mike841 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2005 Θέλω να κάνω συγχώνευση αλληλογραφίας στο Word, και το έχω βάλει να παίρνει το περιεχόμενο πεδίων από το excel. Όμως οι τιμές των πεδίων που εμφανίζει είναι διαφορετικής μορφής από αυτές που περιέχει το excel. Δηλ. το πλήθος των δεκαδικών ψηφίων δεν είναι ίδιο, και την ημερομηνία την εμφανίζει ως αριθμό με 6-7 ψηφία και όχι με τη μορφή που είναι γραμμένη στο excel π.χ. 30/3/2005. Στο word θέλω να εμφανίζονται οι πληροφορίες όπως είναι γραμμένες στο excel. Αυτό γινόταν όταν είχα εγκαταστήσει το office 2000, αλλά κάνοντας αναβάθμιστη στο office xp χάλασαν όλα. Αν μπορεί κανείς ας βοηθήσει... :wink:
Lefki Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Ίσως θα ήταν καλύτερα να αντλείς τα πεδία σου από ένα πίνακα στο WORD και όχι στο Excel.Τουλάχιστον έτσι μου το είχαν δείξει στη σχολή. Ο πίνακας είναι λίγο σπαστικός στο Word αλλά συνεργάζεται άψογα με την συγχώνευση. Καλή ιδέα είναι επίσης στο πίνακα, εκτός από τα κλασικά πεδία (διεύθυνση,όνομα,επώνυμο κτλ) να βάλεις και ένα πεδίο κατάληξη (δηλ. έ, ή ) οπότε στη επιστολή σου θα αλλάζει αυτόματα σε αγαπητέ ή αγαπητή ανάλογα με το φύλο. Όσο για την ημερομηνία, αφού την επιλέξεις (στην επιστολή σου) =>Δεξί κλικ =>Edit Field (Τροποποίηση Πεδίου)=> Date Formats (Mορφοποίηση Ημερομηνίας). Εκεί εμφανίζει όλες τις μορφές εμφάνισης ημερομηνίας στην οποία έχει και αυτή που θες => 30/03/05 Μπορώ αν θες να σου στείλω με mail και το αρχείο "Πελάτες", δηλαδή τον πίνακα και το αρχείο της επιστολής. Κατόπιν θα κάνεις τις τροποποιήσεις που θες και θα είσαι OΚ. Διαφορετικά, στείλε μου το excel και την επιστολή σου και θα στο φτιάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.