Προς το περιεχόμενο

Ήχος στο Power DVD

metmat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω κάτι για το power dvd. Όταν βάζω να δω μια ταινία ο ήχος του νομίζω ότι είναι πολύ χαμηλός. Είχα διαβάσει και σε ένα άλλο topic ότι καλύτερο και πιο δυνατό ήχο έχει το windvd. Όντως. Αλλά με το windvd εκεί που βλέπω την ταινία όταν γίνεται κάτι με πιο δυνατή ένταση (π.χ. καμιά έκρηξη, πυροβολισμός κτλ.) ο ήχος μοιάζει να μειώνεται έτσι ώστε να ακούγεται στην ίδια ένταση. Σαν να προσπαθεί το πρόγραμμα να τον κάνει εντελώς flat. Σίγουρα δεν είναι ιδέα μου. Χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση στο audio;

Δημοσ.

Emena giati pali mou fainetai oti to windvd exei pio xamilo ixo? Mallon lathos tha kanw...Pantws to powerdvd exei stis rythmiseis tou ixou (sto advanced) epilogi gia environment (quiet,normal kai noisy) opote isws paizei rolo kai ekei i entasi. Gia dokimase to

Δημοσ.

Καμία σχέση boys. [ εννοώ τα προγράμματα με την ένταση ]

Αν έχετε Audigy / Audigy 2 / Audigy 2 ZS / Audigy 4 Series κάρτα, στο Configuration του DVD Playback program , στο Sound output βάλτε Use SP/DIF.

Έτσι στέλνει το σήμα στην Audigy για αποκωδικοποίηση.

Για άλλη κάρτα [ π.χ. onboard ] επιλέξτε το τι έχετε...6 channels [ για 5.1 ] , κλπ.

Αν έχετε Audigy , και θέλετε να ακούτε πλήρη ήχο Dolby Digital, πηγαίντε:

Control Panel -> Audio HQ -> Device Controls -> Decoder -> Dolby Digital -> Settings

και ξετικάρετε [ untick ] το "Enable Dynamic Range Compression".

Αν έχετε άλλη κάρτα, και χρησιμοποιείτε το PowerDVD / WinDVD για την αποκωδικοποίηση του ήχου [ δηλαδή διαλέγετε το output κανονικά από το πρόγραμμα ] , πηγαίνετε στα Sound Settings, Audio -> Advanced -> Miscellaneous -> και διαλέξτε Quiet Environment.

Αυτό ήταν.

θεωρητικά τώρα, αυτή είναι μια από τις δυνατότητες του αλγορ. συμπίεσης AC-3 [ known as Dolby Digital ] , που προσφέρει μια δυνατότητα χρήσιμη κυρίως για τα Home Cinemas.

Αν ας πούμε κοιμούνται τα παιδιά σας, ή δεν θέλετε να ενοχλείτε τους γείτονές σας, βάζετε το DRC [ Dynamic Range Compression ] σε όποιο επίπεδο θέλετε [ οι περισσότεροι ενισχυτές δίνουν On & Off , και άλλοι δίνουν και επίπεδα DRC ] και ο αποκωδικοποιητής πρωτού στείλει το σήμα στην έξοδο, κάνει normalization , ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην ένταση του ήχου.

That's all.

Δημοσ.

Απλα να προσθεσω οτι αν χρησιμοποιεις το WinDVD για AC3 -> στερεο decoding τοτε εχεις τα οικτρα αποτελεσματα που σωστα διαπιστωσε ο φιλος metmat με την απιστευτη αυξομειωση της εντασης. Αυτο γινεται γιατι στην default ρυθμιση ειναι ηδη χαμηλη η ενταση αλλα την δυναμωνει στις χαμηλες συχνοτητες, οι οποιες πιανουν και την περισσοτερη ωρα της ταινιας. Οταν ακουγεται λοιπον καποιο δυνατο εφε η ενταση πεφτει στο κανονικο και μετα ξαναδυναμωνει. Ο αλγοριθμος αυτος ομως του WinDVD ειναι απαραδεκτος. Αυτο ρυθμιζεται με το WinDVD Tweaker αν βαλεις Full Range DRC θα εχεις και χαμηλοτερη ενταση γενικα χωρις αυξομοιωσεις. Πριν αποκτησω 5.1 ηχεια το εψαχνα κι εγω το συγκεκριμενο προβλημα. Αν ομως το βαλεις οπως ειπε ο billpeppas να βγαζει πολυκαναλο ηχο, εχεις μεν πολυ χαμηλη ενταση (ειδικα αν χρησιμοποιεις ακουστικα) αλλα δεν εχεις αυξομειωσεις.

Οσον αφορα τη χαμηλη ενταση, αυτο που θα σου προτεινα ειναι να χρησιμοποιησεις το Power DVD 5 σε συνδιασμο με το Reclock: http://reclock.free.fr

Το Reclock εκτος απο τα αλλα καλουδια που εχει (τελειος συγχρονισμος ηχου-εικονας χωρις να χανονται καθολου frames) προσφερει και volume boost το οποιο ομως ειναι πολυ καλο και με σταθερα δυνατο ηχο σε αντιθεση με του WinDVD. Εχει μαλιστα 3 σταδια: Εκει που λεει "enable sound compressor" βαζεις light, normal ή strong. Η ενταση δυναμωνει πολυ ικανοποιητικα στα DVD τα οποια σημειωτεον ειναι απο τη μανα τους χαμηλης εντασης λογω του μεγαλου dynamic range. Γενικα τα AC3 streams ειναι χαμηλης εντασης ειτε βρισκονται σε DVD ειτε σε divx εκτος αν εχουν μετατραπει σε mp3 ή χρησιμοποιειται καποιος stereo downmixer για να τα παιζει οπως ειναι το intervideo AC3 του WinDVD ή το Cyberlink Audio Decoder του PowerDVD.

Σημειωση: Το reclock δουλευει μονο με την εκδοση 5 του Power DVD. Το PowerDVD 6 δε το αναγνωριζει. Ισως διορθωθει στην επομενη εκδοση του reclock, παντως μεχρι και η beta reclock version (1.5 beta8, δεν την προτεινω) δουλευει μονο με το PowerDVD 5. Ουτως η αλλως, το Power DVD 5 και το Power DVD 6 δεν εχουν μεγαλες διαφορες, ισα ισα που το 6 εχει πολυ μεγαλυτερο αρχειο εγαταστασης μονο και μονο γιατι στηνει με το ετσι θελω και μερικα επιπλεον αχρηστα πραγματακια (πχ Media player 9, divx decoder).

Δημοσ.

Πρώτον, ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις. Δεύτερον δεν πρόλαβα να δοκιμάσω κάποια, αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω το απόγευμα. Τρίτον θέλω να μου πείτε κάτι και κάτι άλλο. Απ' ό,τι ξέρω το DTS θεωρείται καλύτερο από το Dolby Digital. Νομίζω ότι είναι και πιο ισχυρό σε ένταση. Αν αυτό ισχύει, γιατί όταν επιλέγω να δω με DTS μια ταινία ακούγεται πιο χαμηλά σε σύγκριση με την επιλογή του Dolby Digital; Να σας πω απλώς ότι χρησιμοποιώ την onboard κάρτα ήχου που έχει η mb Asus K8N. Αυτή είναι η περιγραφή της κάρτας από το ite της Asus :

"The ALC850 has eight channels of 16-Bit DAC, a stereo 16-Bit ADC, and an AC97 2.3 compatible multi-channel audio designed for PC multimedia systems. The CODEC can also automatically detect and identify what types of peripherals are plugged into the audio I/O jacks and notifies users of inappropriate connection. No more confusion of Line-in, Line-out and Mic jacks."

Χρησιμοποιώ ηχεία 5.1 και συγκεκριμένα τα innovator 98w που έχει το e-shop. Στις ρυθμίσεις του power dvd και του Windvd εννοείται ότι στο Audio configuration έχω επιλέξει 6 ηχεία.

(Αν είναι εντελώς μάπα η κάρτα ήχου που μάλλον είναι, ποια θα μου προτείνατε να αγοράσω για να μπορώ να έχω καλές επιδόσεις στον ήχο; Και να μην είναι και πολύ ακριβή)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...