oykas2001 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μητρική FoxConn 865M01-G-6LS mATX, celeron 2.66, 512 mb ram ddr333, hd 80gb sata, κάρτα γραφικών την ενσωματωμένη στη μητρική αλλά και μια ακόμη gforce mx440. Το πρόβλημα είναι οτι εκεί που ο υπολογιστής δουλεύει μια χαρά, ξαφνικά τραβάει μερικά κολλήματα. Παγώνει η οθόνη και μετά από λίγη ώρα κάνει επανεκίννηση και εμφανίζει το γνωστό μήνυμα περί ανάνηψης από σοβαρό σφάλμα κλπ. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; μου έχει σπάσει τα νεύρα, υποψιάζομαι οτι είναι από τη μητρική, αλλά ανα έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε...
Narayan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 'Ανοιξε τον υπολογιστή και βάλε έναν ανεμιστήρα να φυσά επάνω στη μητρική/επεξεργαστή. Αν σταματήσουν τα προβλήματά σου τότε τίθεται θέμα υπερθέρμανσης.
bloodraven Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 κανε ελεγχο της μνήμης με καποιο ειδικό πρόγραμμα για να δεις αν ειναι ελατοματική !!!
G_Zisis Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Φίλε, λυπάμαι που στο λέω αλλά μία από τις μνήμες σου είναι προβληματική και το ξέρω επειδή έχω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και το παθαίνω όταν παίζω το Half-Life 2. Αν μπορείς δανείσου καμιά μνήμη από κανά φίλο σου και βγάλε αυτή που έχει και θα δεις πως δεν θα κολλήσει (εκτός αν το πρόβλημα δεν είναι αυτό που σου είπα) και για σιγουρευτώ, όταν παγώνει η οθόνη δεν είναι όλη μπλε και γράφει κάτι αλαμπορνέζικα? Ακριβώς έτσι είναι και σ' εμένα!
RedKostas Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Επειδή και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, νομίζω ότι οφείλεται σε ένα από τα εξής: 1)Υπερθέρμανση cpu/κάρτας γραφικών 2) Ελαττωματική μνήμη Για την 1η περίπτωση ο Narayan με κάλυψε. Για την 2η, όπως λέιει και ο bloodraven τρέξε ένα διαγωνστικό, π.χ. memtest86, http://www.memtest86.com/. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει και χειρωνακτικά, αφαιρώντας ένα από τα dimm της μνήμης σου (αν φυσικά έχεις περισσότερα του ενός) και κάνοντας δοκιμές μέχρι να βρείς το "κακό"... Αν έχεις 1, και είναι ελλαττωματικό, σε βλέπω να σκας ?60 για καινούρια μνήμη...
Divxakias Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 H poio pithani seira problimaton einai 1) CPU COOLER 2) RAM 3) MX 440 Gia ta dyo prota exoun anaferei ta paidia diafores lyseis. Gia tin MX exo diabasei se para pola forum oti den synergazete sosta me ta XP otan sto systhma yparxei deuterh On Board SVGA... Kane Disable apo to Bios tin On Voard SVGA kai egkatestise neoterous Drivers gia tin MX440.
G_Zisis Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Λοιπόν, άκου! Μάλλον όπως είπα και πιο πάνω έχουμε το ίδιο πρόβλημα μόνο που το παθαίνουμε σε διαφορετικά σημεία. Έγραψα το πρόβλημά μου σε ένα topic και μου πρότειναν κι εμένα να κάνω ένα test μα την MemTest, και έκανα! Τελικά το αρκετές ώρες (δεν θυμάμαι πόσες ήταν αλλά νομίζω ότι ήταν πάνω από δύο ώρες) αλλά εκεί που λέει πόσο % έχει ολοκληρωθεί, δεν είχε ολοκληρωθεί ούτε 1% και όταν πάτησα stop κόλλησε το PC και αναγκάστηκα να κάνω reset. Αυτό έγινε δύο ή τρεις φορές! Αν θες κάνε κι εσύ ένα MemTest και αν σου κάνει κι εσένα έτσι, έχεις το ίδιο πρόβλημα μ' εμένα! Ελπίζω να βοήθησα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.