο Γουτεμβέργιος με τις πλάκες! ;-)

Κανένας που να ξέρει από τυπογραφεία να μας τα εξηγήσει καλύτερα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...