stehellas Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Παιδία η διαφωνία και η αντίθετη άποψη και η δυνατότητα να την εκφράζεις είναι η βάση της δημοκρατίας ( που καμία σχέση δεν έχει με την Αμερική ) http://www.rwf.gr is good
Arioch79 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Φίλε awddwa, κατ' αρχάς συγγνώμη για το επιθετικό ύφος του προηγούμενου post μου. Απλά έκρινα ότι η κριτική σου επί των απόψεών μου ήταν αναίτια επιθετική και υποτιμιτική, οπότε θεώρησα εύλογο να αμυνθώ. Καλό θα ήταν πάντως να λήξει εδώ το ζήτημα, γιατί το θέμα προς συζήτηση είναι αρκετά ενδιαφέρον και δεν πρέπει να καταλήξει σε προσωπική διαμάχη. Τώρα που ξεκαθάρισε αυτό, να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα σχετικά με την ερμηνεία σου των απόψεών μου, αλλά και -αν μου επιτρέπεις- να εκφέρω την άποψή μου σχετικά με τα επιχειρήματά σου: "Συγκρίνεις την αυτοκρατορία της Αμερικής με παλιότερες και λες ότι είναι καλύτερη. Όμως κανείς δεν λέει ότι αυτό οφείλεται στην αυτοκρατορία κι όχι στις συνθήκες κάθε εποχής. Άσε που είναι λίγο αυθαίρετο να κρίνεις ότι όλες ήταν χειρότερες." Φυσικά και οι συνθήκες παίζουν τεράστιο ρόλο για το χαρακτήρα που παρουσιάζει σήμερα η Αμερικανική αυτοκρατορία. Δεν μπορείς να κυβερνάς τον κόσμο με ωμή μιλιταριστική βία στην εποχή της πληροφορίας. Ό,τι κάνεις βγαίνει παραέξω, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιο "υπόγεια" και "εκλεπτισμένα" μέσα για να κυριαρχήσεις. Γι' αυτό και θεωρώ τις Αμερικανικές μεθόδους διατήρησης εξουσίας ιδιοφυείς, γιατί πολύ απλά προσαρμόστηκαν τέλεια στις συνθήκες της εποχής. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι τις εγκρίνω (γιατί αυτό νομίζω ότι κατάλαβες, αν και δεν αναφέρω κάτι τέτοιο στο Post μου). Προσωπικά θεωρώ ότι τόσο ο σκοπός, όσο και τα μέσα των ΗΠΑ είναι κατάπτυστα. Επίσης, ναι, σε ένα βαθμό είναι αυθαίρετο να κρίνω ότι οι άλλες αυτοκρατορίες ήταν χειρότερες από την αμερικανική, γιατί δε διαθέτω όλα τα απαιτούμενα δεδομένα. Αυτή όμως είναι η άποψή μου βάσει των δεδομένων που διαθέτω, και αυτήν εξέφερα στα posts μου. Όλες οι απόψεις για όλα τα θέματα είναι λίγο ως πολύ αυθαίρετες, γιατί κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι 100% αυθεντία σε κάποιο τομέα. Αν έπρεπε να είμαστε αυθεντίες για να εκφέρουμε άποψη, τότε κανείς δε θα εξέφερε άποψη. Γενικά λοιπόν, συμφωνώ με αυτό σου το σχόλιο. "Καταρχάς, δεν είπα σε κανέναν ποιον δρόμο να ακολουθήσει. Ούτε είπα ότι ο σκεπτικισμός θα του κάνει την ζωή ωραία. Αλλά σε σχέση με την άποψη go with flow θεωρώ πολύ πιο σωστό να έχεις τις δικές σου απόψεις για τον κόσμο (όχι τις δικές μου) κι ας μην μπορείς να αλλάξεις τίποτα." Ζητώ συγνώμη αν παρερμήνευσα την άποψή σου, αλλά μου φαίνεται ότι κι εσύ παρερμήνεψες τις δικές μου. Επειδή ως φαίνεται δεν έγινα σαφής, επαναλαμβάνω ότι το go with the flow είναι μια φιλοσοφία, αν θες, που ακολουθώ γιατί πιστεύω ότι δε μπορώ να κάνω τίποτα για να αλλάξω το παρόν status quo. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαι ικανοποιημένος με τη παρούσα κατάσταση ή ότι δεν έχω άποψη για αυτή. Οπότε και εδώ συμφωνούμε! Όσον αφορά το τελευταίο σου σχόλιο, μου φαίνεται ότι παρέκαμψες τα παρακάτω γραφόμενά μου: "ας διαφωνήσουμε με τον άλλον παραθέτοντας τις δικές μας απόψεις και όχι απλά κατακρίνοντας ειρωνικά τις δικές του". Οπότε δεν υποστήριξα ότι πρέπει να λέμε ό,τι θέλουμε αγνοώντας τους άλλους (where's the fun in that?). Κι εμένα μου αρέσει ο διάλογος (αυτό δε κάνουμε τώρα. Απλά πιστεύω ότι ακόμα κι αν απλά διαφωνούμε με τα λεγόμενα του άλλου χωρίς να έχουμε να αντιπαρατάξουμε δική μας άποψη (μερικές φορές είναι μεγάλη μαγκιά να λες απλά "δεν ξέρω"), ας το κάνουμε με επιχειρήματα και με ήπιο ύφος. Τέλος, όχι, δεν με εκπλήσσει καθόλου το ότι δεν δέχεσαι την υπερβολική κριτική για τους Αμερικανούς. Δεν συνηθίζω να κρίνω άτομα που δε γνωρίζω, και σιχαίνομαι τις κρίσεις του τύπου "α, εσύ είσαι σίγουρα κομμουνιστής" (πράγμα που λένε συχνά οι αμερικανοί αν εκφράσεις τη παραμικρή "σοσιαλιστική" ιδέα) ή "α, εσύ είσαι αντιαμερικανός" κλπ. Τέτοιες κρίσεις δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων και εμπάθεια.
awddwa Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 ΟΚ, το τελευταίο σου post ξεκαθάρισε κάποια πράγματα, οπότε συγγνώμη αν φάνηκα κι εγώ σκληρός. Τέλος πάντων, ας το λήξουμε εδώ γιατί δεν βλέπω να πηγαίνει κάπου.
kleidokratwr Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 emena ayto me ta 5$ pou 8a ginoun 10$ me mperdepse kapws. otan egw vgw me 5$ kai gyrisw me 10$, shmenei oti kapoios allos 8a meinei me 5$ ligotera. apla ma8hmatika einai. episis den nomizw oti oi amerikanoi einai opws tous perigrafete. egw aposo 3erw o enas einai epixeirimatiko pneyma kai oi ypoloipoi 99 einai apla 8ymata pou agorazoun oti vroun mprosta tous epeidh etsi ema8an. kaka ta psemata. sthn ameriki to katanalwtiko pneyma einai kapws pio aneptygmeno apo edw. opws kai to pneymatiko. (makari na mhn vgw gademhs alla ellada den exei mpei kanenas ma8hths se sxoleio na sfa3ei proxeira oti vrei mprosta tou kai na aytoktonhsei kai ola kala meta) prosopika den 8a h8ela na zw sthn ameriki gia pollous kai diaforous logous kai gia osous anarwtiountai h viastoun na me kritikaroun, oxi den eimai antiamerikanos, oute pistevw se "koumounistikes" idees.. y.g: h le3h koumounistikes einai se eisagwgika dioti den mou aresei o ypotimitikos tropos me ton opoio xrhsimopoieitai shmera apo tous perisoterous.. thbn evala etsi apla gia na ginei katanohto to nohma.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Ναι, όμως έχετε ξεφύγει λίγο όλοι. Το θέμα εδώ είναι ότι κάποιοι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στο Texas, θέλουν να αυτοαποκαλούνται "Ελληνες", βλάπτοντας τον ίδιο τον ελληνισμό. Αυτά που διαβάζω εκεί με εξοργίζουν, γιατί σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν Έλληνες. Είναι κακή διαφήμιση. Οι γονείς τους ή οι παπούδες τους, μπορεί να έφυγαν νύχτα από την Ελλάδα την περίοδο της δικτατορίας. Οι ίδιοι δεν ξέρουν καν τι είναι, γιατί δεν είναι στην πραγματικότητα ούτε Αμερικανοί, αλλά ούτε και Έλληνες. Kαι χώρα ''Ελληνοαμερικανία'' δεν υπάρχει πουθενά στο χάρτη. Αυτό τους αφαιρεί το δικαίωμα να βρίζουν την χώρα μας. Είναι κακή προπαγάνδα, από μόνοι τους. Τι να λέμε τώρα; Ο άλλος έλεγε ότι καλό είναι να... αποκτήσουν και οι Έλληνες της Ελλάδος Η/Υ για να μην είμαστε τόσο καθυστερημένοι και να μάθουμε τι είναι το ίντερνετ. Προσωπικά αδιαφορώ για το χρηματοοικονομικό των ΗΠΑ και το διεθνές εμπόριο (αναφερόμενος σε όλα τα παραπάνω topics)
nikp52 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Αγαπητέ μου φίλε ναι όντως δεν έχεις διαβάσει αρκετή ιστορία και ναι όλα κάνουν τον κύκλο τους όπως τώρα που κινδυνεύει η panx Americana από την κινα και από την παγκόσμια οικονομία καθώς η άνεργοι στην Αμερική όλο και αυξάνονται καθώς η εταιρίες τεχνολογίας αποχωρούν προς της Ινδία …. Και κινα ….λοιπόν περίμενε να δεις πως θα ζήσεις στα επόμενα χρόνια …. Και δεν μπήκες και στο link που σας πρότεινα δεν κάνει κακό μια μάτια .. stin ameriki i anergia mionete kai nomizo an eise ligo poio poromenos isos vris kai kapoia kala gia tin ameriki.aloste oi katikoi zoun poli kalitera apo polous alous laous pou nomizo ipostirizeis
dop Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Από πότε μειώθηκε η ανεργία; Κατά καιρούς, όχι μόνον σε εφημερίδες αλλά και στην τηλεόραση (Φάκελοι κλπ.) εμφανίζονται στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία, που είναι αρκετά μακριά από μια παραδεισένια εικόνα. Το θέμα είναι ένα για όλους: αν θα μπορέσει η αμερικανική οικονομία να αντέξει την συνδυασμένη πίεση από την άνοδο των καυσίμων, την οικονομική ανέλιξη των ασιατικών χωρών καθώς και την έλλειψη ενός εχθρού - το τελευταίο ήταν πάντα ο μοχλός κίνησης του αμερικάνικου λαού, κάποτε ήταν οι Ρώσοι, πρόσφατα οι τρομοκράτες και σε λίγα χρόνια να είστε σίγουροι πως θα είναι οι Κινέζοι. Κατά τα άλλα, το καπιταλιστικό σύστημα έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του. Πλέον δεν μπορεί να παρέχει όλα όσα ζητά το σύνολο, που και καλύτερα πληροφορημένο είναι και περισσότερες ανθρωπιστικές, κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες έχει. Ο κομμουνισμός απέτυχε παταγωδώς - απορώ που ακόμα μερικοί τον υποστηρίζουν - αφήνοντας πίσω του μόνον συντρίμια. Η μόνη "κομμουνιστική" χώρα που δείχνει να είναι καλύτερα είναι η Κίνα - θα είχε διαφορά όμως αν ήταν και δικτατορία; Σκεφτείτε μόνον πόση είναι αγράμματοι σε αυτήν την αχανή χώρα και πόσοι οι εξαθλιωμένοι που προσπαθούν να επιβιώσουν - ότι πολίτευμα και να έχουν, το ίδιο τους κάνει.
nikp52 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 telika ti protineis apo ta iparxonta sistimata?afou ola eine xreokopimena.nomizo oti i evropi exei ligo poio anthropino prosopo se koinoniko kratos kai siga siga kai afto siriknonete.opos vlepeis ola ta sistimata kata tin diki sou isos sosti logiki den ene viosima .ti protineis loipon? nikos volos
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Αφού λοξοδρομήσατε, θα λοξοδρομήσω κι εγώ. Από το σημερινό "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής - περιοδικό εικόνες" Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος -------------------------- Ο ι σημερινές εποχές είναι ωραίες. Ο κόσμος, τα κράτη αδυνατούν να απεμπλακούν από τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και νιώθουν την ανάγκη να ξαναενωθούν για να τα λύσουν. Όπως στην περίοδο που η ευρήτερη μητριαρχική οικογένεια ήταν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Η κόκκινη πια Λατινική Αμερική, η εγκλωβισμένη Νοτιοανατολική Ασία επιθυμούν να ακολουθήσουν το μοντέλο της Ευρωπαϊκής ένωσης, ώστε η οικονομική τους αγορά να προχωρήσει στο επόμενο βήμα ανάμεσα στην ιστορία. Το ιδανικό μοντέλο της νέας εποχής είναι πια γνωστό. Ο Χένρι Κίσιγκερ ρωτούσε κάποτε ειρωνικά, όταν παίρνω τηλέφωνο στην Ευρώπη ποιός σηκώνει το ακουστικό; Η κλήση απαντήθηκε. Οι ΗΠΑ ξεχάστηκαν με τις διαφημίσεις που υπόσχονταν περιστασιακά ατομικά δικαιώματα υλικής ελευθερίας. Η Αμερική αγόρασε τα πάντα και ξέμεινε από λεφτά. Την ώρα που έπρεπε να πληρώσει. Το 2005 στη Γη της Ελευθερίας θα χρεοκοπήσουν περισσότεροι άνθρωποι απ όσους βγάζουν διαζύγιο, πάθουν καρδιακή προσβολή, διαγνωστούν με καρκίνο ή αποφοιτήσουν από το κολέγιο. Το μέσο εισόδημα του πλουσιότερου 10% του αμερικανικού πληθυσμού είναι 5,6 φορές υψηλότερο από αυτό που αναλογεί στο 10% του φτωχότερου πληθυσμού. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 3,5. Το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει συνθήκες σχετικής φτώχειας στις ΗΠΑ είναι 17% (21,6% μεταξύ των παιδιών), ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9% (10% στα παιδιά). ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ -------------------------------- Το ποσοστό του ΑΕΠ για κοινωνικές παροχές στις ΗΠΑ είναι 11% και στην ΕΕ 26% Ανάμεσα σε 100.000 άνθρωπους στις ΗΠΑ δολοφονούνται 6,3 και στην ΕΕ 1,7 Στο ίδιο δείγμα ανθρώπων αναλογούν 279 γιατροί στις ΗΠΑ και 322 στην ΕΕ Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος εργασίας είναι 1.877 ώρες, στην Ιαπωνία 1840 ώρες, και στη Γαλλία 1562 ώρες. Στους 100.000 ανθρώπους οι 685 είναι φυλακισμένοι, ενώ στην ΕΕ τα σίδερα περνούν οι 87. Ο αμερικανικός στρατός διοχετεύει στο περιβάλλον κάθε χρόνο 750.000 τόνους τοξικών ουσιών και αποτελεί τον μεγαλύτερο βρωμιάρη οργανισμό στον κόσμο.
dop Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 telika ti protineis apo ta iparxonta sistimata?afou ola eine xreokopimena.nomizo oti i evropi exei ligo poio anthropino prosopo se koinoniko kratos kai siga siga kai afto siriknonete.opos vlepeis ola ta sistimata kata tin diki sou isos sosti logiki den ene viosima .ti protineis loipon?nikos volos Θα συμφωνήσω πως η Ευρώπη είναι καλύτερα όσον αφορά τις κοινωνικές παροχές και το συνολικά πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Η ΕΕ συνήθως είναι στην σωστή πορεία αρκεί: 1) να προστατεύσει ακόμα περισσότερο τον πολιτισμικό και πολιτιστικό χαρακτήρα κάθε κράτους-μέλους, 2) να αποφασίζει λίγο πιο γρήγορα - είναι γνωστό πως οι αποφάσεις αργούν να παρθούν, 3) να αντιληφθεί την θέση της και να σταματήσει να αφήνει τις ΗΠΑ να αποφασίζουν για αυτήν - πρόσφατο παράδειγμα προς αποφυγή είναι οι πατέντες στο software, που ακόμα παλεύουν να το περάσουν.
stehellas Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Αφού λοξοδρομήσατε' date=' θα λοξοδρομήσω κι εγώ. Από το σημερινό "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής - περιοδικό εικόνες" Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος -------------------------- Ο ι σημερινές εποχές είναι ωραίες. Ο κόσμος, τα κράτη αδυνατούν να απεμπλακούν από τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και νιώθουν την ανάγκη να ξαναενωθούν για να τα λύσουν. Όπως στην περίοδο που η ευρήτερη μητριαρχική οικογένεια ήταν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Η κόκκινη πια Λατινική Αμερική, η εγκλωβισμένη Νοτιοανατολική Ασία επιθυμούν να ακολουθήσουν το μοντέλο της Ευρωπαϊκής ένωσης, ώστε η οικονομική τους αγορά να προχωρήσει στο επόμενο βήμα ανάμεσα στην ιστορία. Το ιδανικό μοντέλο της νέας εποχής είναι πια γνωστό. Ο Χένρι Κίσιγκερ ρωτούσε κάποτε ειρωνικά, όταν παίρνω τηλέφωνο στην Ευρώπη ποιός σηκώνει το ακουστικό; Η κλήση απαντήθηκε. Οι ΗΠΑ ξεχάστηκαν με τις διαφημίσεις που υπόσχονταν περιστασιακά ατομικά δικαιώματα υλικής ελευθερίας. Η Αμερική αγόρασε τα πάντα και ξέμεινε από λεφτά. Την ώρα που έπρεπε να πληρώσει. Το 2005 στη Γη της Ελευθερίας θα χρεοκοπήσουν περισσότεροι άνθρωποι απ όσους βγάζουν διαζύγιο, πάθουν καρδιακή προσβολή, διαγνωστούν με καρκίνο ή αποφοιτήσουν από το κολέγιο. Το μέσο εισόδημα του πλουσιότερου 10% του αμερικανικού πληθυσμού είναι 5,6 φορές υψηλότερο από αυτό που αναλογεί στο 10% του φτωχότερου πληθυσμού. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 3,5. Το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει συνθήκες σχετικής φτώχειας στις ΗΠΑ είναι 17% (21,6% μεταξύ των παιδιών), ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9% (10% στα παιδιά). ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ -------------------------------- Το ποσοστό του ΑΕΠ για κοινωνικές παροχές στις ΗΠΑ είναι 11% και στην ΕΕ 26% Ανάμεσα σε 100.000 άνθρωπους στις ΗΠΑ δολοφονούνται 6,3 και στην ΕΕ 1,7 Στο ίδιο δείγμα ανθρώπων αναλογούν 279 γιατροί στις ΗΠΑ και 322 στην ΕΕ Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος εργασίας είναι 1.877 ώρες, στην Ιαπωνία 1840 ώρες, και στη Γαλλία 1562 ώρες. Στους 100.000 ανθρώπους οι 685 είναι φυλακισμένοι, ενώ στην ΕΕ τα σίδερα περνούν οι 87. Ο αμερικανικός στρατός διοχετεύει στο περιβάλλον κάθε χρόνο 750.000 τόνους τοξικών ουσιών και αποτελεί τον μεγαλύτερο βρωμιάρη οργανισμό στον κόσμο.[/quote'] :grin: :grin: se paw edwses malon to kalitero "telos" se auto to forum
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.