Kain Origin Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 Πριν από λίγο καιρό έπεσα επάνω σε έναν ''θησαυρό''. Η καθηγήτριά μου των Αγγλικών βρήκε στην αποθήκη της μια ντουζίνα υπολογιστές των τελών του '80 μαζί με μπόλικες δισκέτες και προγράμματα, όλα τέλεια διατηρημένα. Καθώς σκεφτόταν να τους πετάξει, μου έδωσε έναν. Έψαχνα έναν τέτοιο υπολογιστή, ως λάτρης των παλαιών text-based παιχνιδιών, οπότε ήμουν μέσα στη χαρά. Μου ζήτησε μάλιστα, αν μπορώ, να της μεταφέρω κάτι προγράμματα σε σύγχρονες δισκέτες. Πήρα, λοιπόν, τον υπολογιστή και τις δισκέτες στο σπίτι μου και άρχισα δουλειά. Της πρότεινα να μην πετάξει τους υπολογιστές ακόμα, καθώς μπορεί να έχουν κάποια αξία ως συλεκτικά κομμάτια. Μόλις σύνδεσα τον υπολογιστή στο σπίτι μου, διαπίστωσα οτί δεν είχε σκληρό δίσκο, οπότε έπρεπε να φορτώσει το Dos από δισκέτα. Είχα τρεις Master Disks, οπότε είπα να τις δοκιμάσω. Δοκιμάζω την 1η, τίποτα. Δοκιμάζω την 2η, πάλι τίποτα. Δοκιμάζω την τρίτη, το παλεύει, και τελικά φορτώνει. Δοκιμάζω να την ξαναφορτώσω (για να δω αν ήταν τυχαίο), και ξανά μανά τίποτα! Εγκαταλείπω, λοιπόν, την προσπάθεια, με έναν υπολογιστή που λειτουργεί τέλεια αλλά δεν έχει κανενός είδους λειτουργικό, και επικεντρώνομαι στην μετατροπή των παλιών δισκετών σε καινούριες. Δοκιμάζω, αρχικά, να εγκαταστήσω τον καινούριο οδηγό δισκέτας στον παλιό υπολογιστή. Αγκομαχάει, τρίζει, και τελικά δεν τον δέχεται. Δοκιμάζω να εγκαταστήσω τον παλιό οδηγό δισκέτας στον καινούριο υπολογιστή. Τον δέχεται μια χαρά, βλέπω τα αρχεία της κάθε δισκέτας, και ξεκινάω την αντιγραφή. Σέρνεται, αγωνίζεται, αλλά μου λέει πως η αντιγραφή είναι αδύνατη. Το δοκιμάζω μέσω Dos, μέσω Win 98, Win XP, μεταφορά στον σκληρό, αντιγραφή δισκέτας, αλλά δεν καταφέρνω τίποτα. Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις. Υπάρχει η πιθανότητα οι δισκέτες να ψιλοέλιωσαν επειδή έμειναν 15 χρόνια αχρησιμοποίητες; Αν ναι, υπάρχει κανένας τρόπος να 'σώσω'' τις πληροφορίες που έχουν μέσα; Μπορώ να βρω πουθενά τέτοιες δισκέτες που να λειτουργούν για να μεταφέρω μέσα τα παιχνίδια που λατρεύω και να τα απολαύσω όπως ''τότε''; Πώς θα κάνω τον παλιό υπολογιστή να λειτουργήσει; Μπορώ να βρω πουθενά σκληρό δίσκο τόσο μικρό ώστε να τον δέχεται, ή κάποια δισκέτα στην κατάλληλη μορφή που να έχει το Dos; Οι υπολογιστές αυτοί έχουν πουθενά καμιά αξία ή δεν είναι αρκετά παλιοί; Ξέρω πως υπολογιστές όπως οι Amiga και Spectrum αξίζουν πολλά σήμερα, ειδικά αν είναι καλοδιατηρημένοι, αλλά αυτοί οι υπολογιστές δεν ξέρω καν τι μοντέλο είναι. Με την πρώτη ευκαιρία θα τους βγάλω με το κινητό μου και θα βάλω εδώ τις φωτογραφίες. Κάθε βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη.
dpolal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 Πιθανότατα να μην έχουν τίποτα οι δισκέττες... Μετά από τόσο καιρό η κεφαλή του drive έχει πιάσει σκόνη και θέλει καθάρισμα... Δοκίμασε ένα καλό φύσημα και μάλλον θα παίξει. Για σκληρό δίσκο πιθανότατα να βρεις από κανέναν αν ψάξεις.
bloodraven Δημοσ. 27 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2005 epemene kai kati ua ginei oso gia skliro tha breis gia perissoteri Bohthia pM me
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.