Dangelo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Καλημέρα, έχω μια Sound Blaster Live! 5.1, σε κάποιο άλλο post Μου ρωτούσα αν μπορώ να συνδέσω κάπως αλλιώς τα ακουστικά, π.χ. στην μαύρη είσοδο της κάρτας, έτσι ώστε να μπορώ να ακούω στο TRACTOR το κομμάτι που θα παίξει μετα στα ακουστικά... Μου δώσανε κάποιες λύσεις, αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι... Τώρα, ψάχνοντας και στο google σχετικές συνδεσμολογίες, κάπου διάβασα για ASIO (Advanved sound Input/Output) έχει κανείς ιδέα τι είναι αυτό και αν πέζει κάποιο ρόλο?? Thanks......
StavrosD Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Το ASIO είναι ένα πρότυπο, όπως το DirectSound, για την επικοινωνία των προγραμμάτων με την κάρτα ήχου. Σκοπός του είναι η ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης από την στιγμή που παίζει κάτι ένα πρόγραμμα μέχρι να ακουστεί από τα ηχεία. Σε DirectSound προγράμματα για παράδειγμα η καθυστέρηση μπορεί να είναι και πάνω από 150msec, ενώ με ASIO μπορεί να πέσει και κάτω από 10msec. Είναι σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση. Σε παιχνίδια δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.