Προς το περιεχόμενο

Η πιο ηλίθια ερώτηση για RAM

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή το κρατάω πολύ καιρό μέσα μου και κάπως τέλος πάντων πρέπει να λυθεί η απορεία και ας φάω το κράξιμο της ζωής μου...

Τα P4 μπορούν να πάρουν SDRAM;

Χρειάζεται κάποιο (παλιό - μεταβατικής περιόδου motherboard) το οποίο διαθέτει slots και για SDRAM και για DDR ή (μη βαράτε) η SDRAM μπορεί να μπει στα slots των DDR;

Παιδιά ειλικρινά δεν έχω ποιον να ρωτήσω και πωλητής του Πλαισίου μου είπε ότι η SDRAM μπένουν κανονικά στα slots των DDR, αφήνωντας με έπκληκτο και θέλω να σιγουρευτώ. Δεν είναι και η εγκυρότερη πηγή άλλωστε.

Ενοείτε φυσικά ότι το system bus Του συστήματος θα πέσει στα 133 όπως και να έχει.

Ρωτάω γιατί έχω ένα ζευγαράκι (2x512) Dual Sided SDRAM@133 και θέλω να κάνω αναβάθμιση όσο πιο οικονομικά γίνεται... έλεγα λοιπόν μήπως βρω κανένα τρόπο να τις χρησιμοποιήσω...

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Φίλε μου αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν χρησιμοποιήσεις σφυρί. Παλαιότερα (στους πρώτους Ρ4 με socket 423 και μνήμη RAMBUS) γινότανε.

Πές μου σε παρακαλώ σε ποιό κατάστημα του πλαισίου στο είπανε οπότε να ξέρω να το αποφεύγω.

Δημοσ.

Ονόματα δεν λέμε, αλλά ήταν στο Πλαίσιο του Συντάγματος (οδός Νίκης), στον πρώτο όροφο στο βάθος δεξιάς, ένας τύπος που είναι στον πάγκο με τα hardware parts (ήταν και εξειδικευμένος όπως βλέπετε).

Η μόνη μου ελπίδα λοιπόν θα ήταν να βρώ ένα απο τα παλιά mobo που υποστηρίζουν (και) SDRAM σωστά; Μέχρι τι cpu μπορούσαν να πάρουν;

Δημοσ.

Βασικά πιο πολύ αξίζει τον κόπο να πουλήσεις τις μνημούλες και να πάρεις DDR παρά να ψάχνεις μητρική και επεξεργαστή για να τις βάλεις. Οι επιδόσεις του συστήματος που σκέφτεσαι να φτιάξεις θα είναι απογοητευτικές, οι Ρ4 είναι τραγικά αργοί με DDR...

Δημοσ.

8a enouse tous palious p4 pou pernane sdram...eixa enan p4 1,7 me tetoio mobo.opws yparxei kai to anapodo,p3 pou pernoun ddr(266).omws h sd den mpenei se slot ddr me tipota.

Δημοσ.

Sygnomh re paidia giati tora tha ta paro kranio..

TI LETE RE POU DEN MPAINOUN OI MNHMES SDRAM SE DDR??????

Afou to eipe o typos tou plaisiou TERMA, MPAINOUNE!!!!!

Edo mpainei amd se slot 475 & douleyei mia xara, stis ram tha kollhsoume tora???

:D :D :D :D :D :D :D :D

P.S. an vreis mobo na exei slots sdram douleyei to pc mia xara (eixe pesei sta xeria mou me mb biostar an thimamai kala)..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eixa pentium 4 @ 1,9 s423 (Willamette) , kai eixa panw mnhmes sdram @133Mhz. Oxi oi ddr den mpainoun me thn kamia se SDRAM slot. Akomh 8ymamai oti to chipset tou mainboard htan Via Apollo PX266 :) Olo ayto to karagkiozilikh htan proion ths Que$t

Δημοσ.

Δεδομένου ότι θέλω να κάνω όσο το δυνατόν πιο φτηνή αναβάθμιση πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο για να ψάξω μεταχειρισμένο mobo που να έχει δυο slots για sdram + δυο slots για ddr η πραγματικά ταλαιπορούμαι άδικα και η απόδοση θα είναι φριχτή;

Speed freak για games δεν είμαι αλλά χρησιμοποιώ αρκετά το photoshop με κτηνώδης φωτογραφίες (200-300mb scans σε scanner της nikon απο τα αρνητικά) οπότε η μνήμη με νοιάζει.

αν πάλυ αφενώς αυτά τα mobo παίρνουν μόνο μικρότερα cpu (<3G) και αφετέρου η απόδοση μιας 512 ddr θα είναι καλύτερη τότε μάλον άδικα κάθομαι και το σκέφτομαι.

Τις λυπάμαι τις μνημούλες πάντως γιατί έχουν αγοραστεί ζευγαράκι, δεν έχουν κλείσει καν χρόνο και απο μια ματιά που έριξα στο Πλαίσιο, η τιμή τους είναι ακόμα σεβαστή.

Δημοσ.
Δεδομένου ότι θέλω να κάνω όσο το δυνατόν πιο φτηνή αναβάθμιση πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο για να ψάξω μεταχειρισμένο mobo που να έχει δυο slots για sdram + δυο slots για ddr η πραγματικά ταλαιπορούμαι άδικα και η απόδοση θα είναι φριχτή;

Speed freak για games δεν είμαι αλλά χρησιμοποιώ αρκετά το photoshop με κτηνώδης φωτογραφίες (200-300mb scans σε scanner της nikon απο τα αρνητικά) οπότε η μνήμη με νοιάζει.

αν πάλυ αφενώς αυτά τα mobo παίρνουν μόνο μικρότερα cpu (<3G) και αφετέρου η απόδοση μιας 512 ddr θα είναι καλύτερη τότε μάλον άδικα κάθομαι και το σκέφτομαι.

Τις λυπάμαι τις μνημούλες πάντως γιατί έχουν αγοραστεί ζευγαράκι' date=' δεν έχουν κλείσει καν χρόνο και απο μια ματιά που έριξα στο Πλαίσιο, η τιμή τους είναι ακόμα σεβαστή.[/quote']

Μπορείς να βρεις μπόρντ ECS με τα χαρακτηριστικά που θέλεις (μνήμες sd-ram/ddr)...

Είχα δοκιμάσει ένα παλιότερα και δούλευε κανονικά με Π4 2,8Ghz και sd-ram...

Aν θέλεις να σου πώ που θα βρεις pm me...

Δημοσ.

αν σκεφτεσαι sdram & ddr στο ιδιο συστημα και να παιζουν και οι δυο μνημες συγχρωνος ξεχασετο, πουλα τις μνημες και αγορασε κατι μεταχειρισμενο αν δεν εχεις λεφτα, βρισκεις πολλες ευκαιριες αν το ψαξεις λιγο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...