^BOOMBOOM Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Εχω μια απορία για τις δυο (εξαιρετικές κατα τη γνώμη μου) ταινίες. Οσοι τις έχετε δει (οσοι δεν τις είδατε πιο κάτω ακολουθούν spoilers) θα παρατηρήσατε πως απο τη μέση της ταινίας και μετά υπάρχει το νησί του "τρελού επιστήμονα". Και στις δυο ταινίες τα νησιά και όλο το concept μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους, η απορία μου είναι αν οι 2 αυτές ταινίες είναι επηρεασμένες απο κάποια παλαιότερη ή απο κάποιο κόμικ πχ (να αντέγραψε η μία την άλλη μου φαίνεται απίθανο).
dim_b Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δεν είναι και ιδιαίτερα πρωτότυπη η ιδέα του ερημικού νησιού που μετατρέπεται σε βάση του σατανικού επιστήμονα. Από τον Dr. No μέχρι τον Dr. Evil ήταν αρκετοί αυτοί που προσπάθησαν να κατακτήσουν τον κόσμο έχοντας σαν ορμητήριο κάποιο νησάκι στη μέση του πουθενά, και ειδικά το Incredibles είναι σαφέστατα επιρρεασμένο από τις ταινίες του Bond.
^BOOMBOOM Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Η ιδέα σίγουρα δεν είναι πρωτότυπη αλλα έχω την αίσθηση πως οι 2 ταινίες μοιάζουν υπερβολικά στο κομμάτι αυτό, ίσως να είναι απλώς σύμπτωση αλλα έχω την αίσθηση πως υπάρχει κοινή αναφορά.
avenger Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 To skycaptain είναι φυσικά επηρεασμένο/φόρος τιμής απο τα παλιά τηλεοπτικά series τύπου flash gordon.Ασπρόμαυρα,υπερβολικές ερμηνείες, η λεγόμενη pulp sci-fi(συμπεριλαμβάνω και τα comics) που μεσουρανούσε στην δεκαετία 30-40 στην Αμερική.Aκόμα και ο Lucas έχει επηρεαστεί απο αυτά,μάλιστα αρχικά είχε σκοπό να πάρει τα δικαιώματα για το Flash Gordon αλλά σκάλωσε η δουλειά.Τώρα το incredibles θεωρώ πως επηρεάστηκε περισσότερο απο ταινίες james bond(το κρυσφήγετο του μεγαλομανή σε ηφαίστειο(Dr No).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.