Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για σκληρο SATA.

irmaiden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται,

Μια φιλη μου αγόρασε καταλάθος ένα σκληρό Sata απο pixmania.

Αλλα το pc exei IDE controllers.

Υπαρχει τροπος να συνδεθει αυτος ο SATA πανω στο PC της?

Θα πρεπει να αγοράσει ειδικό controller η να της προτείνω καλυτερα να τον γυρισει πισω?

Δημοσ.

Υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες που στην ουσία είναι mini-controllers και παίζουν το ρολο της γέφυρας μεταξύ του σκληρού και της καλωδιοταινίας. Η Abit θυμάμαι έδινε μαζί με κάποιες μητρικές της το serillel που έκανε ακριβώς αυτήν την δουλειά... Αλλά γιατί να μπλέξεις; Αν έχεις ελεύθερο κανάλι eide απλά δώσε τον δίσκο πίσω και πάρε έναν eide. Αλλιώς SATA-controller αλλά θα πληρώσεις κάτι.

Δημοσ.

Αν δεν μπορέσει να τον αλλάξει με PATA, στείλε μου PM να σου στείλω δωρεάν έναν αντάπτορα SATA -> PATA να κάνει την δουλειά της.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως αυτοί οι adaptors (πχ abit serilel) είναι για να συνδέσεις ένα απλό ATA δίσκο (PATA όπως είναι η νέα μόδα να τους λέμε) σε SATA controller.

Ο irmaiden όμως ζητάει το ανάποδο: να συνδέσει SATA δίσκο σε μητρική που ΔΕΝ έχει SATA controller.

Οπότε, η λύση νομίζω πως είναι ένας PCI SATA controller (με κόστος γύρω στα 25 ευρώ)...

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση πως αυτοί οι adaptors (πχ abit serilel) είναι για να συνδέσεις ένα απλό ATA δίσκο (PATA όπως είναι η νέα μόδα να τους λέμε) σε SATA controller.

Ο irmaiden όμως ζητάει το ανάποδο: να συνδέσει SATA δίσκο σε μητρική που ΔΕΝ έχει SATA controller.

Οπότε' date=' η λύση νομίζω πως είναι ένας PCI SATA controller (με κόστος γύρω στα 25 ευρώ)...[/quote']

Αυτό ακριβώς χρειάζομαι.

Θα της προτεινω να τον γυρίσει πίσω και αν δεν γίνετε θα ψάξω για αντάπτορα (και θα σας ενοχλήσω πάλι :):)

Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...