stehellas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 paidia kalhspera wiz h apolitei kanoun kako se olous dil se pola kata thn gnwmh mou eisai kai esy lathos ostoso den kanei kakona rixete oli mia matia edw http://www.rwf.gr/search.php?is_posted=1&desc=%C1%CC%C5%D1%C9%CA%C7 rixte mia matia kai pite mou wstoso h amerikanei douleuoun poloi kai vlepoun polh t.v pou tous pasarei oth thlei h kivernisi . episeis sas thimizw oti kapi dimosigrafi kai sigrotimata pou ekfrasane antii amerikanikes apopsis sths usa xathikane
stehellas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 synoptika gia na mhn psaxnete pathste edw http://www.rwf.gr/episode1.php?id=128&senario=1
Arioch79 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Φίλε wiz@rd21, δεν είπα ότι δεν γίνονται πόλεμοι όταν υπάρχει μόνο μία υπερδύναμη, ούτε ότι εγκρίνω το σύστημα με το οποίο ελέγχουν τον πλανήτη οι ΗΠΑ, ούτε ότι δεν θα καταρρεύσει κάποτε ο καπιταλισμός (όλα κάνουν τον κύκλο τους). Αυτό που είπα είναι ότι α) Οι ΗΠΑ έχουν βρει ένα πανέξυπνο σύστημα να ελέγχουν τον πλανήτη, γι' αυτό και πιστεύω ότι θα είναι η μακροβιότερη αυτοκρατορία της ιστορίας και β) ο κόσμος υποφέρει πολύ λιγότερο υπό την αυτοκρατορία των ΗΠΑ απ' ότι υπό οποιαδήποτε άλλη αυτοκρατορία της ιστορίας (Μακεδονική, Ρωμαϊκή, Αγγλική, Γαλλική κλπ). Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από τη λίγη ιστορία που έχω διαβάσει και ξέρω. Ο άνθρωπος δεν είναι τέλειος, γι' αυτό και δεν μπόρεσε ούτε πρόκειται ποτέ να μπορέσει να φτιάξει ένα τέλειο και ανθρωποκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος που ζω σε αυτή την εποχή, γιατί αν ζούσα σε οποιαδήποτε άλλη σίγουρα θα πέρναγα πολύ χειρότερα απ' ότι περνάω τώρα. Εν ολίγοις, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post μου, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Όσον αφορά σενάρια και προβλέψεις για το μέλλον του καπιταλισμού και της ανθρωπότητας γενικότερα, νομίζω ότι δε μπορεί να κάνει κανείς. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι κοινωνικοί και πολιτικοί αναλυτές πέφτουν συνεχώς έξω, εγώ θα βρω τη λύση; Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα. Γι' αυτό go with the flow.
stehellas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Αγαπητέ μου φίλε ναι όντως δεν έχεις διαβάσει αρκετή ιστορία και ναι όλα κάνουν τον κύκλο τους όπως τώρα που κινδυνεύει η panx Americana από την κινα και από την παγκόσμια οικονομία καθώς η άνεργοι στην Αμερική όλο και αυξάνονται καθώς η εταιρίες τεχνολογίας αποχωρούν προς της Ινδία …. Και κινα ….λοιπόν περίμενε να δεις πως θα ζήσεις στα επόμενα χρόνια …. Και δεν μπήκες και στο link που σας πρότεινα δεν κάνει κακό μια μάτια ..
wiz@rd21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Φίλε stehellas, thanks για το link. Επίσης λέω αυτά που νομίζω ότι με εκφράζουν, μπορεί να είναι και λάθος... Φίλε Arioch, όσο για το πόσο υποφέρει ο κόσμος, άλλοι καιροί, άλλα έθιμα. Δεν υπάρχει γκιλοτίνα, αλλά υπάρχουν τα McDonalds...(αυτό το λέω μεταξύ σοβαρού και πιο πολύ αστείου). Όσο για την έξυπνη διακυβέρνηση, συμφωνώ απόλυτα καθώς έχουν καταστήσει το 70% του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ ανενεργό, και τέλος όχι ότι θα κάνω καμμία επανάσταση, αλλά το go with the flow δεν το ασπάζομαι, χωρίς να υποτιμώ κοινωνικά κάποιον που το κάνει...
stehellas Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 eleyteros einai aytos poy skeftete eleythera ..... h amerikanoi einai slavomenoi ...
The_Judas Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Το πρόβλημα με τους αμερικανους είναι ότι δεν παράγουν τέχνη σε τέτοιο βάθμο όσο παρήγαγαν οι παλαιότερες "αυτοκρατορίες". Εχουν εμπορευματοποιήσει τα πάντα και κινούνται καθαρά με τεχνοκρατικούς ρυθμούς. Κατά τ'άλλα ας μην υπερβάλουμε , δεν είναι και οι πρώτοι που χρησιμοποιούν τον πόλεμο για να καταφέρουν να περάσουν τα συμφέροντα τους , ούτε και οι πρώτοι που μέσω των οικονομικών δανείων έχουν καταφέρει να εκβιάζουν τα μισά κράτη της γης. Ας μην ξεχνάμε τι έκαναν και οι προηγούμενες μεγάλες δυνάμεις από τα αρχαία χρόνια μέχρι και την σημερινή εποχή. Μιλαμε για ελευθερία του τύπου , μηπως στην Ελλάδα υπάρχει κάτι τέτοιο ? Τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν ? Στον λαό ή μήπως στους μεγαλοεπιχειρηματίες που προωθούν τα συμφέροντα τους ? Αν συνέβαινε ένα χτύπημα όπως αυτό της 11 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα , θα έβγαινε κανείς να κατηγορήσει την Ελληνική κυβέρνηση ή μήπως θα συσπειρωνόμασταν όλοι γύρω της ?
stehellas Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Το πρόβλημα με τους αμερικανους είναι ότι δεν παράγουν τέχνη σε τέτοιο βάθμο όσο παρήγαγαν οι παλαιότερες "αυτοκρατορίες".Εχουν εμπορευματοποιήσει τα πάντα και κινούνται καθαρά με τεχνοκρατικούς ρυθμούς. Κατά τ'άλλα ας μην υπερβάλουμε ' date=' δεν είναι και οι πρώτοι που χρησιμοποιούν τον πόλεμο για να καταφέρουν να περάσουν τα συμφέροντα τους , ούτε και οι πρώτοι που μέσω των οικονομικών δανείων έχουν καταφέρει να εκβιάζουν τα μισά κράτη της γης. Ας μην ξεχνάμε τι έκαναν και οι προηγούμενες μεγάλες δυνάμεις από τα αρχαία χρόνια μέχρι και την σημερινή εποχή. Μιλαμε για ελευθερία του τύπου , μηπως στην Ελλάδα υπάρχει κάτι τέτοιο ? Τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν ? Στον λαό ή μήπως στους μεγαλοεπιχειρηματίες που προωθούν τα συμφέροντα τους ? Αν συνέβαινε ένα χτύπημα όπως αυτό της 11 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα , θα έβγαινε κανείς να κατηγορήσει την Ελληνική κυβέρνηση ή μήπως θα συσπειρωνόμασταν όλοι γύρω της ?[/quote'] file mou se protrepo na mpeis sto http://www.rwf.gr kai h katastasi sta media sthn ellada einai poly kaliteri
Arioch79 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Φίλε wiz@rd21, για μένα η βασική διαφορά μεταξύ ενός απολυταρχικού καθεστώτος (όπως κατάντησε ο κομμουνισμός) και του τρόπου διακυβέρνησης/ελέγχου που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ είναι ένας. Θα φέρω το εξής παράδειγμα για να είμαι πιο κατανοητός. Στην ΕΣΣΔ έπαιρνες το κουπονάκι σου και περίμενες στη σειρά να πάρεις το ένα σαμπουάν που έπαιρναν όλοι. Στις ΗΠΑ παίρνεις τα λεφτουδάκια σου και περιμένεις στην ουρά του σούπερ μάρκετ για να πάρεις μία από τις δεκάδες μάρκες σαμπουάν που υπάρχουν, τα οποία όμως στη τελική κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το απολυταρχικό καθεστώς σου επιβάλλει ένα τρόπο ζωής, ενώ ο "american way of life" σου δίνει την ψευδαίσθηση της επιλογής, μιας επιλογής που ωστόσο είναι ανούσια. Πιστεύω ότι ο δεύτερος τρόπος είναι πολύ εξυπνότερος, αν θες να ελέγξεις τις μάζες (καλύτερα υπνωτισμένοι παρά καταπιεσμένοι). Και προσωπικά τον προτιμώ, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα, δηλαδή ελεύθερο και μη λογοκριμένο διάλογο. Το go with the flow που είπα, δε σημαίνει ότι κάθομαι και περιμένω να μου σερβίρουν ό,τι γουστάρουν οι κάτοχοι τις εξουσίας και το καταπίνω αδιαμαρτύρητα χωρίς καν να καταλαβαίνω ότι βραχυ ή μακρο-πρόθεσμα θα με βλάψει. Απλά έχω μια μοιρολατρική κατά πολλούς - ρεαλιστική κατ' εμέ- αντίληψη των πραγμάτων, ότι δηλαδή δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό. Ο Μαρξ (με τον Έγκελς) συνέταξε το κομμουνιστικό μανιφέστο το 1848, αλλά οι ιδέες του τέθηκαν σε εφαρμογή (ή καπηλεύθηκαν και κακοεφαρμόστηκαν κατά τη γνώμη μου) το 1917 με τη ρωσική επανάσταση. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι συνήθως ο κόσμος αντιδρά ουσιαστικά μόνο όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και αυτό το μαρτυρά η κατάσταση της μάζας πριν από κάθε επανάσταση (γαλλική, ρωσική κλπ). stehellas, δε καταλαβαίνω προς τι το ειρωνικό υφάκι. Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο γιατί έχω βαρεθεί όλους τους "ανυποχώρητους". Ωραία κουβεντούλα είχαμε wiz@rd21, την ευχαριστήθηκα. Cheers mate...
stehellas Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 file mou pio eironiko ifaki . ean enweis thn apantisi gia thhn istoria > tote tha prepei na ksereis pos hparxoun kai alla book ektos apo ta sxolika kai kalo eina se aytes ths apopsis pou einai men sevastes na mporoumai na antiparathetoumai thn gnwmimas wstoso to koumounistiko sistima htan to plewn adiko douleyhs ligw thapareis ta idia me ayton pou douleyh poli , kai afou htan toso kalo sistima giati anetrapikane ? http://www.rwf.gr
awddwa Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Καταρχάς να πω ότι θεωρώ τελείως ηλίθιο να θεωρούμε κομμουνιστές όσους δεν συμφωνούν με την αμερικάνικη πολιτική. Προφανώς αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται από τους αμερικανόφιλους για να πουν "οι κομμουνιστές απέτυχαν, άρα εμείς είμαστε οι καλοί" και "με μας περνάτε καλύτερα απ' ότι με τους κομμουνιστές". Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει. Θα ήθελα να κάνω μια κριτική στον DIL αν και τα μηνύματά του είναι πιο πίσω. Γράφει ότι οι αμερικάνοι είναι καλοί επιχειρηματίες και οι επιστήμονες δουλεύουν γι' αυτούς, οι αμερικάνοι δεν ενδιαφέρονται για τους τίτλους αλλά γίνονται καλοί επιχειρηματίες, ο πόλεμος στο Ιρακ ήταν μια καλή επιχειρηματική κίνηση, κλπ. Αυτά είναι αλήθεια, αλλά ποιος σου είπε ότι οι υπόλοιποι τα αποδέχονται; Δηλαδή για να είμαι εγώ ευτυχισμένος στη ζωή μου και στη δουλειά μου πρέπει να είμαι καλός επιχειρηματίας και να προσπαθώ συνέχεια να αυξήσω το κέρδος μου; Σκόπος μου πρέπει να είναι να γίνω καλός επιχειρηματίας, γιατί αλλιώς θα είμαι κορόιδο; Για ξυπνήστε λίγο κι αναλογιστείτε που πηγαίνετε στην ζωή σας. Όσο για τον Arioch, σε εμένα που δεν είμαι κομμουνιστής τι έχει πει; Καλύτερα που η Αμερική είναι η μόνη υπερδύναμη γιατί έτσι δεν θα έχουμε πολέμους. Α, όχι, αυτό το αναίρεσε μόνος του. Τώρα λέμε καλύτερα που η Αμερική είναι υπερδύναμη γιατί οι άλλοι ήταν χειρότεροι. Λες κι εγώ πρέπει να αποδεχτώ κάποια υπερδύναμη. Αλλά ακόμα κι αν αυτό είναι αναπόφευκτο, πάλι οι συγκρίσεις σου δεν έχουν νόημα γιατί αναφέρονται σε άλλες εποχές. Άρα θα μπορούσε στο παρόν να υπήρχε κάποια καλύτερη υπερδύναμη, αλλά προφανώς η Αμερική δεν είναι διατεθιμένη να μας αφήσει να το μάθουμε. Κι ας αναλογιστούμε λίγο: Σε ποιες χώρες τα πράγματα είναι καλά σήμερα; Σε αυτές που ήταν δυνάμεις από το παρελθόν κι η Αμερική δεν τις πείραξε. Στις περισσότερες αδύναμες χώρες η Αμερική έχει ήδη επενέβη και τα πράγματα πήγαν προς το χειρότερο. Για να μην λέμε ότι έκανε τον κόσμο καλύτερο. Κατά τα άλλα: go with flow και να γίνετε καλοί επιχειρηματίες στην ζωή σας.
Arioch79 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 awddwa, μπράβο βρε, μας έβαλες όλους στη θέση μας! Τέλος πάντων, πέρα από τη πλάκα, πρέπει κατ' αρχάς να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ουσιαστικά δε ξέρουμε που πάνε τα τέσσερα και ότι όλα αυτά που λέμε είναι υποθέσεις χωρίς πολλά στοιχεία. Απλά κουβέντα κάνουμε για να περνάει η ώρα. Εκτός αν κανείς σας είναι ιστορικός και/ή πολιτικός αναλυτής, οπότε πάω πάσο. Πιστεύω ότι το ξεκαθάρισα αυτό για τον εαυτό μου από το πρώτο post. Δε λέω ότι ξέρω τι θα γινόταν "αν..." ούτε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέω. Δεν υπέπεσα στο σφάλμα του awddwa να κριτικάρω την άποψη των άλλων, γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι δεν έχω τις βάσεις για να κάνω κάτι τέτοιο. Το αν θα αποδεκτείς εσύ κάποια υπερδύναμη, είναι άνευ ουσίας, καθώς η υπερδύναμη δε πρόκειται να σε ρωτήσει. Αυτό είναι και το πνεύμα της λογικής μου, ότι δηλαδή μπορούμε να διαφωνούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά (επαναλαμβάνω ταπεινή μου άποψη) δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Όσον αφορά τη σύγκριση με το παρελθόν, εμένα δηλαδή που μου μαθαίνανε τόσα χρόνια για την αξία της ιστορίας "να μαθαίνουμε από τα λάθη μας" κλπ. μ@λ@κίες μου λέγανε; Και στη τελική με τι να συγκρίνω τη σημερινή κατάσταση; Έχω ακούσει να μιλάνε για πολυσύμπαν, αλλά δεν έχω ταξιδέψει ακόμα σε καμμιά άλλη διάσταση για να δω πώς θα ήταν τα πράγματα αν είχε καταρρεύσει η Αμερική. Τέλος, ο awddwa υποπέπτει στο ίδιο σφάλμα για το οποίο κατηγορεί τον DIL. Κατηγορεί τον DIL ότι θέτει σαν κριτήριο ισορροπημένης και ευτυχισμένης ζωής το κυνήγι του κέρδους, και στο τέλος μας παρακινεί να ξυπνήσουμε και να αναλογιστούμε πού πάμε στη ζωή μας (προφανώς πρέπει να πάμε εκεί που πάει κι αυτός). Γιατί όμως να έχει κάποιος από τους δυο τους δίκιο; Τέλος πάντων, μια και ξεκινήσαμε αυτό το θέμα, ας πει όποιος θέλει την άποψή του αλλά ας μην κριτικάρουμε ο ένας τον άλλον. Ή τουλάχιστον ας διαφωνήσουμε με τον άλλον παραθέτοντας τις δικές μας απόψεις και όχι απλά κατακρίνοντας ειρωνικά τις δικές του. Δε νομίζω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή άνθρωπος στο πλανήτη που να μπορεί να λύσει αυτούς τους προβληματισμούς με βεβαιότητα, οπότε ας μην το παίζουμε έξυπνοι ειρωνευόμενοι τις προσωπικές απόψεις των άλλων. Judge not lest ye be judged yourself.
Panahs Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Ρε ο Λιακόπουλος τα έχει πει όλα! Το ξανθόν Γένος έρχεται! Οι "Πουτινιές" επίσης! Καιρός γαρ εγγύς. Και μην ξεχάσετε να πάρετε το πακέτο μας με τα 567 βιβλία το οποίο εξαντλείται και επανακυκλοφορεί κάθε μέρα...
cybernero Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 opote ol epistimones pou aneferes ergazode gia amerikanous.adi na miseis kai na to blepeis ideologika ayto pou kanoun oi ameirkanoi (agorazoun ta pada me to xrima) des to realistika kai prospathise an boreis na to adigrapseis. OK an to legane pote ayto oi arxaioi hmwn progonoi kai eidika oi spartiates nomizw oti twra olos o kosmos tha milouse persika h toulaxiston oi perissoteres glwsses tha proerxontan apo thn persikh kai oxi apo thn ellhnikh... AYTO fysika an apofasizan na baloun sthn akrh thn ideologia tous (pou antistoixei me thn eleytheria) kai na skeftoun realistika.... Skefteite thn ekshs eikona.... Thermopyles,480 π.Χ.Ligo prin thn megalh maxh Ellhnwn-Perswn DIHNEKHS:"Re Leonida...Giati den pame spitia mas mia pou mas perimenoun kai oi gynaikes mas??? Afou o Persis mas etakse oti tha mas xarhsei tis zwes kai tha mas dwsei kai kapia dikaiwmata epi ths perifereias twn lakaidemoniwn...." LEONIDAS:"Exeis dikio file mou...Pios thn skeftetai tetoia wra thn ideologia??? Mono kati ilithioi Thespieis pou irthan na palepsoune sto plai mas gia na mhn xasoune thn doksa... Me toso strato pou exoun oi Perses mono zwntanoi kai doksasmenoi den tha fygoume apo edw...ante pes sto strato na ta mazeyei...Mhpws tha mas thimithei kai kanenas an pethanoume???" http://users.thess.sch.gr/ipap/maxes/thermopyles.htm http://users.thess.sch.gr/ipap/maxes/thermopyles2.htm Gia mena den noeitai Ellhnas kai na mhn paleyei gia thn pio shmantikh ennoia.... ELEYTHERIA.... Kai h Amerikanikh politikh den thelei na dinei kai polles eleytheries.....
awddwa Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Το αν θα αποδεκτείς εσύ κάποια υπερδύναμη, είναι άνευ ουσίας, καθώς η υπερδύναμη δε πρόκειται να σε ρωτήσει. Είπα ήδη την γνώμη μου γι' αυτό στο προηγούμενο post. Δεν το θεώρησα αδύνατο. Όσον αφορά τη σύγκριση με το παρελθόν, εμένα δηλαδή που μου μαθαίνανε τόσα χρόνια για την αξία της ιστορίας "να μαθαίνουμε από τα λάθη μας" κλπ. μ@λ@κίες μου λέγανε; Συγκρίνεις την αυτοκρατορία της Αμερικής με παλιότερες και λες ότι είναι καλύτερη. Όμως κανείς δεν λέει ότι αυτό οφείλεται στην αυτοκρατορία κι όχι στις συνθήκες κάθε εποχής. Άσε που είναι λίγο αυθαίρετο να κρίνεις ότι όλες ήταν χειρότερες. Τέλος, ο awddwa υποπέπτει στο ίδιο σφάλμα για το οποίο κατηγορεί τον DIL. Κατηγορεί τον DIL ότι θέτει σαν κριτήριο ισορροπημένης και ευτυχισμένης ζωής το κυνήγι του κέρδους, και στο τέλος μας παρακινεί να ξυπνήσουμε και να αναλογιστούμε πού πάμε στη ζωή μας (προφανώς πρέπει να πάμε εκεί που πάει κι αυτός). Γιατί όμως να έχει κάποιος από τους δυο τους δίκιο; Καταρχάς, δεν είπα σε κανέναν ποιον δρόμο να ακολουθήσει. Ούτε είπα ότι ο σκεπτικισμός θα του κάνει την ζωή ωραία. Αλλά σε σχέση με την άποψη go with flow θεωρώ πολύ πιο σωστό να έχεις τις δικές σου απόψεις για τον κόσμο (όχι τις δικές μου) κι ας μην μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Δεν υπέπεσα στο σφάλμα του awddwa να κριτικάρω την άποψη των άλλων, γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι δεν έχω τις βάσεις για να κάνω κάτι τέτοιο. Δηλαδή ο καθένας θα γράφει εδώ πέρα ότι θέλει, χωρίς να απαντάει σε αυτούς που έχουν γράψει πιο πριν, γιατί αυτό θα υπονοούσε ότι ήταν ξερόλας. Προσωπικά πάντως, όταν γράφω κάτι προτιμάω να απαντάνε σε αυτά που έγραψα παρά να γράφει κάτι τελείως καινούργιο ο άλλος. Και η απάντηση από την κριτική είναι ένα κλικ απόσταση, εκτός κι αν οι δυο έχουν την ίδια γνώμη. Αν θέλεις να σε εκπλήξω λίγο, ούτε εγώ δέχομαι την υπερβολική κριτική προς οτιδήποτε έχει σχέση με την Αμερική. Όταν είχα πάει σε μερικά παιχνιδιά στους Ολυμπιακούς, όταν γιουχάραν τους Αερικάνους αθλητές χωρίς λόγο το έβρισκα τελείως ηλίθιο και με έκανε να ντρέπομαι. Αλλά από αυτό το στάδιο μέχρι να δέχομαι όλη την αμερικάνικη πολιτική υπάρχει μεγάλη απόσταση. Τέλος, κανείς δεν είπε ότι τα ξέρει όλα. Αλλά αλοίμονο αν αυτό μας σταματήσει να εκφραζόμαστε για το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.