MKaragia Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Σε συνέχεια ενός προηγούμενου topic που είχα δημοσιεύσει (συγκεκριμένα μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=974) στο οποίο ανέφερα ότι μου κάηκε μία ATI 9800 Pro AGP σας παραθέτω την συνέχεια της ιστορίας. Η κάρτα είχε αγοραστεί στην Αμερική, ήταν Built by ATI και όχι Powered by ATI (η ΑΤΙ μου είπε ότι οι συγκεκριμένες κάρτες δεν εισάγονται στην Ελλάδα) και φυσικά δεν είχε εγγύηση που να με καλύπτει στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια του σειριακού αριθμού της κάρτας (και του γεγονότος ότι γενικά καλύπτεται από εγγύηση 4 χρόνων - χρόνος που δεν έχει περάσει καν από τότε που βγήκε ) και αρκετά email έπεισα τους ανθρώπους της ΑΤΙ ότι την αγόραση στην Αμερική (το οποίο είναι αλήθεια) και ότι καλύπτεται από την εγγύηση (το οποίο είναι επίσης αλήθεια). Οι καλοί άνθρωποι της ΑΤΙ λοιπόν (πραγματικά εξυπηρετικοί) μου είπαν να την κάνω πακετάκι και να την στείλω στο service center στον Καναδά, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας και αν δεν επισκευάζεται θα μου την αλλάξουν με καινούρια (δωρεάν φυσικά). Εγώ όπως καταλαβαίνετε έκανα αρκετή χαρά, την έκανα όντως πακετάκι και κατέβηκα χαρωπός χαρωπός μέχρι το ταχυδρομείο, την έστειλα συστημένη στην ΑΤΙ και γύρισα στο σπιτάκι μου με τη χαρά πάντα ότι σε λίγες μέρες θα έχω πάλι την κάρτα μου να δουλεύει πίσω Αυτό πραγματικά έγινε, μιας και η ΑΤΙ μου είπε ότι δεν επισκευάζεται και ότι θα μου στείλει καινούρια! Και κάπου εδώ ας αφήσουμε τους καλούς Καναδούς που και καλές κάρτες ξέρουν να φτιάχνουν, και καλό after sales service ξέρουν να παρέχουν, και γρήγοροι και εξυπηρετικοί είναι και όλα τα καλά, και ας πιάσουμε τους Έλληνες. Οι καλοί λοιπόν συμπατριώτες μας, αποφάσισαν ότι σε όλη αυτή την διαδικασία αυτοί δεν έβγαλαν τίποτα! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Μία χαλασμένη κάρτα πήγε στον Καναδά και γύρισε, και οι νταβατζήδες δεν έβγαλαν τίποτα! Και εξηγούμαι. Μετά από λίγες μέρες λοιπόν από την βόλτα στο ταχυδρομείο, με παίρνουν τηλέφωνο από μία εταιρία courier ότι έχει έρθει λέει ένα δέμα από τον Κανάδα (χαρά εγώ εδώ - γρήγορα το έστειλαν βρε παιδί μου) και ότι θα πρέπει να εκτελωνιστεί (ορίστε; ). Εδώ παθαίνω το πρώτο σοκ. Από ότι γνωρίζω με τις λίγες γνώσεις που έχω, εκτελωνισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία πληρώνει ο έμπορος που εισάγει κάποιο εμπόρευμα κάποιο φόρο προς το κράτος (νταβατζιλίκι φυσικά και αυτό, αλλά τουλάχιστον ο έμπορος το κάνει αυτό γιατί στο τέλος βγάζει από το εμπόρευμα). Εγώ φυσικά ούτε εμπόρευμα έκανα εισαγωγή, ούτε λεφτά θα έβγαζα από αυτό! Εγώ μια καρτούλα έστειλα στο service:) Για να μη σας τα πολυλογώ, αφού μίλησα με το υπουργείο οικονομικών, πλακωθήκαμε, πήγα στο τελωνείο, έκατσα περίπου 2 ώρες για να μεταφέρω καμοιά 20αριά παραστατικά ανάμεσα σε 10 γραφεία (και οι αποστάσεις μεταξύ των κτιρίων έξω από το Ελ.Βενιζέλος είναι αρκετά μεγάλες), έσκασα 90 ευρώ (ενενήντα παρακαλώ, όσο κάνει μισή η εν λόγω κάρτα δηλαδή) για να καταφέρω τελικά να την πάρω. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσω έλεγε ότι κατά την αποστολή έπρεπε να πάω να δηλώσω τι στέλνω, πού και για ποιο λόγο για να μου εγκριθεί ειδική άδεια για να μπορέσω να το στείλω. Το γεγονός ότι στα επίσημα παραστατικά της ΑΤΙ σημειωνόταν παντού ότι πρόκειται για επιστροφή από το τμήμα service, καθώς και ότι μαζί με τον τελωνειακό ανοίξαμε το πακέτο και είδε μια ψωροκάρτα bulk σε ένα άσπρο χαρτονένιο κουτί, το γεγονός ότι είχα κρατήσει αποδείξεις αποστολής, τη μαρτυρία της ίδιας της ΑΤΙ ότι πρόκειται για επιστροφή κάρτας που είχα στείλει εγώ έξω και αυτοί μου την επέστρεφαν φυσικά δεν έκανε καμοία διαφορά. Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν, αν τύχει να στείλετε κάτι οπουδήποτε εκτός Ε.Ε. για service είναι να μιλήσετε με τους νταβαντζήδες πρώτα για να σας επιτρέψουν (αν είναι στην καλή τους μέρα) να κάνετε τη δουλειά σας. Απίστευτο; Και όμως αληθινό. Πάλι καλά που αλλάξαμε κυβέρνηση δηλαδή και είδαμε άσπρη μέρα:( Βρε ούστ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Και πλεον οδηγεισαι να πεσεις στα χερια του καθε 'επισημου' έλληνα αντιπροσωπου, που δεν αναγνωριζει συνηθως πραγματα που αγοραστηκαν απο εξωτερικο!!! (αφου αυτοι δεν πηραν τα λεφτα απο την αγορα του προιοντος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eurochild Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 pagkosmiopoihsh sou leei meta! aparadekta pragmata Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MKaragia Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δεν ασχολήθηκα καν με τον αντιπρόσωπο εδώ, μιας και ξέρω ότι θα με στέλνανε κατευθείαν. Η ΑΤΙ ήταν μια χαρά από πλευράς εξυπηρέτησης, με τους νταβάδες τα έχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadowthief Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Αίσχος!!! Για τον πού..ο είμαστε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αρβανιτάκης Ανδρέας Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Ας κάνουμε μια αποχή στις εκλογές όπως κάνουν στην αμερική και θα δεις σιγά σιγά πως αλλάζουν όλα!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadowthief Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Ας κάνουμε μια αποχή στις εκλογές όπως κάνουν στην αμερική και θα δεις σιγά σιγά πως αλλάζουν όλα!!!!!! Έτσι έτσι!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Str Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 "an oi ekloges mporousan PRAGMATIKA na allaksoun kati...tha itan paranomes..." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa1901 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 "an oi ekloges mporousan PRAGMATIKA na allaksoun kati...tha itan paranomes..." ................. :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.