Προς το περιεχόμενο

Αγορά UPS >1000VA

GiannisKr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτές τις μέρες θα προβώ σε αγορά UPS μεγάλης χωρητικότητας λόγω του ότι διαθέτω 2 PC (1 Οθόνη 17" και 2 Towers με 480W&400W PSUs) και είμαι σε μια πόλη της Κρήτης που η ΔΕΗ έχει συνδέσει τους μετασχηματιστές της με τα φωτορυθμικά των νυχτερινών καταστημάτων της πόλης μου και ειδικά το καλοκαίρι.

Έχω καταλήξει, για να σας βοηθήσω, σε 3 επιλογές των 1400 VA. Τα κριτήρια που με ενδιαφέρουν στην αγορά ενός UPS είναι:

1) Χαμηλά επίπεδα θορύβου

2) Υποστήριξη

3) Κόστος απόκτησης

4) Αυτονομία

Σας δίνω τα links στο e-shop για να τα δείτε και όσοι έχετε άμεση ή έμμεση εμπειρία γι αυτά τα προϊόντα να μου κάνετε τις προτάσεις σας.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701306

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701501

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701105

Όσοι γνωρίζεται links των προϊόντων αυτών και ειδικά για τα 2 πρώτα που δε βρήκα τα links στις κατασκευάστριες εταιρείες για να δω τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Επίσης δεκτές είναι και εναλλακτικές απόψεις και προτάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα αγαπητέ φίλε,

Για την πρώτη επιλογή, θα σε συμβούλευα να την αποφύγεις για 2 λόγους. Το συγκεκριμένο UPS έχει ένα εντελώς "σπαστικό ανεμιστήρα" που δουλεύει συνεχώς και κάνει θόρυβο, (το είχα και το πούλησα ), και επίσης δεν θα έλεγα ότι με ικανοποίησε πλήρως όταν το ρεύμα στο σπίτι μου διακόπηκε , μια και σε κάποιες περιπτώσεις σήκωσε το σύστημα , ενώ σε άλλες όχι.

Για το δεύτερο δεν γνωρίζω να σου πω, για το τρίτο όμως σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα, μια και δεν κάνει θόρυβο, δίνει και το software για σύνδεση με USB ώστε να παρακολουθείς ανά πάσα στίγμη την κατάστασή του και φυσικά να σε πληροφορήσω ότι έχω το ίδιο στην έκδοση 1000 L.I

Εύχομαι να βοήθησα.

Piroedros.

pantws' date=' an apofasiseis na pareis 2 UPS (1 gia kathe PC), checkare kai aut:

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=LineInteractive&cp_id=46392

Mikro (se megethos), isixo, aksiopisto kai dokimasmeno... Einai "skili" !!

Kali agora![/quote']

Σκυλί δεν ξέρω αν είναι.... εμένα όμως μου κάηκε και θα το στείλω για RMA.

Χαίρομαι που βλέπω τόσες απόψεις για το ερώτημά μου. Φίλε wizzy τα MGE UPS τα αποφεύγω γιατί 2 που έχω δοκιμάσει μου βγήκαν προβληματικά. Προσανατολίζομαι στην αγορά APC μιας και πιστεύω ότι είναι πολύ αξιόπιστη εταιρεία και το αντίστοιχο της Plextor. Πληρώνεις πολλά αλλά παίρνεις ποιότητα και υποστήριξη. Έχω δοκιμάσει το Mustek 800VA και έμεινα ευχαριστημένος λόγω απόδοσης/τιμής. Πιστεύω όμως ότι σε κατηγορίες 1000VA και άνω η αγορά ποιοτικού συστήματος επιβάλλεται γιατί προορίζονται για επαγγελματικές λύσεις και όχι για λύσεις "τη δουλειά του να κάνει, αλλά να μην κοστίζει". Η Mustek και η κάθε Mustek πιστεύω ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα ποιότητας και επίσης με ενόχλησε το γεγονός ότι στο site της δεν έχει το 1000ρι και το 1400ρι αλλά το 600ρι και 800ρι. Γι αυτό ζήτησα και links για όσους τα ξέρουν. Το site της Accupower δεν το βρήκα, εκτός και αν είναι αυτό που βρήκα αλλά δείχνει μόνο μπαταρίες στα προϊόντα. Της APC όμως το βρήκα καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά σε αυτά δε βρήκα να αναγράφει επίπεδα θορύβου και αυτός είναι ο λόγος που χαίρομαι ότι κάποια άτομα εδώ που το έχουν μπορούν να μου μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη. Τώρα αν αγοράσω το APC και μου βγει χάλια δεν μπορώ να το προβλέψω. Ίσως σας φαίνεται περίεργο που θέλω ήσυχο UPS αλλά ο λόγος είναι ότι έχω επενδύσει πολλά σε ανεμιστήρες και τροφοδοτικά για να μην ουρλιάζουν τα PC μου και είναι κρίμα όλη αυτή την επένδυση και την ησυχία να μου την καταστρέψει το ανεμιστηράκι ενός UPS.

Της APC όμως το βρήκα καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά σε αυτά δε βρήκα να αναγράφει επίπεδα θορύβου και αυτός είναι ο λόγος που χαίρομαι ότι κάποια άτομα εδώ που το έχουν μπορούν να μου μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη.

Δεν αναφέρει επίπεδο θορύβου γιατί δεν ακούγεται απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. :grin:

;-)

Χαίρομαι που βλέπω τόσες απόψεις για το ερώτημά μου. Φίλε wizzy τα MGE UPS τα αποφεύγω γιατί 2 που έχω δοκιμάσει μου βγήκαν προβληματικά. Προσανατολίζομαι στην αγορά APC μιας και πιστεύω ότι είναι πολύ αξιόπιστη εταιρεία και το αντίστοιχο της Plextor. Πληρώνεις πολλά αλλά παίρνεις ποιότητα και υποστήριξη. Έχω δοκιμάσει το Mustek 800VA και έμεινα ευχαριστημένος λόγω απόδοσης/τιμής. Πιστεύω όμως ότι σε κατηγορίες 1000VA και άνω η αγορά ποιοτικού συστήματος επιβάλλεται γιατί προορίζονται για επαγγελματικές λύσεις και όχι για λύσεις "τη δουλειά του να κάνει, αλλά να μην κοστίζει". Η Mustek και η κάθε Mustek πιστεύω ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα ποιότητας και επίσης με ενόχλησε το γεγονός ότι στο site της δεν έχει το 1000ρι και το 1400ρι αλλά το 600ρι και 800ρι. Γι αυτό ζήτησα και links για όσους τα ξέρουν. Το site της Accupower δεν το βρήκα, εκτός και αν είναι αυτό που βρήκα αλλά δείχνει μόνο μπαταρίες στα προϊόντα. Της APC όμως το βρήκα καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά σε αυτά δε βρήκα να αναγράφει επίπεδα θορύβου και αυτός είναι ο λόγος που χαίρομαι ότι κάποια άτομα εδώ που το έχουν μπορούν να μου μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη. Τώρα αν αγοράσω το APC και μου βγει χάλια δεν μπορώ να το προβλέψω. Ίσως σας φαίνεται περίεργο που θέλω ήσυχο UPS αλλά ο λόγος είναι ότι έχω επενδύσει πολλά σε ανεμιστήρες και τροφοδοτικά για να μην ουρλιάζουν τα PC μου και είναι κρίμα όλη αυτή την επένδυση και την ησυχία να μου την καταστρέψει το ανεμιστηράκι ενός UPS.

Γεια σου φίλε!

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και σε αυτά τα 2 UPS της APC.

Από προσωπική εμπειρία που έχω αυτήν την στιγμή έχω ένα (APC BACK-UPS RS 800), από θόρυβο δεν το ακούς καθόλου, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από απόδοση και από λειτουργικότητα.

Και έχω συνδέσει και αρκετά μηχανήματα πάνω σε αυτό χωρείς κανένα πρόβλημα.

Στο Site της APC μπορείς να δεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτόν τον συσκευών και άλλον.

Αν θέλεις μπορώ και εγώ να σου δώσω τα Link αν δεν μπορείς να βρεις τα χαρακτηριστικά.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=835&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=154339&Merchant_Id=1&sts_cid=3#

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=835&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=154348&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Ακόμα μια θετική ψήφος για το APC RS1500,

το έχω 6 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το ανεμηστηράκι παίρνει μπρος μόνο σε περίπτωση διακοπής,

σε κανονική λειτουργεία δεν ακούγεται τίποτα.

MGE aka Merlin Gerin ειναι ονομα για οσους ασχολουνται και ξερουν απο datacenter....

Τωρα αν πατε σε φθηνα μοντελα να περιμενετε και αναλογα προβληματα μερικες φορες.

Οτι πληρωνεις παιρνεις. Εγω πηρα το δικο μου απο Πλαισιο 230ευρω και ειναι 800αρι και κυκλοφορουν line interactive(toy peous) 1100VA APC με 100ευρω. Ε τωρα τι περιμενεις και χωρις να εχεις δει χαρακτηριστικα; Aξιοπιστια;

Οτι πληρωνεις παιρνεις απο APC kai Tripp-Lite μεχρι MGE και Powerware.

Και εγώ πήρα προχτές ένα MGE ellipse1200 και έχω να πω ότι είναι κορυφαίο. Το δοκίμασα κιόλας, τι γενικούς έριξα,τι πρίζες έβγαλα δεν κατάλαβε τίποτα το μηχάνημα. Κοστίζει κάτι παραπάνω μέν, έσκασα γύρω στα 230-240 αλλά έχω την εντύπωση και από όσα διαβάσω στο νετ ότι πρόκειται για άριστη αγορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...