Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με drivers μετα απο φορματ...

paparoupas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα εκανα φορματ στο pc ενος φιλου (Pentium III 733MHz, 128ΜΒ RAM) και περασα WinXP. Αφου εκανα κλασσικα την εγκατασταση διαπιστωσα οτι τα Win δεν ειχαν αναγνωρισει το μοντεμ (προκειται για ενα εσωτερικο μοντεμ του οποιου την ταυτοτητα αγνοω). Επισης στο Device Manager φαινεται οτι η θυρα για joystick δεν εχει αναγνωριστει ενω η καρτα ηχου φαινεται εγκατεστημενη κατα τα αλλα -Η καρτα ηχου ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη- αλλα το pc δεν παιζει ουτε ηχο.

Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα cd η δισκετα για να εγκαταστησω drivers και δεν μπορω καν να συνδεθω στο ιντερνετ μηπως και βρει αυτοματα drivers απο το ιντερνετ. (Διαδικασια που στο δικο μου υπολογιστη ετσι κι αλλιως δεν εχει δουλεψει ποτε.)

Δημοσ.

Άνοιγμα του case, βλέπεις πιο μοντέλο και μάρκα motherboard φοράει και από το δικό σου pc μπαίνεις στο site του κατασκευαστή και κατεβάζεις drivers για audio και modem devices. Τώρα το πως τα μεταφέρεις στον φίλο σου, εσύ αποφασίζεις (USB, CD etc).

Δημοσ.

Εχω ανοιξει το case, αλλα ειναι αδυνατο να βρω τι μοντελο (και τι μαρκα) ειναι το μοντεμ. Αυτο που ειπες για τον ηχο ειναι πολυ καλη ιδεα. Μαλλον επρεπε να την εχω σκεφτει πριν κανω το ποστ.

Σκεφτηκα επισης οτι αν το βαλω να ψαξει σε cd των Win Millenium (τετοια ειχε πριν το φορματ και το μοντεμ ηταν εγκατεστημενο) πιθανον να βρει drivers να εγκαταστησει. Αλλα το θεμα ειναι θα δουλευουν οι drivers των Millenium σε Win XP?

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι θα δουλέψουν οι drivers WinME σε WinXP.

Το μοντέλο και η μάρκα της μητρικής, συνήθως είναι γραμμένο ανάμεσα στα PCI slots.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν προγράμματα του τύπου Sisoft Sandra μπορούν να σου πουν τί modem φοράει χωρίς να έχεις εγκατεστημένους drivers. Αν δεν γίνεται, τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κουμπώσεις ένα άλλο modem πάνω του οποίου θα έχεις τους drivers και να δοκιμάσεις το Windows Update. Στο Device Driver Updates συνήθως σου βγάζει την σωστή συσκευή. Βέβαια ένα καινούριο modem, γύρω στα 10 ευρώ, θα έκλεινε το πρόβλημα. ;)

Δημοσ.

Θα δοκιμαζα να βαλω ενα αλλο μοντεμ, αλλα ακομα ψαχνω τον τροπο να τους πω: Θα ερθω να ανοιξω για τριτη φορα το pc σας μηπως και δουλεψει, κι αμα δε δουλεψει θα αγορασετε ενα μοντεμ, θα ερθω να το περασω και μετα ελπιζω οτι θα βρω τους drivers για την καρτα ηχου στο ιντερνετ. Βεβαια αν δεν τους βρω θα αγορασετε και μια καρτουλα ηχου και θα ξαναερθω να σας την περασω.

Οπως καταλαβαινετε ψαχνω εναν πιο softwarικο τροπο!

Thanx για το χρονο σας παντως!

Υγ: Τωρα δοκιμαζω το everthesome151...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...