jhatzi Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Σε μια συνηθισμένη διαδικασία backup έργαψα κάποια δεδομένα μεγέθους πεrίπου 2,7GB σε ένα DVD-R και η εγγραφή ολοκληρώθηκε με επιτυχία (έγινε μετο Nero και έβγαλε στο τέλος το μήνυμα "burn process completed succesfully"). Όταν την επόμενη μέρα πήγα να διαβάσω το δισκάκι, στο dvd drive μου έβγαζε μήνυμα d:\ is not accesible, the file or directory is corrupted or unreadable, ενώ στο dvd-rw (nec 3500ag) απλώς ανοίγει το folder χωρίς να φαίνοται τα δεδομένα. Δοκίμασα και σε άλλα drives αλλά μου έβγαζε το ίδιο μήνυμα. Επίσης δοκίμασα να το μετατρέψω σε image και να το ξαναγράψω αλλά είχα πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να σώζεται το δισκάκι ή να μην το ψάχνω καλύτερα?
accipio Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Δοκίμασε να το διαβάσεις με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, όπως το BadCopy Pro ή το CDRoller μήπως γίνει τίποτα. Τι μάρκα δισκάκι είναι;
jhatzi Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Τι δισκάκι είναι μάρκας RiDisc, χωρητικότητας 4.7GB, ταχύτητας 8x.
accipio Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δεν ξέρω τη μάρκα και δεν έχω γνώμη. Ξανάγραψες σε τέτοια μάρκα και αν ναι, είχες παρόμοιο πρόβλημα; Βρήκα κι ένα review για RiDisc εδώ, ρίξε μια ματιά: http://www.dvd-recordable.org/Reviews+index-req-showcontent-id-142.phtml Όπως φαίνεται από τις δοκιμές, οι εγγραφές είναι σε αποδεκτά πλαίσια με τα Pioneer - Nec. Σε τέτοιο δισκάκι έγραψες; Μήπως το έγραψες σε υψηλότερη ταχύτητα από την ονομαστική του;
jhatzi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Έχω ξαναγράψει πολλές φορές (κυρίως ταινίες με το clone-dvd) και δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα. Τώρα για την ταχύτητα, νομίζω ότι είχα βάλει την επιλογή maximum. Thanx για το link.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.