Προς το περιεχόμενο

Ποιο DVD RW να αγοράσω?

G_Zisis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Firmware ειναι οι εντολες που εχει καποιο hardware (στην περιπτωση των CD/DVD drives ο ελεγκτης τους) με σκοπο αυτο να μπορει να λειτουργει (με τι ταχυτητες να κανει αναγνωση/εγγραφη, πως να επικοινωνει με το υπολοιπο hardware κτλ).

Απο τη στιγμη που αυτο ειναι αποθηκευμενο σε μνημη που μπορει να σβηστει και να ξαναγραφτει, τοτε μπορεις να κανεις και αναβαθμηση του με καποιο ποιο καινουργιο (να αυξησεις τις ταχυτητες, να διορθωσεις πιθανα bug, να αφαιρεσεις το region protection κτλ).

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν αβλεπή Plextor και εχεις ησυχάσει για 2 χρόνια ότι και να συμβει σε 3 ημέρες εχεις καινουργιο από το Βέλγιο στο σπίτι σου χωρίς καμία χρέωση και χωρίς ταλαιπωρία

Δημοσ.

Στο e-shop έχει αυτά τα 2 Nec...

PER.331631 : NEC DVD+/-R/RW ND-3520Α 16X BULK DOUBLE LAYER

(DVD RECORDER - ΣΥΝΔΕΣΗ ATAPI) Τιμή: 46.89 €

+ 19% ΦΠΑ: 8.91 €

DVD+R DL, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, BURNPROOF 55.80 €

PER.331632 : NEC DVD+/-R/RW ND-3520Α 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER

(DVD RECORDER - ΣΥΝΔΕΣΗ ATAPI) Τιμή: 51.43 €

+ 19% ΦΠΑ: 9.77 €

DVD+R DL, DVD-R DL, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, BURNPROOF 61.20 €

Ποιες ειναι οι ουσιαστικές διαφορές αυτών των δύο?

Δημοσ.
Στο e-shop έχει αυτά τα 2 Nec...

PER.331631 : NEC DVD+/-R/RW ND-3520Α 16X BULK DOUBLE LAYER

(DVD RECORDER - ΣΥΝΔΕΣΗ ATAPI) Τιμή: 46.89 ?

+ 19% ΦΠΑ: 8.91 ?

DVD+R DL' date=' DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, BURNPROOF 55.80 ?

PER.331632 : NEC DVD+/-R/RW ND-3520Α 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER

(DVD RECORDER - ΣΥΝΔΕΣΗ ATAPI) Τιμή: 51.43 ?

+ 19% ΦΠΑ: 9.77 ?

DVD+R DL, DVD-R DL, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, BURNPROOF 61.20 ?

Ποιες ειναι οι ουσιαστικές διαφορές αυτών των δύο?[/quote']

Ότι το ένα είναι μάυρο και το άλλο είναι στο γνωστό μπεζ χρωματάκι....

Δημοσ.

Επειδή θέλω να αλλάξω το firmware του drive μου, χρειάζεται να περάσω όλες τις εκδόσεις μετά απο αυτή που έχω(είναι παμπάλαια)?? Η αρκεί να περάσω την τελευταία? Και πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένο για να μην τρέχω και δεν φτάνω μετα? Δηλαδή να μην πάθει καμιά ζημιά το μηχάνημα..

Δημοσ.
Επειδή θέλω να αλλάξω το firmware του drive μου, χρειάζεται να περάσω όλες τις εκδόσεις μετά απο αυτή που έχω(είναι παμπάλαια)?? Η αρκεί να περάσω την τελευταία? Και πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένο για να μην τρέχω και δεν φτάνω μετα? Δηλαδή να μην πάθει καμιά ζημιά το μηχάνημα..

αν έχεις το NEC νομίζω ναι

αν έχεις το plextor σίγουρα ναι.

Δημοσ.
Μολις πηρα το NEC 3520A και εγω, αλλα σε bulk εκδοση... Ποιο software να βαλω? Drivers?

drivers den xreiazese, ektos an 8es na baleis toys aspi,kai pali den exei kai polu noima kati tetoio, software, nero/dvdsrhink/alcohol nomizo me ayta eisai ok, egw toylaxiston eimai. :razz:

Δημοσ.

Από Plextor δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Το ΡΧ-716 διαβάζει τα πρεσσαριστά με 16Χ ενώ τα +-R με 12Χ. Το NEC-3500 μου διάβαζε τα +-R με 16Χ και τα πρεσσαριστά με 10Χ.

Στο γραφείο μου βάλανε το LG 4163B. Από κάτι λίγα CD που έγραψα συνεχόμενα, τα δισκάκια ζεσταινόντουσαν πάρα πολύ, κάτι λιγότερο από το παλιό ΡΧ-161040 (το ίδιο και όταν αντέγραψα καμια 10ρια CD στο σκληρό από αυτό). Από θέμα ζέστης με το NEC δεν έτυχε να το εξακριβώσω, το ΡΧ-716 δε ζεστάθηκε καθόλου όταν έγραψα 10-15 DVD συνεχόμενα. Α το LG και το NEC γράφουν με (Ζ-)CLV ενώ το Plextor με (Ρ-)CAV. Μην ξεχάσω την υποστήριξη της Plextor από το επίσημο site της εταιρίας.

Ελπίζω να βοήθησα για αυτά τα τρία

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...