karib Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Για χρήστες laptop: 1. Εσείς, κατά μέσο όρο, πόσα χρόνια κρατάτε το Laptop σας χωρίς να το πουλήσετε ή να το αντικαταστήσετε? 2. Ποια μάρκα-μοντέλο έχετε? Για αναβάθμιση δεν ρωτώ γιατί ελάχιστες αλλαγές μπορούν να γίνουν.
platongr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Είχα ένα ΗP με επεξεργαστή 333, το οποίο για την δουλειά που το είχα (office + internet) κράτησε από το 98-99 μέχρι τέλος του 2003. Τον τελευταίο χρόνο η μπαταρία του ήταν διακοσμητική αλλά δούλευε άψογα με win2000 + office xp. Είχα σαν default 98, του είχα δοκιμάσει Me και XP και πιο γρήγορα δούλευε με Me αλλά κρεμούσε όλη την ώρα, με τα 2κ ήταν σταθερότατο αλλά λίγο πιο αργό, έκανες όμως την δουλειά σου. Φέρος πήρα ένα acer το οποίο αν αντέξει, περιμένω να βγάλει άλλα τόσα χρόνια περίπου.
karib Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 4-5 χρονακια δηλαδη. Καλα είναι, οντως γινεται αποσβεση χρηματων (ακομη κοστιζουν τα ατιμα τα laptop)
laptopmaniac Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Για χρήστες laptop: 1. Εσείς' date=' κατά μέσο όρο, πόσα χρόνια κρατάτε το Laptop σας χωρίς να το πουλήσετε ή να το αντικαταστήσετε? 2. Ποια μάρκα-μοντέλο έχετε? Για αναβάθμιση δεν ρωτώ γιατί ελάχιστες αλλαγές μπορούν να γίνουν.[/quote'] Έχω ένα toshiba Qosmio G-10 105 με Centrino 2.0 / 1024 ddr 333 / 2*60 hdd / 17 wide / κλπ, και ένα amilo a 1630 το οποίο απέκτησα πριν καμμιά δεκαριά μέρες και είμαι ακόμα στα test με 3700 amd / 1024 ram / 80gb / ati 9700 Σκέφτομαι να δώσω το toshiba μου σε λίγο καιρό και να χτυπήσω κάποιο απο την νέα σειρά της hp η κανα άλλο toshiba Λόγω δουλειάς τα χρειάζομαι τα άτιμα και σπαταλώ πολύ χρήμα σε αυτά δεδομένου ότι σπάνια κρατώ φορητό πάνω απο 8 μήνες. Σημειώστε δε ότι το amilo είναι το 17 φορητό που αλλάζω! :grin:
karib Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 laptopmaniac εχεις εμπειρια λοιπον που λιγοι εχουν οποτε να μας λες στα σχετικα με τα laptop θεματα, τη γνωμη σου.
laptopmaniac Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 laptopmaniac εχεις εμπειρια λοιπον που λιγοι εχουν οποτε να μας λες στα σχετικα με τα laptop θεματα, τη γνωμη σου. Φυσικά φίλε μου αυτό κάνω αν παρατήσεις τα posts μου. :grin: Παρότι η αγορά της Ελλάδας δεν έχει οριμάσει αρκετά ακόμα στα φορητά, όλος ο κόσμος δείχνει να στρέφετε προς τα εκεί!
green_beret Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Φιλε αν πουλησεις παντως το Qosmio πες το μας. Με ενα τετοιο φορητο πιστευω οτι τα περνας ανετα τα 3-4 χρονια χωρις να μεινεις πισω σημαντικα...
The Crow Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Εγώ έχω ένα Sony Vaio.Το μοντέλο φαίνεται στην υπογραφή μου.Το απέκτησα πριν 4 μήνες περίπου και θα το κρατήσω μέχρι να τα φάει τα ψωμιά του!
rafraf24 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Εγω εχω ενα acer aspire 1804wsmi και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος, ειναι προσφατα αγορασμενο και σκοπευω να το κρατησω 2-3 χρονια, και οταν θα εχω την αναγκη θα το αλλαξω με την μαρκα που θα με καλυπτει εκεινη την εποχη. Παντως εχω παρατηρησει τελευταια ανογονται πολλα θεματα σε σχεση με laptop. Νομιζω πως δεν χαρακτηριστηκαν τυχαια "Τα αντικειμενα του ποθου", συμφωνητε?
PEGASUS28 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Να κάνω και εγώ μιά ερώτηση βρε παιδιά που είμαι και ψιλοάσχετος? Έχω έναν ΙΒΜ lartop,centrino στα 1.7, με 512 ΜΒ RAM, 40GB HDD, κτλ. Λοιπόν ρώτησα έναν τεχνικό από την ΙΒΜ HELLAS και μου είπε ότι ο επεξεργαστής centrino, εκτός από την εξειδίκευσή του στα ασύρματα δίκτυα, λειτουργεί όπως ένας AMD, δηλαδή ενώ δουλεύει με ονομαστική ταχύτητα 1.7, στην πραγματικότητα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, την οποία και μου είπε ότι είναι περίπου 2.4-2.5GHz. Αυτό το έχετε ακούσει ποτέ ή με έχουν δουλέψει κανονικά?
kazantzidis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Egw pali exw ena PLATO Eimai efxaristimenos poly 8a elega. To exw ena xrono kai 8a to kratisw toulaxiston ena xrono akoma. Einai sta p4 2.8 512 ram, intel extreme graphics sta 64Mb. Den exw kanena idietero provlhma. To phra 1000Euros. Exei kai 3 xronia egghisi.
The Crow Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Να κάνω και εγώ μιά ερώτηση βρε παιδιά που είμαι και ψιλοάσχετος?Έχω έναν ΙΒΜ lartop' date='centrino στα 1.7, με 512 ΜΒ RAM, 40GB HDD, κτλ. Λοιπόν ρώτησα έναν τεχνικό από την ΙΒΜ HELLAS και μου είπε ότι ο επεξεργαστής centrino, εκτός από την εξειδίκευσή του στα ασύρματα δίκτυα, λειτουργεί όπως ένας AMD, δηλαδή ενώ δουλεύει με ονομαστική ταχύτητα 1.7, στην πραγματικότητα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, την οποία και μου είπε ότι είναι περίπου 2.4-2.5GHz. Αυτό το έχετε ακούσει ποτέ ή με έχουν δουλέψει κανονικά?[/quote'] Όντως ισχύει ότι δουλεύει σε μεγαλύτερη ταχύτητα!Αλλά περισσότερο από 2.4 και 2.5.Ένας centrino στα 1.7 φτάνει στα 3,2ghz ενός αντίστοιχου Pentium 4!!
pseira Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Ta GHz den allazoun, apla logw tis megalis L2 Cache kai kapoies diafores stin arxitektoniki exei poly kalyteres epidoseisapo enan p4 sta idia ghz... Alla tetoious texnikous bazoun stis etairies kai mas kanoun eksallous me afta pou akoume...
The Crow Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Ta GHz den allazoun' date=' apla logw tis megalis L2 Cache kai kapoies diafores stin arxitektoniki exei poly kalyteres epidoseisapo enan p4 sta idia ghz... Alla tetoious texnikous bazoun stis etairies kai mas kanoun eksallous me afta pou akoume...[/quote'] Φίλε pseira κάνεις λάθος!!Μεγάλο λάθος!Δεν έχεις διαβάσει μάλλον το site με τις επιδόσεις των Pentium M.Δείτε εδώ http://www.cpuid.com/PentiumM/index.php Οι Pentium M έχουν κορυφαίες επιδόσεις και δεν ισοδυναμούν τα ghz τους με αυτά ενός Pentium 4.Δηλαδή ένας Pentium M στα 1.7 δεν είναι ισοδύναμος με έναν Pentium 4 στα 1.7!Μην τρελαθούμε κιόλας!Άλλα μια βόλτα από το site που έδωσα παραπάνω θα σας λύσει κάθε απορία όπως μου έλυσε και μένα!
The Crow Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Όπως θα δέιτε σε αυτό το site ένας Pentium 4 στα 3.06ghz βγάζει score στο cpu mark 199 points.Στο laptop μου που έχει Pentium M στα 1.7ghz βγάζει score 206 points!!Τα συμπεράσματα δικά σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.