johnnieB Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Pantws einai poly dyskolo na piasoun ola ayta pisteyw... 30 metra rf kalwdio prepei na einai panakrivo (an vreis....) kai h keraia to idio. kati allo... ta spitia twn filwn sou exoun amesh optikh epafh me thn taratsas tou mesaiou spitiou ( afou eipes oti ana 2 exoun optikh epafh) h ki ayta einai sto isogeio???
de173 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 καμια καλη προταση για wifi συσκευη για τουσ clients που να μπορω να την βαλω στην σκεπη? Αυτή η συσκευή που σου πρότεινα (Linksys) παίζει και client. Αλλά είσαι σίγουρος ότι οι άλλοι βλέπουν το Linksys; Λίγο κουφό δεν είναι να βρίσκεται κάτω από τα κεραμίδια; 30 metra rf kalwdio prepei na einai panakrivo (an vreis....) kai h keraia to idio. Στο πρώτο θα συμφωνήσω μαζί σου. Και για αυτό βάζουμε τις wifi συσκευούλες ώστε στο pc στο δωμάτιο να κατεβαίνει UTP καλώδιο που δεν έχει απώλειες Στο δεύτερο όμως θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Κεραίες στην αγορά υπάρχουν αρκετά φθηνές. Αρκεί να ψάξεις σωστά
xaotikos Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Λοιπόν για να μην ψάχνεσε άδικα. Αν δεν υπάρχει οπτική επαφή μην το ψάχνεις πολύ δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα. Η λύσεις του στυλ, κάτω από τα κεραμίδια, μέσα στο δωμάτιο, πίσω από το θερμοσίφωνα κλπ κλπ ΔΕΝ προτιμούνται. Αν είσαι σε πόλη που υπάρχουν και άλλα δίκτυα θα βάλεις ΚΑΙ στους 2 clients 2 κεραιούλες κατευθυντικές υψηλού κέρδους και θα χαμηλώσεις ισχύ σε ΟΛΕΣ της συσκευές ώστε να μην επηρεάζεις και να μην σε επηρεάζουν. Κοινώς: ο μεσαίος θα πάρει μια συσκευή ethernet to wireless σαν το Linksys WRT54G ή το Dlink900+. Θα την βάλει μέσα σε ηλεκτρολογικό κουτάκι. Αν θέλεις κάνεις και μια προέκταση το κεραιάκι του και το βγάζεις λίγο πιο έξω από το κουτί (χρησιμοποιόντας το κατάλληλο pigtail ή τους κατάλληλους συνδετήρες). Ρεύμα θα δώσεις μέσω PoE (Power Over Ethernet) το οποίο κατασκευάζεται αναλόγως την συσκευή που έχεις και την τάση που θέλεις να δώσεις. Για το WRT54G είναι πολύ εύκολο... Οι άλλοι 2 παίρνουν 2 συσκευές client (ή και αυτοί την ίδια με το AP αναλόγως αν απέχουν πολύ απο την κεραία) και από μία κεραιούλα κατευθυντική πάνω από 17dbi (αν υπάρχουν και άλλα δίκτυα ή με άλλα λόγια για καλύτερη απόδοση, αλλιώς και με το rubberάκι της συσκευής θα πιάνουν). Σκεφτείτε πάντως ότι υπάρχουν κάποια όρια στην ισχύ εκπομπής: Συνολική Ισχύ=Ισχύ εξόδου συσκευής + κέρδος κεραίας - απώλειες (από καλώδια, συνδετήρες κλπ). Το όριο στην Ελλάδα για την συνολική ισχύ είναι 100mW=20db Γενικά στους clients προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε μεγάλες κεραίες και ελάχιστη ισχύ (όσο πιο κοντά στα 0db ή 1mW) ενώ στο AP στην περίπτωσή σου και με 0dbm-1mW ισχύ εξόδου είσαι μια χαρά (με έστω 15dbi κεραία στους client). Τις τιμές τις αναφέρω θέλοντας να σου δείξω ότι η παραπάνω ισχύ εκπομπής είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ αν έχεις καλή λήψη.
zax_k Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 johnnieb, τα σπιτια εχουν οπτικη επαφη των φιλων μου με εμενα, αλλα δεν εχουν μεταξυ τους, πραγμα που δεν πιστευω να ειναι προβλημα γιατι σε μενα θα βαλω το α.ρ.! και τα τρια σπιτια ειναι στο ισογειο. DEL173 το σπιτι μου δεν εχει ταρατσα, αλλα κεραμιδια. σκεφτομουνα εαν θα υπαρξει προβλημα βαζοντασ το α.ρ. κατω απο τα κεραμυδια, δηλαδη απωλειες απο τα κεραμυδια. και οι 2 φιλοι βλεπουν το σημειο αυτο στα κεραμυδια xaotike οταν λες οτι το ΡοΕ κατασκευαζετε πολυ ευκολα τι ενοεις? ειναι καποια κυκλωμα που πρεπει να φτιαξω ή ειναι θεμα software? περα απο τις συσκευες Linksys WRT54G ή το Dlink900+ που λειτουργουν και ωσ α.ρ. τιποτα αλλες συσκευες πιο φτηνες που να μπορουν να τοποθετηθουν στη σκεπη μου και να δουλευουν ως client υπαρχουν?
xaotikos Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 xaotike οταν λες οτι το ΡοΕ κατασκευαζετε πολυ ευκολα τι ενοεις? ειναι καποια κυκλωμα που πρεπει να φτιαξω ή ειναι θεμα software? περα απο τις συσκευες Linksys WRT54G ή το Dlink900+ που λειτουργουν και ωσ α.ρ. τιποτα αλλες συσκευες πιο φτηνες που να μπορουν να τοποθετηθουν στη σκεπη μου και να δουλευουν ως client υπαρχουν? To PoE είναι τρόπος να περάσεις ρεύμα μέσα από τα καλώδια τους ethernet, δηλαδή hardware τρόπος . Για κάποιες λύσεις μπορείς να δεις εδώ.. http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?t=10269&start=0 Φθηνότερα από το WRT και το 900+ δεν θα σου πρότεινα (δεν μου έρχεται και κανένα να σου πω την αλήθεια). Αυτα τα 2 όμως είναι τα πλέον δοκιμασμένα.
zax_k Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 υπαρχει καποιο κυκλωμα για POE που να μπορω να το αγορασω απο το εμποριο χωρια να το φτιαξω? και ποσο κοστιζει?
de173 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Το ότι υπάρχει, υπάρχει. Μεράκι να έχεις και ψάχνεις στο internet http://www.google.com Κάπου στα 50 δολλάρια το είχα βρει αν δεν με απατά η μνήμη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.