Προς το περιεχόμενο

AMD ή INTEL ?

likoyrgos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας !

Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό την αγορά ενός φορητού.

Εχω καταλήξει σε δύο μοντέλα.

Το ένα "φορά" Intel P4 3.6 Ghz και το άλλο AMD Athlon 3.7 Ghz.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι περίπου τα ίδια.

Το ερώτημα λοιπόν είνα ποιός επεξεργαστής είναι καλύτερος (για επεξεργασία video , φωτογραφίας , office , internet)

Μήπως με τον AMD υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης ;

Mε την έλευση των Win 64bit δεν υπερτερεί ο AMD;

(Το μηχάνημα είναι noname.)

Thanks a lot :)

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για βίντεο φίλε χαλαρά intel,για 64άρια μέχρι να βγουν κανονικά και να υπάρξουν εφαρμογές έχει φαί ακόμα,και άμα είναι σε 754,αναβαθμίσεις ξέχασέ το.Για υπερθερμάνσεις από intel δεν ξέρω αλλά ο amd άμα τον ζορίσεις καλό είναι το ψυγείο του σπιτιού σου να το έχεις δίπλα σε ετοιμότητα.Τον είχα σε λαπτοπ και είδα.Εγώ θα έλεγα να περίμενες λίγο ακόμα την κυκλοφορία των καινούργιων amd και intel

Δημοσ.

Egw exw diaforetiki apopsi.

Pistevw pws ta Laptop einai diaforetika apo ta Desktop. Diaforetika se pola pragmata, opws i thermokrasia kai i apodosi.

Nomizw oti kalytera AMD 64. Eimai tis apopsis na krataw to PC peripou 3 xronia. Kai egw AMD 64 tha parw twra, kai thelw gia 3 xronia na trexei kala efarmoges (pou tha vgoun tote) grafeou (vlepe MS-Office) kai design (vlepe Adobe Illustrator, Photoshop, QuarkXPress). Kai tote isws (oi rythmoi einai pragmatika aprovleptoi) oi efarmoges grafeiou na xrisimopooioun 64-bit.

I Intel, se periptosi pou den to exeis akousei akoma, ekane viomixaniki kataskopoeia (proselave enan proin-texniko tis AMD gia na parei stoixeia) stin AMD gia na parei tin texnologia twn 64-bit. Sou leei kati afto gia to poios einai kalyteros epeksergastis? :) I Intel kai i AMD einai sta dikastiria gia afto to thema.

Einai gegonos pws oi AMD exoun ena "thermo" istoriko. Alla afto (opws to exw antilifthei me tin mikri mou peira) ksekinise kai elikse me tous Athlon XP (oi oipoioi eixan provlima se afto to thema). Enas filos exei Athlon 64 3400MHz kai me tin psiktra tis "mamas" (pou einai sto kouti) tou doulevei stous 35 vathmous kelsiou, kai 40 otan ton zwrizei (sto Doom3... an kai afto to thema einai sinartisi kai tou ti karta grafikwn exeis, kathws to paixnidi zwrizei ligotero ton epeksergasti an exeis kali karta).

Prin apofasiseis rota olous tous filous kai gnwstous (ektimwntas tin antikeimenikotita) kai perimene mexri na gemisei posts afto to thread wste na deis ti pistevei o kathenas. Kai fisika rota se ola ta katastimata. Kapoia apo afta omws, tha prospathisoun na sou proothisoun to emporevma.

Telos: MIN VIASTEIS!!

Δημοσ.

"Για υπερθερμάνσεις από intel δεν ξέρω αλλά ο amd άμα τον ζορίσεις καλό είναι το ψυγείο του σπιτιού σου να το έχεις δίπλα σε ετοιμότητα."

Καλό...πολύ καλό.

Γαμώτο μου ο βλάκας...πήρα και εγω AMD Athlon 64 και τώρα είμαι γύρω στους 65-70C.

Βράζει.

Δεν ξαναπαίρνω AMD, πολύ χάλι.

Δημοσ.

O AMD64 δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα υπερθέρμανσης, με stock ανεμιστήρα δουλεύει 37 -39c σε Idle 1500rpm και πάει μέχρι 58 το πολύ στίς 3000rpm περίπου (ASUS Q fan enabled).

Πιο συγκεκριμένα, όλη η σειρά πυρήνα Prescott της Intel έχει σοβαρότατα προβλήματα με την θερμότητα και έχουν γίνει επιστροφές καμμένων cpu μεταξυ αυτών και ενός φίλου μου!

Ακόμα και παλιοί AMD XP που 'βγάζαν εκ φύσεως αρκετή θερμοτητα, με ένα σχετικά καλό copper cooler καθάριζες (Εκτός κι αν κάνεις overclock αλλά τότε δεν σου φταίει η AMD). Το έχω ακόμα τον παλίο μου (XP 1900+) και πότε δεν μου έκανε ούτε ένα πρόβλημα ούτε ξέρω κανένα μη-overclocker που να είχε κάποιο.

Όλα εξαρτώνται απο 'σενα, ή θα ακούσεις και θα παρασυρθέις απο τις βλακώδης φήμες και την προκατάληψη, που ανέκαθεν καταπλάκωνε τον χώρο

της πληροφορικής, η θα μελετήσεις τα στοιχεία και θα δεις οτι στη πραγματικότητα, αυτη τη στιγμή η AMD δεν πιάνεται, απο τιμή, απο αξιοπιστία, απο επιδόσεις, αστο είναι μακράν μπρόστα, ψάξτο και μόνος σου.

Δημοσ.

milaei gia forito...milaei gia 3.6 ara gia pressHOT kai milame gia tin thermokrasia ton AMD?? axaaxaxaxaxaxaxaxxaxa eleos...oxi kai edo mesa :P entaksi na to akous sto plaisio...

Efoson thes na pas se kanonikous epeksergastes kalitera na protimiseis ton AMD logo katanalosis kai logo oti den thes na psaxneis na valeis riganoula sta mpoutakia sou me ton PressHOT :P

Δημοσ.

Ευχαρισρτώ !

Περιμένω και άλλες απαντήσεις .

Πάντως πιτεύω και εγώ ότι ο AMD υπερτερεί λόγω του ότι είναι 64μπιτος οπότε με την έλευση των Win 64 θα...... $%@!@@.

Επίσης και η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική (γύρω στα 520€!) .

Από πλευράς ταχύτητας τι λένε?

Δημοσ.

Είναι γεγονός ότι στο θέμα των Multimedia εφαρμογών η INTEL είναι πιο μπροστά αλλά... με ελάχιστη διαφορά επιδόσεων και με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, στα GAMES η AMD δεν πιάνεται (ας είναι καλά το 3DNow!). Οι τελευταία σειρά της INTEL δέν έχει τόση καλή θερμική συμπεριφορά (μου θέλανε και HYPER-THREADING) όσο πο επεξεργαστές της AMD απο τους Athlon XP 2000+ και μετά (γιατί οι Thunderbird έπρεπε να λέγονται "FIRE" Bird) και τους 64μπιτους φυσικά οι οποίοι με Stock ψύκτρα (η οποία είναι και αθόρυβη) δουλεύουν 35-45 βαθμούς το πολύ (ο δικός μου σε Idle mode είναι στους 32 βαθμούς και σε "DOOM" mode μετα βίας φτάνει τους 47 με ψύκτρα ZALMAN 7700Cu στις 850 στροφές).

Δημοσ.

"ας είναι καλά το 3DNow!"

Δεν το κάνει το 3D Now αυτό.

Αν υποστηρίζανε σωστά τα Game Studios / Engines το 3DNow θα ήμασταν ακόμα καλύτερα.

Η διαφορά του 3DNow, φαίνεται αν τρέξεις το κλασικό Bench του Quake III Arena, και έπειτα αφού τρέξεις το Patch που είχε βγάλει ένας Ιάπωνας, που πρόσθετε 3DNow Support, τότε βλέπεις το 3D Now.

Και ναι, έχει αρκετή διαφορά.

Δημοσ.

Εγώ έχω AMD Athlon 64 και ο υπολογιστής πάει μια χαρά. Παλιά είχα ένα Pentium κι ένα Athlon XP και ας ο Athlon XP είχε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, πήγεναι γρηγορότερα απο τον Pentium.

Δημοσ.

pare AMD file mou na eisai sigouros. toulaxiston apo termokrasia den pezete se sxesi me intel. eixa ki ego intel kai alaksa piga AMD eida megali diafora!!!

Na einai kala ta paidia sto FORUM pou mou alaksan ta miala...

tora an sta Laptop einai diaforetika apo ta desktop den ksero

MSI K8-N PLATINUM , AMD 3500+

Δημοσ.

Με τις θερμοκρασίες δεν θα έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα. Αυτά τα προβλήματα έχουν εκλείψει απο την εποχή των Thunderbird οι οποίο ζεσταίνονταν μεν αλλά δεν νομίζω πως κολλούσαν ιδιαίτερα(έχω πείρα απο 1.2, 1.33 και 1.4).

Και εγώ θα σου προτείνω AMD 64 για την μελλοντική συμβατότητα με 64bit εφαρμογές (και για λόγους ενίσχυσης του ανταγωνισμού βεβαίως). Απλά πριν καταλήξεις σε σετάκι cpu/mb/ram/vga κάνε κανά search σε forums να δείς τι γίνεται γιατί ορισμένοι συνδυασμοί δεν τα πάνε και πολύ καλά μεταξύ τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

"Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό την αγορά ενός φορητού."

perimene gia Turion64 ths AMD :)

Δημοσ.

paei gia apo oti fenete gia desktop replacement kai oxi laptop apo oti fenete dld milame gia kanonikes cpu kai oxi M ara o turion den tou kanei thelei ne men forito alla me tin dimami desktop :P (parapano kila roufan mpataria gia plaka :P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...