Imagine Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Πιστεύω ότι το παρόν thread ταιριάζει περισσότερο εδώ παρά στο hardware section: Είμαι στην διαδικασία αγοράς νέου συστήματος που θα προορίζεται για γενική απαιτητική χρήση: Gaming για τον ελεύθερο χρόνο και 3DS & Photoshop σε σταδιακά επαγγελματική βάση. Για το 3DS θα ήθελα να γνωρίζω τι είναι πιο σημαντικό: Η ταχύτητα του CPU ή η ποσότητα της μνήμης; Με ενδιαφέρουν μεσαία ~ μεγάλα projects, κυρίως αρχιτεκτονικού περιεχομένου. Εώς αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ 2x512MB DDR400 αλλά αναρωτιέμαι αν θα με ωφελούσε η αναβάθμιση σε 2GB μνήμης. Στην περίπτωση που παραμείνω στο 1GB αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες για μεγάλο O/C, αλλά δεν ξέρω αν αυτό συνολικά θα είναι προτιμότερο για το 3DS. Το σύστημα θα είναι AMD A64 & NF4 based. Ευχαριστώ όσους έχουν εμπειρία/γνώση και ασχοληθούν (παρακαλώ να μην επεκταθούμε σε υποθέσεις για την σταθερότητα κατά το O/C κτλ).
rafraf24 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Η μεγαλη ποσοτητα μνημης βοηθαει πολυ περισσοτερο, προσωπικα το χρησιμοποιουσα με 1 γιγα, και ψιλοκολλαγε, και οταν εβαλα 2 γιγα πηγαινει πολυ πιο καλα. Επισης θα σου προτεινα να εξετασεις την αγορα μιας επαγγελματικης καρτας γραφικων απο την σειρα quadro fx, η wildcat THW 3dlabs, για πολυ πολυ ταχυτερα αποτελεσματα στο rendering.
billpeppas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 nVIDIA και ATi είναι εκτός μάχης στο πεδίο αυτό man. Εδώ λέμε για 3D Labs
rafraf24 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Ακριβως αυτο ειπα στο προηγουμενο ποστ, καλυτερα να προτιμησει αυξηση ποσοτητας μνημης, και σε συνδυασμο με μια wildcat της 3dlabs θα πεταει
billpeppas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 το ξέρω man , απλά επειδή ανέφερες και την Quadro το είπα. [ σε αυτή την κατηγορία καρτών είναι αυτή , αλλά...όχι στην κατηγορία αυτών των επιδόσεων ]
Imagine Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δυστυχώς είναι πολύ εκτός προϋπολογισμού για την ώρα...ούτε 800, ούτε...200 realizm δεν μπορώ να πάρω. Επίσης δεν έχω δυνατότητα για 2ο PC υψηλών specs ώστε να στήσω ένα και μόνο PC system με μία κάρτα που δεν μπορεί να αποδώσει σχεδόν τίποτα από τις δυνατότητές της σε gaming...να που θα ήταν καλό να έχουμε alienware, με SLI μία ATI για 3D games και μία 3D labs για 3DS Το κακό είναι ότι τα 1GB sticks, πέρα από ακριβά, σχεδόν πάντα έχουν πολύ μέτρια timings, ενώ τα περισσότερα boards δεν είναι και πολύ σταθερά με όλα τα dimm slots (4x512 δλδ) γεμάτα, οπότε ξεχνάμε το O/C λίγο πολύ... :ο/ EDIT: κοιτούσα στο ebay και αναρωτιέμαι αν αξίζει μία Quadro FX 540 τα €220 που θα μου κοστίσει από αυτή τη δημοπρασία... Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο review για αυτή την κάρτα vs. μίας 6600GT π.χ. που μάλλον θα χρησιμοποιώ στο σύστημά μου ή γενικά οποιασδήποτε "παιχνιδοκάρτας";
Κοπρίτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 παντως μην αποκλειεις και το ενδεχομενο μιας softmodded 6800/Χ800(ΧL?).... αναλογικα με το κοστος της ειναι συμφερουσα λυση οσο για τη μνημη.... δεν θα το σκεφτομουν καν να σκασω τα κερατιατικα για δυο dimmακια του 1g... πολλα τα λεφτα και ελαχιστες επιλογες.... καλυτερα να παρεις 4 512αρια καλυτερης ταχυτητας/timmings (μετα απο καποιο ψαξιμο για τυχον ασυμβατοτητες λογω ποσοτητας ) και να τα κλοκαρεις οσο πανε.... παντως μια σαφης απαντηση σχετικα με το "RAM quantity Vs Cpu speed" στις επιδοσεις 3D σχεδιασμου θα με ενδιεφερε κι εμενα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.