g0ng Δημοσ. 27 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2005 Ένας φίλος κάθησε και υποτίτλησε κάτι βιντεο. Οι υπότιτλοι (srt) ήταν συγχρονισμένοι και τους ενσωμάτωσε -δεν ξερω με ποιο πρόγραμμα- στο avi. Τα συγκεκριμένα αρχεία έχουν όντως υποτιτλους, αλλά μόνο απο windows (στα οποια έχω το vobsub)! Σε linux για παράδειγμα οι υπότιτλοι δε φαίνονται. Να σημειώσω ότι το srt αρχείο εγώ δεν το έχω στον δικό μου Η/Υ. Έτσι όταν πάω τα βιντεάκια να τα κανω dvd με τον nerovision αυτά δεν έχουν υπότιτλους. Έχει κανείς καμιά ιδέα;
accipio Δημοσ. 27 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2005 Όπως τα λες, οι υπότιτλοι δεν είναι ενσωματωμένοι στο βίντεο και άρα είναι φυσικό να μη φαίνονται, αφού δεν έχεις το srt αρχείο. Αν είναι ενσωματωμένοι, δεν χρειάζεσαι ούτε εξωτερικό αρχείο υποτίτλων ούτε το vobsub για να τους δεις.
g0ng Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 μάλλον δεν το είπα σωστά... Στον δικό μου Η/Υ δεν έχω το srt αρχείο. Παίζω το avi και το βλέπω με υπότιτλους. Στο linux όμως οι υπότιτλοι δε φαίνονται. Όπως και με το nerovision. Σαν να υπάρχουν στο avi αλλά να χρειάζεται το vobsub
accipio Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Κι εγώ επιμένω: δε γίνεται να είναι ενσωματωμένοι (δηλ. "κολλημένοι" στην ταινία) και να μη φαίνονται. Άρα δεν είναι ενσωματωμένοι. Κάτι άλλο συμβαίνει. Έχεις μόνο το avi (avi είναι, mpg ή κάτι άλλο; ) και κανένα άλλο αρχείο; Μήπως είναι ενσωματωμένοι αλλά επιλέγεις από το πρόγραμμα αναπαραγωγής αν θα εμφανίζονται ή όχι; Έτσι γίνεται π.χ. με τα mp4 αρχεία που δημιουργούνται και παίζουν με Nero Digital.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.