irmaiden Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Χαιρεται, Μια φιλη μου αγόρασε καταλάθος ένα σκληρό Sata απο pixmania. Αλλα το pc exei IDE controllers. Υπαρχει τροπος να συνδεθει αυτος ο SATA πανω στο PC της? Θα πρεπει να αγοράσει ειδικό controller η να της προτείνω καλυτερα να τον γυρισει πισω?
Xvipes Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 yparxoun sata controllers alla ama den tis xreiazetai o sata skliros kalitera na parei enan ide gia na min exei k mperdemata
loukiamaria2568 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 δεν νομίζω να χρειάζεσαι controller, δεν είμαι και σίγουρος βέβαια, ίσως γίνεται απλά με ένα adaptoraki καλωδίου. (μπορεί να λέω και μαλακίες )
paizei_rolo Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 ή θα παρει controller ή θα αλλάξει δίσκο (για adapter από ATA σε SATA ή αντίστροφα δεν έχω ξανακούσει)....
hyperionsky Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες που στην ουσία είναι mini-controllers και παίζουν το ρολο της γέφυρας μεταξύ του σκληρού και της καλωδιοταινίας. Η Abit θυμάμαι έδινε μαζί με κάποιες μητρικές της το serillel που έκανε ακριβώς αυτήν την δουλειά... Αλλά γιατί να μπλέξεις; Αν έχεις ελεύθερο κανάλι eide απλά δώσε τον δίσκο πίσω και πάρε έναν eide. Αλλιώς SATA-controller αλλά θα πληρώσεις κάτι.
billpeppas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Αν δεν μπορέσει να τον αλλάξει με PATA, στείλε μου PM να σου στείλω δωρεάν έναν αντάπτορα SATA -> PATA να κάνει την δουλειά της.
georgeadams Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Έχω την εντύπωση πως αυτοί οι adaptors (πχ abit serilel) είναι για να συνδέσεις ένα απλό ATA δίσκο (PATA όπως είναι η νέα μόδα να τους λέμε) σε SATA controller. Ο irmaiden όμως ζητάει το ανάποδο: να συνδέσει SATA δίσκο σε μητρική που ΔΕΝ έχει SATA controller. Οπότε, η λύση νομίζω πως είναι ένας PCI SATA controller (με κόστος γύρω στα 25 ευρώ)...
Theodore Tsi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 pantws an den exei k megali epafi me ta pc i fili sou kalitera na paei na parei enan ATA giati o SATA den einai toso aplos.( drivers, windows installation ktl ktl ktl)....
irmaiden Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Έχω την εντύπωση πως αυτοί οι adaptors (πχ abit serilel) είναι για να συνδέσεις ένα απλό ATA δίσκο (PATA όπως είναι η νέα μόδα να τους λέμε) σε SATA controller. Ο irmaiden όμως ζητάει το ανάποδο: να συνδέσει SATA δίσκο σε μητρική που ΔΕΝ έχει SATA controller. Οπότε' date=' η λύση νομίζω πως είναι ένας PCI SATA controller (με κόστος γύρω στα 25 ευρώ)...[/quote'] Αυτό ακριβώς χρειάζομαι. Θα της προτεινω να τον γυρίσει πίσω και αν δεν γίνετε θα ψάξω για αντάπτορα (και θα σας ενοχλήσω πάλι :) Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας!!!!
haris_ch02019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 exw mia aporia re paidia.enas ATA skliros thelei IDE controler enw enas SATA skliros thelei SATA controler.Poia einai i diafora tous???kai kapou parapanw diabasa oti exei periergo installation o SATA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.