kifinas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Τοποθετούμε μια κάρτα δικτύου που υποστηρίζει WOL σε ένα PC, συνδέουμε το καλώδιο στην θέση του WOL του mobo, σετάρουμε το BIOS ώστε να είναι ενεργοποιημένο και μετά ....? Πως θα το ανοίξουμε μέσω τοπικού δικτύου?
devout84 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Υποθέτω οτι για να ανοίξει το pc σου μέσω του WOL πρέπει αφού το έχεις set-άρει, να το κλείσεις, να βγάλεις το ethernet και να το ξαναβάλεις. Στην ουσία το WOL "ξυπνάει" τον υπολογιστή όταν γίνει σύνδεση σε ένα hub/switch. Ελπίζω να τα είπα σωστά....
kifinas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Χρειάζεται software όπως το Magic Packet Utility της AMD εγκατεστημένο στον client στον οποίο δίνεις την mac address της καρτας δικτύου του PC που θες να ανοίξεις. Αυτήν την βρίσκεις εύκολα με την εντολή "ipconfig /all". Πρέπει όμως η κάρτα δικτύει να "ακούει" όταν το PC είναι κλειστό, δηλαδή να είναι αναμένο το led της. Κάτι τέτοιο δεν το πέτυχα. Θα ψάξω να βρω άλλη NIC μια και το σετάρισμα του PC ήταν σωστό. Καμιά άλλη ιδέα?
Tipos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Βρήκα το LanStart το οποίο κάνει την δουλειά που θέλεις και είναι και δωρεάν 40Kb.. Είναι στα γερμανικά αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκίμασέ το. :???: Και το AMD PCnet Magic Packet Utility μπορείς να το κατεβάσεις από ΕΔΩ.
random Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 δες κι αυτα, εχει Gui και command line http://www.depicus.com/wake-on-lan/ Wake On Lan over the Internet (αν δεν εισαι πισω απο firewall) http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx http://www.gknw.com/wol.html φυσικα πρεπει να ενεργοποιησεις καποια settings στο bios που λενε... "wake on lan", enabled Αν εχεις LAN ενσωματωμενη στη μητρικη, συνηθως θα το βρεις στο intergrated peripherals, "wake on lan" Αν εχεις καρτα σε pci, πρεπει να εχει κατι σαν.. "boot from lan/network" ,κατι τετοιο. επισης.. The sender is the pc where you run WOL on; the receiver is a pc which must be correctly powered off (state S1 in most cases, sometimes S3). δηλ, αν δεν εχει γινει σωστο shutdown (πχ απο crash) δεν θα παιζει. επισης... επειδη εχω 2 pc. το καθενα με 2 καρτες. δηλ συνολο 4 καρτες. το ενα ζευγαρι A το εχω συνδεση με dsl router, και κανονικα καλωδια. το αλλο ζευγαρι B, μεταξυ τους με crossover. Στο diktyo A, παιζει το wake-on-lan, στο Β όχι. μηπως φταιει το καλωδιο crossover ?
kifinas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2005 Και ναι....άνοιξε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ηλίας Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Pia sindesi einai kalitera na kano Ethernet h usb kai giati?
DrLo Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 επισης... επειδη εχω 2 pc. το καθενα με 2 καρτες. δηλ συνολο 4 καρτες.το ενα ζευγαρι A το εχω συνδεση με dsl router' date=' και κανονικα καλωδια. το αλλο ζευγαρι B, μεταξυ τους με crossover. [/quote'] Και αυτό το έκανες επειδή ... ???? Kifinas ΥΓ - Έχω κι εγώ μια μικρή ιστορία σχετική με το nick σου, το χρησιμοποιούσα στο στρατό για λίγο. Μπας και είμαστε σειρούλες ....?
alkisg Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 επισης... επειδη εχω 2 pc. το καθενα με 2 καρτες. δηλ συνολο 4 καρτες. το ενα ζευγαρι A το εχω συνδεση με dsl router' date=' και κανονικα καλωδια. το αλλο ζευγαρι B, μεταξυ τους με crossover. Στο diktyo A, παιζει το wake-on-lan, στο Β όχι. μηπως φταιει το καλωδιο crossover ? [/quote'] Μπα, όχι, εγώ κάνω κανονικά WOL με crossover... Κοίτα μήπως δεν το υποστηρίζει η δεύτερη κάρτα ή μήπως το WOL γενικότερα δεν υποστηρίζεται για πάνω από μία κάρτα δικτύου στην ίδια μητρική ή μήπως δεν στέλνεις καλά το πακέτο wake...
kifinas Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Προς DrLo, χλωμό το κόβω φίλε. Το kifinas προήλθε από το επίθετό μου. Κατά τα άλλα αν ήσουν ΕΛ.ΔΥ.Κ..............
billpeppas Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Το πιο βολικό πάντως προγραμματάκι μου φαίνεται πως είναι το LanHelper. ( της HainSoft είναι νομίζω ) [ ένα google θα βοηθήσει ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.