Προς το περιεχόμενο

Διαγνωστικά Seagate

awddwa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άγορασα τον δίσκο ST3200822AS (SATA - 200 GB) και κάνει κάτι περίεργους θορύβους. Είπα να δοκιμάσω τα διαγνωστικά της Seagate μπας και τρέχει τίποτα και χάσω δεδομένα. Έκαψα λοιπόν το CD και μπούταρα από αυτό, αλλά δεν έτρεξε κάποιο πρόγραμμα για διαγνωστικά. Μου έβγαλε ένα μήνυμα για την ονομασία των drives στο DOS και μετά ένα "Please remove cd and press Ctrl-Alt-Del to reboot" κι ένα DOS prompt.

Τα έχει δοκιμάσει κανείς σας τα διαγνωστικά να μου καμιά γνώμη;

Δημοσ.

Και εγώ τον ίδιο έχω και μου κάνει επίσης περίεργους θορύβους. Παρόλο που ο δίσκος που γυρίζει μόλις που ακούγεται η κεφαλή που κάνει βόλτες ακούγεται σαν floppy ενα πράμα.... Επίσης μερικά προγραμάτα που διαβάζουν τα δεδομένα του smart μου δείχνουν reliability κάτω του 45%. Μήπως να αρχίσω να ανησυχώ;

Όταν ο δίσκος δε ακουμπάει καθόλου το κουτί η κεφαλή ακουγεται ελάχιστα πάντως, μόνο στην αντίθετη περίπτωση κάνει σαν floppy παρόλου που έχω λαστιχάκια στις βίδες με τις οποίες τον έχω βιδώσει στο κουτί....

Απο επιδόσεις jet πάντως :)

Δημοσ.

Ωχ, μη μου λέτε τέτοια και με τρομάζεται. Έχω σκοπό να πάρω 2. Το καλό είναι ότι έχουν 5 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.

Ενημέρωση: Έτρεξα το chkdsk και το Partition Magic και δεν μου βρήκαν κανένα error. Δοκίμασα και τα online diagnostics της Seagate και λένε ότι ο δίσκος δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά όταν έτρεξα το filesystem check έβγαλε το μήνυμα:

>Volume Label: 
Volume Size: 200.05 GB
The file system contains errors that need to be repaired.

Με υποχρέωσε δηλαδή. Complete drive scan δεν έχω κάνει ακόμα.

Αλλά το θέμα παραμένει: έχει καταφέρει κανείς να δοκιμάσει τα διαγνωστικά της Seagate από boot cd;

EDIT: θα δοκιμάσω αργότερα να αφαιρέσω τον δίσκο από το κουτί, μπας και σταματήσουν οι θόρυβοι, όπως είπε κι ο skyline_gr. Τα SMART checks πως τα τρέχω;

Δημοσ.

Αναφορικά, από την Seagate μπορείτε να παραγγείλετε CD με διαγνωστικά εντελώς δωρεάν.

Edit:

έχει καταφέρει κανείς να δοκιμάσει τα διαγνωστικά της Seagate από boot cd;

Εγώ ! :grin:

Δημοσ.
Τα SMART checks πως τα τρέχω;

Δοκίμασα πολλά πραγράματα για είμαι πιο σίγουρος για τα αποτελέσματα. Σου προτείνω το speedfan απο εδώ

http://www.almico.com/speedfan.php

Σου δίνει και άλλες διάφορες μετρήσεις όπως θερμοκρασίες(και του σκληρού δίσκου), τάσεις, στροφές ανεμιστήρων κ.α. Κάπου έχει μια καρτέλα "S.M.A.R.T."

οπου και μπορείς να βρείς τις ζητούμενες μετρήσεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...