NaGR Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Εν αναμονή της παραλαβής ενός φορητού η/υ που έχω παραγγείλει απο Γερμανία θα ήθελα κάποιες πληροφορίες απο όσους έχουν κάνει και στο παρελθόν όμοιες συναλλαγές. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής. 1.Κατά την παραλαβή του δέματος τι κάνουμε αν το δέμα είναι ανοιγμένο, χτυπημένο, πιο ελαφρύ. 2.Με ποια ελληνική μεταφορική έρχονται συνήθως (ΕΛΤΑ άλλη εταιρία courier?) 3.Είναι το tracking number το ίδιο σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς(σε εμένα δεν είναι), και αν όχι πως βρίσκουμε το νέο. 4.Ποιος είναι ο μέσος χρόνος παράδοσης απο την ώρα που αποστέλλονται. Βασικά ενδιαφέρομαι για αποστολές εντός ΕΕ αλλά και άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες Το μόνο σχετικό που βρήκα στο φόρουμ είναι αυτό
makisathanos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Νομίζω όλα αυτά τα ρωτάς πρώτα από όλα και ΠΡΙΝ εκεί που πρόκειται να παραγγείλεις.
NaGR Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 @sa1901 http://www.cyberport.de καλά ρε παιδιά τόσοι λένε οτι παραγγέλνουν απο έξω, κανείς δεν παραλαμβάνει να απαντήσει σε καμιά ερώτηση.Μιλήστε.Εξομολογηθείτε την προσωπική σας ιστορία στο κοινό
gerontas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 καλά ρε παιδιά τόσοι λένε οτι παραγγέλνουν απο έξω, κανείς δεν παραλαμβάνει να απαντήσει σε καμιά ερώτηση.Μιλήστε.Εξομολογηθείτε την προσωπική σας ιστορία στο κοινό Μια κι ο λόγος για γερμανικά μαγαζιά, δεν ξέρω καθόλου το cyberport, πάντως από το techdirect οι παραγγελίες φεύγουν με DHL και στην Ελλάδα έρχονται με την Υπηρεσία συστημένων των ΕΛΤΑ. Δεν πρόλαβα ποτέ ν' ανησυχήσω (το πολύ σε μια βδομάδα η παραγγελία ήταν στα χέρια μου), πάντως μια και το θίγεις, όταν από περιέργεια δοκίμασα το tracking της DHL, δεν τα κατάφερα: Οταν έβαζα ΤΚ με το πρόθεμα GR δεν χωρούσε, χωρίς το GR δεν αναγνώριζε την αποστολή. (Αν στραβώσουν κάποτε τα πράγματα, σίγουρα δεν θα το παίζω τόσο άνετος). Γενικότερα: Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με FedEx/Speedex, πάνε πέντε χρόνια πάνω-κάτω που τα ΕΛΤΑ με εκπλήσσουν ευχάριστα, ενώ η ACS που κάποτε θα της έδινα τον ψηλότερο βαθμό, με εκπλήσσει τον τελευταίο χρόνο δυσάρεστα. Οχι ότι χάθηκε τίποτα, αλλά δεν μου εμπνέει πια την ίδια εμπιστοσύνη. (Λεπτομέρειες σε πρώτη ζήτηση, ελπίζω όμως να μην επαναληφθεί ο εμφύλιος που ξέσπασε σε σχέση με το e-shop).
NaGR Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες gerontas. Όταν λες υπηρεσία συστημένων εννοείς το χαρτί που σου στέλνουν και πας να το παραλάβεις απο το ταχυδρομείο ή το πόρτα-πόρτα? Και εμένα με DHL μου τα στέλνουν, αλλά στο απαντητικό mail που μου έστειλαν πριν ανοίξω αυτό το θέμα μου είπαν ότι τα δέματα παραδίδονται στα σύνορα?(μάλλον Ελ.Βεν.) σε ελληνική μεταφορική και τότε αλλάζει το tracking number.
laptopmaniac Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Γενικά και εγώ κάποιες αγορές που έκανα απο εξωτερικό δεν είχα πρόβλημα. Πάντα έρχονταν σε 10-15 ημέρες την μια με acs την άλλη με speedex ή interatica. Γενικά δεν έχουν συγκεκριμένο τρόπο. Το μόνο που με χαλάει είναι η προπληρωμή και το θέμα της εγγύησης.
GrMikeD Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 NaGR: tous eipes na sou baloun pliktrologio me to aggliko layout? diaforetika tha sou steiloun to germaniko QWERTZ pliktrologio. Oso gia tin apostoli, den nomizw oti allazei to track number. Fantazomai oti sto stelnoun asfalismeno to laptop gia tin periptwsi pou pathei kati kata ti metafora.
sa1901 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Εγώ έχω αγοράσει 3 φορές από Technikdirekt. To δέμα ερχόταν το πολύ μέσα σε 10 μέρες και σε άριστη κατάσταση. Δεν έχω κανένα παράπονο. Τώρα ετοιμάζομαι για παραγγελία από Mindfactory και απ' ότι έχω καταλάβει και αυτοί χρησιμοποιούν ταχυδρομείο και όχι courrier. Επιπλέον σε χρεώνουν και ένα ποσό 0,85% επί του ποσού της παραγγελίας για την ασφάλιση του δέματος. Μετά από αυτά που διάβασα στο link που έδωσες, καλά κάνουν. Περιττό να πω ότι έμεινα έται μόλις διάβασα τι πέρασε το παλικάρι.
GrMikeD Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Parepimptontws: gia na breite tis kaluteres times se germanika e-shops gia ena pragma, na psaxnete ta proionta edw: http://www.idealo.de/
sa1901 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Parepimptontws: gia na breite tis kaluteres times se germanika e-shops gia ena pragma' date=' na psaxnete ta proionta edw: http://www.idealo.de/[/quote'] Μερικά ακόμη http://www.geizhals.at/ http://www.preistrend.de Προσωπικά προτιμώ το πρώτο.
NaGR Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Αρχικά να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις. Ο φορητός ήρθε ΣΗΜΕΡΑ!!! Δεν τον παρέλαβα εγώ αλλά μάλλον τον έφεραν με UPS αν κρίνω απο το σημείωμα που άφησαν την πρώτη φορά που ήρθαν και την περιγραφή σκουρόχρωμου βαν. Το πακέτο ήταν σε άψογη κατάσταση() και τώρα το ελέγχω και διεξοδικά. Επειδή αναφέρθηκε να πω οτι και στην δικιά μου περίπτωση το δέμα ήταν ασφαλισμένο. Επίσης το πληκτρολόγιο είναι γερμανικό κάτι που το ήξερα εκ των προτέρων. 24/3 έλαβα το mail οτι το έστειλαν και 1/4 το παρέλαβα. Επιπλέον 25/3 εθνική εορτή για εμάς και 25/3-28/3 αργία λόγω Πάσχα για Γερμανία. Ευχαριστημένος απο την συναλλαγή και επίσης εξαιρετικά έξυπνο και ασφαλές πακετάρισμα. Χαλάλι τα 60€ μεταφορικά.
greekparot Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Επειδη παραπανω αναφερθηκε η εταιρεια Technikdirekt & DHL εχω παραγγειλει και εγω απο αυτη την εταιρεια και το πακετο ηρθε σε 5-6 εργασιμες. Παραξενευτηκα και πηρα την DHL Hellas στα κεντρικα και τους εδωσα το truck number και μου ειπαν οτι το truck number αυτο ανηκει στην DHL αλλα οχι στην DHL Courier. Η DHL εξαγορασε π.χ τα Γερμανικα ΕΛΤΑ οποτε και γι'αυτο περιμενα. Στην Ελλαδα μου ηρθε με ΕΛΤΑ συστημενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.