Stilewag Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 peace mandos (kai egrapsa kai to onoma sou lathos sto proigoumeno pos) tha aistantheis kalytera an sou pw pws epidi mou kaike o Athlon XP eimai se enan Intel Pentium 133?
apocalypse Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Re paidia exei shmasia poios agorase h zhthse thn texnologia tou allou? Kai oi dyo etairies ayth ti stigmh mas prosferoun thn dynatothta na mpoume emeis oi home users ston kosmo twn x86-64bit. ^what he said. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει που βρέθηκαν , μόνο πως θα αξιοποιηθούν. Και επειδή έγινε πολύ κακό για το τίποτα (για κατασκοπείες , αντιγραφές κτλ) , να πω οτι ενώ πράγματι η Intel απλά ζήτησε από την AMD τα 64-bit extensions , μην ξεχνάμε πόσες φορές έχει κάνει χρήση του ίδιου δικαιώματος (όπως δίνεται από τις συμφωνίες) η AMD. Έχει πάρει από την Intel ένα σωρό instruction sets (mmx , sse , sse2 , sse3) και όχι μόνο , δεν έχει πάρει το hyperthreading γιατί απλά με κοντό pipeline θα έκανε μια τρύπα στο νερό. Α , με τον ίδιο τρόπο απέκτησε πρόσβαση η AMD στο δικαίωμα παραγωγής cpu για pc , μια που τα δικαιώματα της αρχιτεκτονικής x86 ανήκουν στην intel...
Stilewag Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Nai. Oli i istoria tis AMD kai tis Intel einai stin Wikipedia.
mandos Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 accepted kai diko mou lathos fysika sthn anagnosh tou post ostoso den kratiemai na po (esto kai sthn plaka) oti oi AMD exoun thn tash na kaigontai pales kales epoxes vevaia, gnorizo oti ta pramata den einai etsi pleon, aplos perimeno thn epanodo thn intel apo thn meria mou kai protino centrinaki gia laptop
likoyrgos Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Πάντως μας συμφέρει ο ανταγωνισμός . Ετσι άλλωστε πέφτουν και οι τιμές!
Stilewag Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Nai. Afto pou mas simfairei kalytera einai oi dyo etairies na einai ises (se tziro, megethos, ktlp) kai na antagwnizontai alla na min to traviksoun mexri eksantlisews (afto praktika den ginetai pote). Ektws vevaia k'ian kanoun trust
Imagine Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 accepted kai diko mou lathos fysika sthn anagnosh tou post ostoso den kratiemai na po (esto kai sthn plaka) oti oi AMD exoun thn tash na kaigontai pales kales epoxes vevaia' date=' gnorizo oti ta pramata den einai etsi pleon, aplos perimeno thn epanodo thn intel apo thn meria mou kai protino centrinaki gia laptop[/quote'] Συμφωνώ ότι αν πρώτο μέλημα είναι η φορητότητα και η αυτονομία, τότε προτείνω Centrino...από άποψη ισχύος γενικά είναι ουτοπικό να ψάχνουμε το τέλειο σε laptop, απλά ας έχουμε υπόψην ότι η επεξεργαστική ισχύ των σημερινών "καλών" laptop είναι στα "περσινά" top επίπεδα των desktop, με κύρια αδυναμία την περιοχή των 3D γραφικών... Όλες οι κάρτες που ενσωματώνουν τέτοιες υλοποιήσεις δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις αντίστοιχες για desktop...δλδ όταν διαβάζουμε on-board Radeon 9700 256ΜΒ, όχι επιδόσεις 9700 Pro, αλλά ούτε και της τυπικής 9700 με 256MB για AGP slot να μην περιμένουμε. Ακόμα χειρότερα, τα περισσότερα Centrino laptops δεν έχουν καν εξειδικευμένα GPU από nVidia ή ATI, παρά βασίζονται στην μηχανή γραφικών που ενσωματώνει η Intel στο Chipset... Κατά τα άλλα, νομίζω ότι ένα Centrino 1.5~1.7Ghz είναι υπέρ-αρκετό για τις περισσότερες εφαρμογές, και ο συνδυασμός με αρκετή ποσότητα μνήμης (512MB minimum, με 1GB πιστεύω ότι θα πετάει) του δίνει αυξημένες δυνατότητες, ακόμα και σε επαγγελματικό/παραγωγικό επίπεδο. Απλά μην περιμένουμε να στήσουμε 3D rendering workstation. Σίγουρα είναι ακριβότερος ο Centrino, αλλά αν βρεις μία ποιοτική υλοποίηση σε λογική τιμή που να περιλαμβάνει dedicated GPU+RAM για τα γραφικά, τότε είναι προτιμότερος για φορητό με κλειστά μάτια. A64 και P4 HT CPUs σίγουρα θα σου δώσουν λίγο υψηλότερες ταχύτητες, αλλά είναι πραγματικά σχετικότατο το πού και αν χρειάζεσαι τελικά την διαφορά αυτή στις επιδόσεις. EDIT: Athlon καμμένο έχω ακούσει, όπως και έχω σπάσει έναν Thunderbird core...Intel Celeron III, Pentium III καμμένους έχω δει περισσότερες από 1 φορές... Αν καεί τελικά σε κάνα χρόνο ο A64 μου που δουλέυει [email protected] με stock cooler ~40oC σε full load...ε, κακό δεν θα μου κάνει...
Phed Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 o kathenas exei diaforetika standar se auto to "polemo" twn intel Vs amd emena me kalupse oti oi cpu tis intel den kaigontai toulaxisto toso eukola
traianos Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 file mou ego exo amd 64 apo ton oktomvrio kai eimai poly efxaristimenos,vevaia se desktop oxi laptop,den exei anevei pano apo 37 vathmous C.ase pou trexo kai 64-bit fedora kai petaei,kai ta windows ta 64-bit dokimasa tin beta ekdosi kai mou arese arketa an kai eixe polla problems epeidi itane beta.
kova Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 εγω παντως μετα απο p75-p200mmx-pii 400-piii1000-piv 1800-piv 2400-piv 3000. μονο με τον athlon 64 3500 καταλαβα τι θα πει να μην εχεις προβλημα κανενα. κανει τα παντα δεν κολαει δεν ανεβαζει θερμοκρασιες.
palawiaris Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Εγώ προτιμώ intel γιατί οι καινούργιες σειρές δεν σηκώνουν καθόλου θερμοκρασίες,ο δικός μου 630 πάνω από 46 δεν πήγε ακόμα με μανίσια ψύχτρα και ένα 80άρη στο κουτί και έναν μικρό στο τσιπάκι μητρικής,100% συμβατότητες με όλα τα προγράματτα και hardware και αυτό που με ενδιέφερε πιο πολύ οι επεξεργασίες βίντεο μιας και τα 2mb L2 μνήμης κάνουν γαμάτη δουλειά.Έχει κάνει σε 50 λεπτά avi 730 mb σε dvd με nero με dolby digital κάτι που δεν το έχω ξαναδεί σε amd και τους notrhwood.Όταν πήρα 3700 64άρη amd σε laptop είδα το troja 750 mb mpeg έργο να θέλει 5,5 ώρες διακωδικοποίηση σε dvd.Το ίδιο με pentium M 1,80 ήθελε κοντά 3 ώρες.Όσο για τα παιχνίδια που υπερέχουν οι amd πιστεύω τον κύριο λόγο έχουν οι κάρτες γραφικών,μιας και όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις των παιχνιδιών
rafraf24 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Παιδια, για laptop, δεν υπαρχει αμφιβολια πως οι centrino κυριαρχουν για την φορητοτητα, σε συνδυασμο με πολυ καλες επιδοσεις. Ειχα laptop acer1682 με ιντελ centrino 725 και 1 γιγα μνημη και το μηχανημα πεταγε, ο ανεμιστηρας δεν δουλευε ποτε σχεδον, και η αυτονομια αγγιζε τις 3 ωρες. Αναμενουμε τι θα κανει η σειρα Turion της amd. Για την ωρα οι intel κυριαρχει στα φορητα. Στο desktop τα πραγματα ειναι πιο θολα. Παρατηρω μια αυξημενη κινητικοτητα της ιντελ τον τελευταιο καιρο και ενα "μουδιασμα" απο την amd. Η Intel παρουσιασε την σειρα 6χχ με καλες επιδοσεις, αν και οχι μεγαλη διαφορα με την προηγουμενη σειρα, ενω απο στιγμη σε στιγμη παρουσιαζει τους dual core, με τα πρωτα τεστ απο τον 840, να ειναι ενθαρυντικα, καθως παρουσιαζει μεγαλη αυξηση των επιδοσεων σε βαριες και επαγγελματικες εφαμογες (Bιντεο, αudio, 3d modelling)αφηνοντας σημαντικα πισω την amd. Η amd απο την αλλη ειχε σαν στοχο να παρουσιασει τον φεβρουαριο τον fx57, και εφτασε απριλιος και ακομα τον περιμενουμε, επισης αναμενουμε και τους δικους της dual core. Ομως ελπιζω να το κανει γρηγορα, αλλιως θα το χασει το παιχνιδη. Οι amd κυριαρχουν στα παιχνιδια, και τις εφαρμογες γραφειου για την ωρα, αλλα πρεπει να κανει το παραπανω βημα και να βγαλει ενα επεξεργαστη που αν οχι να ξεπερνα, τουλαχιστον να φθανει τις επιδοσεις με τους intel και στον τομεα των βαριων εφαρμογων (Κατι που δεν εχει καταφερει ποτε ως τωρα, και γιαυτο η Intel παντα ειναι μπροστα σε αυτες). Γιατι κακα τα ψεμματα, θα παραδεχτω την amd αν βγαλει μια cpu, που να πηγαινει σφαιρα σε ολες τις εφαρμογες, και να μην μπορει κανεις μετα να πει τιποτα. Γιατι τωρα λενε πολλοι "Ναι μεν, αλλα...."...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.