Προς το περιεχόμενο

AMD ή INTEL ?

likoyrgos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για φορητό υπολογίστη η λύση από intel είναι μόνο μία: centrino...χαμηλές θερμοκρασίες και καταναλώσεις.

Αν θέλεις "desktop replacement" όπως γράφουν και τα παιδιά από πάνω, οι Prescott δε θα σε βοηθήσουν...το laptop θα είναι θερμάστρα χεριών και ποδιών για το χειμώνα, ενώ το ελληνικό καλοκαίρι θα βαρεθείς να ακούς το fan του laptop να δουλεύει υπερ-ωρίες!!! Να μην μιλήσω για αυτονομία...αλλά αυτό είναι γενικό πρόβλημα στους μη-mobile επεξεργαστές στο μέσο laptop.

Άλλη μία ψήφος στον Α64 ;)

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οι φανς ακούγονται πάντως κ στους α64... αν σε ενοχλεί centrino που και από πλευράς και απόδοσης και βάρους στέκονται καλά. αλλιώς ανάμεσα σε α64 και πρέσκοτ (ειδικά για λόγους αυτονομίας, πιθανώς κάτω από μια ώρα) φυσικά α64. Προσοχή όμως τι βατ μπαταρία περιλαμβάνεται. Κυκλοφορούν και centrino με πολύ μικρή μπαταρία που δίνουν φτωχή αυτονομία...

Δημοσ.

όντως η μπαταρία αν και περνάει στα ψιλά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Γενικά πριν λίγο καιρό που το είχα κοιτάξει, οι φτηνοί centrino (βλ. ACER) είχαν την μικρή μπαταρία η οποία δεν έδινε αυτονομία μεγαλύτερη απο έναν Α64. Γενικά επειδή έχω φορητό με Α64 3400+ μπορώ να πώ πως αφενός όταν ειναι στην μπαταρία (2 παρά κάτι ώρες αυτονομία) το ανεμιστήρι δεν ενοχλεί, αν όμως αποφασίσεις να παίξεις ένα παιχνίδι και το έχεις στη πρίζα τότε ο ανεμιστήρας ακούγεται αρκετά. Εκτός πρίζας η cpu τρέχει στα 800MHZ και αυξάνει ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω οι γνώμες είναι μάλλον υπέρ του AMD 64.

Και εγώ είμαι σύμφωνος αν και ο φορητός με τον INTEL έχει γενικότερα καλύτερα χαρακτηριστηκά.Συγκεκριμένα :

AMD 64:

Οθόνη 17" WXGA 1440x900

CPU AMD Athlon 64 (DTR) 3700+ 81.5 Watt

Memory DDR-RAM 512 MB PC400

VGA ATI Mobility Radeon 9700 M11, 128 MB, 8x AGP

HDD 60 GB (7200)

DVD Pioneer DVDRW DUAL LAYER

INTEL:

Display 17" WSXGA+ 1680x1050

CPU Intel P4 (LGA 775) 3.6GHz

Memory DDR2-RAM 512 MB PC533

VGA nVidia NV41M, 256MB DDR2, 128bit, 16x PCI-Express

HDD 60 GB (7200)

DVD Pioneer DVDRW DUAL LAYER

Οπως βλέπετε ο INTEL υπερτερεί και ως προς την μνήμη (πιό γρήγορη),την κάρτα γραφικών αλλά και την οθόνη.

Το ερώτημα είναι αν οι διαφορές αυτές είναι άξιες προσοχής.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές αξίζουν, ειδικά αν η οθόνη είναι υψηλών προδιαγραφών. Η ταχύτητα της μνήμης δεν είναι συγκρίσιμο στοιχείο χωρίς κάποιο bench test, αφού η διαχείρηση της μνήμης διαφέρει πολύ από AMD σε Intel...

Από την άλλη η κάρτα γραφικών του Intel (εταιρία ποια είναι είπαμε το laptop?) δείχνει να είναι καλύτερη αυτής του AMD...έχω εμπειρία από laptop του ΠΛΑΙΣΙΟΥ με P4 2.8 HT, 512MB RAM & ATI 9700 (στο 17"W σασί) που έχει πρόβλημα στην σωστή απεικόνηση των γραφικών στο νέο MOH για παράδειγμα.

Δημοσ.
likoyrgos' date='

στον α64 δεν θα ημουν καθολου σιγουρος

για το "Memory DDR-RAM 512 MB PC400".

333 θα ειναι.[/quote']

Κοίτα στο προηγούμενο URL.Το λέει καθαρά εκτός και αν έχει γίνει λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...