Προς το περιεχόμενο

Τελικά, τί σας λέει το SLI;

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού πια έχει αρχίσει να σταθεροποιείται η κατάσταση, ας δούμε τί γνώμη έχετε για το SLI. Είναι καλή ιδέα ή όχι;

Κατά τη γνώμη μου, δεν λέει και τίποτε το φοβερό. Για εμένα είναι μία μορφή ομηρείας, σε αναγκάζει να αγοράσεις την ίδια ακριβώς κάρτα με αυτήν που έχεις. Ένας άρρωστος χρήστης αναβαθμίζει κάρτα κάθε χρόνο, γιατί να πρέπει λοιπόν να πάρουμε κάρτα τεχνολoγίας ενός χρόνου, αφού είναι δεδομένο ότι εκείνη τη χρονική στιγμή θα υπάρχουν πιο σύγχρονες κάρτες, γρηγορότερες από 2 παλιές κάρτες σε SLI; Αφήστε την αγωνία για το αν θα βρούμε τη σωστή κάρτα σε ένα χρόνο από τώρα.

Όυτε από οικονομικής άποψης είναι συμφέρουσα ιδέα, αφού δύο κάρτες σε SLI κοστίζουν όσο μία high-end κάρτα.

Τελικά, πιστεύω ότι το SLI έχει αξία μόνο για αυτούς που θέλουν να στήσουν το γρηγορότερο δυνατό σύστημα.

Tί λέτε;

Δημοσ.

an oi kartes kymainontan se logika plaisia kai oxi na kostizoun oso ena mikro pc, 8a pigane kalytera....

Apo ti stigmi pou gia na petyxeis koryfaies epidoseis (apo apopsi vga) prepei na plirwseis parapanw apo oso dineis gia olo to ypoloipo pc mazi, e mou fainetai ousiastiko axristo gia to meso xristi kai o monos logos yparksis einai gia na xairontai oi plousioi k ta periodiko kai ta sites pou kanoun ta review

:D

Δημοσ.

Το SLI φαίνεται να απευθύνεται περισσότερο σους hardcore gamers, τους "λεφτάδες" αλλά και τα sites που θέλουν να γεμίζουν σελίδες με benchmarks ;)

Η λογική είναι πολύ καλή...ειδικά αν μιλάμε για κάρτες με λογική τιμή/απόδοση, όπως είναι μία 6600GT: αγοράζεις μία σήμερα στα 180 euros, και άλλη μία αργότερα - ίσως και used και έχεις πολύ καλές επιδόσεις σε υψηλές αναλύσεις και με AA/AS κτλ...

Στην πράξη: ένας A64 με 2x6600 ή ακόμα περισσότερο 2x6800 έχει τρομερές απαιτήσεις σε PSU...μία 6800 μπορεί να καταναλώνει μόνη της περισσότερα από 90-110W σε full load!!!

Η DFI προτείνει τουλάχιστον 400W (περισσότερα από 20Α στα +12V) για SLI με τις νέες της μητρικές...

Αν υπολογίσουμε και την αύξηση απαιτήσεων τροφοδοσίας για O/C με τον Α64 (ακόμα παραπάνω αν είναι και FX) τότε καταλαβαίνουμε ότι η διαφορά στο κόστος PSU + 2η 6600GT κτλ, ισοφαρίζει την αγορά μίας 6800GT ή Ultra σχεδόν...

Βάλε και τις αυξήσεις στην θερμοκρασία συστήματος όταν προσθέτεις άλλη μία "θερμάστρα" των 100W μέσα σε αυτό...πολλά τα προβλήματα...

Δημοσ.

koita san apotelesma to SLi einai arketa kala kai oxi apla stin theoria exei diksei sta bench oti einai poli konta stin diplasia apodosi :)

ego se kana mina tha rikso tin defteri 6600GT na do ti leei :P eimai stin katigoria psixakides :P (oute games pazo pano apo 5 lepta oute me perisevoun :PP)

i DFI gia to sli pernei ales 2 trofodosies pano mia apli moles kai mia san apli disketas pano sto mobo :P

Δημοσ.
ακούστε και αυτό.... η ATi ετοίμασε όχι SLI...xSLI :D

Όσες κάρτες θέλουμε κύριοι σε multi-rendering :D

Αν βγάλουν κάτι που να επιταχύνει αισθητά μέσω υλικού εφαρμογές όπως το 3DS θα τα στάξω...αλλιώς για παιχνιδάκια θα αρκεστώ σε μία μόνο καρτούλα :)

Δημοσ.

Δηλαδή εγώ που έχω την K8NXP SLI θα μπορέσω να βάλω Ati Radeon SLI;

Πρώτο πράμα(έχω τρέλα με τα γραφικά).

Δεν μ' αρέσουν καθόλου οι nVidia και γι' αυτό δεν έβαλα SLI και πείρα μια XT Radeon. Κανένα site υπάρχει για να δούμε καρτούλες;

Δημοσ.

πάρτε βρε μια X800XT και αφήστε τις τρίχες και τα πειράματα , με τα sli ,mli ,mni (καταλάβατε εεε?) ,και μην ξοδεύεστε σε μαμα...ιες . Αυτά είναι για τα μετροπρογράμματα και τίποτα άλλο .

άσχετο αλλά το αναφέρω : Κάποτε ένας τύπος ,που είχε μια μέσης δυναμικότητας κάρτα, μου λέει , γιατί οι πιο γρήγορες κάρτες τι κάνουν , τους σκοτώνουν πιο γρήγορα ? Κόκκαλο εγώ . Εννοούσε βέβαια τα παιχνίδια βολής πρώτου προσώπου .

Δημοσ.

evkar , όπου υποστηρίζονται θα δίνουν καλύτερες επιδόσεις στις ψηλές αναλύσεις.

[ και ήδη κάτι κάνουμε ]

Μην λέμε ότι ακριβώς γουστάρουμε , αλλά τέσπα...back on topic :D

Δημοσ.
Δηλαδή εγώ που έχω την K8NXP SLI θα μπορέσω να βάλω Ati Radeon SLI;

Πρώτο πράμα(έχω τρέλα με τα γραφικά).

Δεν μ' αρέσουν καθόλου οι nVidia και γι' αυτό δεν έβαλα SLI και πείρα μια XT Radeon. Κανένα site υπάρχει για να δούμε καρτούλες;

Από ότι ξέρω το SLI μέχρι τώρα είναι πατέντα της nVIdia, οπότε δε νομίζω να "συνεργαστεί" η ATI ώστε να είναι απολύτως συμβατά τα xSLI και SLI, εκτός και άν 3οι κατασκευαστές chipset όπως η VIA ή η Intel παρέχουν στο μέλλον chipset που να υποστηρίζουν και τα 2 πρότυπα...

Με λίγα λόγια η μητρική σου δε νομίζω ότι θα πάρει ποτέ 2 ATI :(

Δημοσ.

H texnologia ths Ati tha einai h Ati AMR.

Ena search sto net den vlaptei...

Kati pou eixa dei sto alienware htan ena eidiko mobo gia alienware pou dexotan opoiesdhpote dyo

kartes grafikwn (px. mia Ati Radeon x800xt kai mia 6800gt) kai leitourgousan kai oi dyo me tromera apotelesmata sta benchs.

Tha sas dwsw link se ligo...

Δημοσ.

Και εγώ είμαι της άποψης ότι αξίζει υπό την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής δεν είναι κανένας hardcore user αλλά ένας απλός που κρατάει το pc του για 3-4 χρονάκια. Οπότε 1 χρόνο περίπου μετά την αγορά τσουπ χώνεις και δεύτερη vga και όλα πάνε καλύτερα μέχρι να το αλλάξεις για ακόμα μια φορά....

Δημοσ.
Αν βγάλουν κάτι που να επιταχύνει αισθητά μέσω υλικού εφαρμογές όπως το 3DS θα τα στάξω...αλλιώς για παιχνιδάκια θα αρκεστώ σε μία μόνο καρτούλα :)

Χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται ειδική προσαρμογή μέσω λογισμικού για τέτοιου είδους προγράμματα. Αν είναι όντως έτσι μιλάμε για 2*(400ΜΗz * 6 VS) στις σημερινές multi-board λύσεις και πολύ σύντομα θα υπάρχουν 2*(~700MHz * 8 VS) από ότι φαίνεται.

Σε αυτήν την περίπτωση για έναν επαγγελματία θα του έρθει φθηνότερο μάλλον ένα τέτοιο σύστημα, από ότι να αγοράσει ένα high end τέρας όπως την μεγάλη Realizm800.

πάρτε βρε μια X800XT και αφήστε τις τρίχες και τα πειράματα , με τα sli ,mli ,mni (καταλάβατε εεε?) ,και μην ξοδεύεστε σε μαμα...ιες . Αυτά είναι για τα μετροπρογράμματα και τίποτα άλλο .

Δεν έχω ως τώρα σκοπό να αγοράσω σύστημα με multi-board config, λόγω της κακής σχέσης απόδοσης/τιμής. Εδώ όμως οφείλω να ομολογήσω ότι αν μου τρέχανε τα λεφτά από τα πατζάκια, πολύ πιθανόν να αγόραζα ένα και γιατί όχι να συνέδεα και 4 οθόνες.

Οι 4 οθόνες θα μου ανέβαζαν κατά πολύ την παραγωγικότητα όταν θα δούλευα και όσον αφορά τα παιχνίδια πίστεψέ με θα έβρισκα αρκετά παιχνίδια προσομείωσης που ακόμα παίζω και θα τους άλλαζα τα φώτα με 8xS ή και 16xS στην μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση.

Μιας και δεν με παίρνει όμως, θυμάμαι πάντα τον μύθο του Αισώπου με την αλεπού και τα σταφύλια και κρεμάω το καλαθάκι μέχρι εκεί που φτάνω. Και όχι όσα δεν φτάνω δεν είναι ξυνά ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...