elteo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Η συχνοτητα του ρολογιου ενος επεξεργαστη ειναι στανταρ. Δηλαδη ενας Centrino 1.7GHz λειτουργει στανταρ στα 1.7. Το θεμα ειναι οτι αν εχει μεγαλυτερη L2 Cache (δεν το γνωριζω) θα εχει μικροτερη καθυστερηση σε καθε προσπελαση στη μνημη, οποτε θα μειωνονται οι κυκλοι ρολογιου που πηγαινουν χαμενοι καθως γινεται προσπελαση στη μνημη, με αποτελεσμα πιθανως καλυτερες επιδοσεις. Παντως η συχνοτητα δεν αλλαζει. για να καταλάβεις την φιλοσοφία των Centrino, κοίτα τους ΑΜD. δουλεύουν στα 2,8GHz αλλά οι επιδόσεις τους είναι αντίστοιχες ενός πχ 3,2GHz Ιntel.
clairvoyant Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Όντως ισχύει ότι δουλεύει σε μεγαλύτερη ταχύτητα!Αλλά περισσότερο από 2.4 και 2.5.Ένας centrino στα 1.7 φτάνει στα 3,2ghz ενός αντίστοιχου Pentium 4!! Καλά αυτό προφανώς και δεν ισχύει! Ο Centrino 1.7 δεν μπορεί ούτε καν να σταθεί δίπλα στους P4 με hyperthreading. Ούτε και στους ακριβούς Athlon 64. Ναι μεν στο site που έδωσες γίνεται η ΥΠΟΘΕΣΗ ότι ένας P-M 1.7 θα αντιστοιχεί σε P4 3.06Ghz, αλλά από την θεωρία στην πράξη υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα. Σε άλλα site θα δεις ότι ο PM λειτουργεί πιο γρήγορα από τους υψηλότερους κατά 0.7GHz P4 Mobile (όχι τους καθαρόαιμους P4) (π.χ. ένας P-M 1.7GHz είναι γρηγορότερος ενός P4-M 2.4GHz), ενώ σε άλλα θα διαβάσεις ότι οι P4-M είναι γενικώς γρηγορότεροι. Οπότε, δεν μπορείς να κρίνεις από ένα site. Σε γενικές γραμμές, αυτό που έχω καταλάβει είναι το εξής: αν βάζαμε σε ένα desktop μηχάνημα τους επεξεργαστές, ο P-M θα έμενε αρκετά πίσω από τα θηρία. Όμως, στους φορητούς υπολογιστές αλλάζουν τα πράγματα, καθώς τα θηρία ζεσταίνονται εύκολα και ρίχνουν τη συχνότητα λειτουργίας τους, και αυτό δίνει συνήθως προβάδισμα στην τεχνολογία Centrino. Anyway, για να απαντήσω και στην ερώτηση, έχω τον Acer Aspire 2023WLMi εδώ και 10 μήνες και σκοπεύω να τον κρατήσω για όσο αντέξει (και όσο μπορώ να κάνω τη δουλειά μου ανθρώπινα). Πάντως, υπάρχει ήδη στο μυαλό μου ο Acer Ferrari 3400 και αν προκύψει κάποια ευκαιρία να πουλήσω το φορητό μου, θα πάω βοοοουρ για τον Ferrari.
rafraf24 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2005 Συμφωνω με τον φιλο παραπανω. Σε καμμια περιπτωση ενας Pentium-m δεν μπορει να συγκεριθει με εναν Pentium 4 desktop. Εχω ενα aspire 1804wsmi και ειναι πολυ γρηγορο καθως χρησιμοποιει p4-3.2GHZ HT. Aλλα απο αυτονομια ειναι αστα να πανε. 50 λεπτα με το ζορι κραταει, και αυτο που κανει πολυ εντυπωση ειναι το εξης: Κραταει 50 λεπτα ειτε εχω κελιστη την οθονη, ειτε οχι, ειτε εχω ενεργοοποιημενα τα bluetooth, wifi, ειτε οχι, ο χρονος της μπαταριας ειναι σταθερος ανεξαρτητα τι κανω, ακομα και αν παιζω βαρια παιχνιδια...........
ababapanos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 egw akousa oti oi centrino sta games litourgoun kalitera apo tous P4 sta laptops giati ine diplis kafsis. pantos sigoura oi centrino gia video enconding kai varies ergasies isteroun apo tous p4, ala pistevw pos enas centrino sta 1.8 mporei na ine exisou grigoros me enas p4 sta 2.8-3GH.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.