trv Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Ψάχνω αυτές τις μέρες να αγοράσω έναν serial ata controller μιας και η μητρική μου δεν έχει ενσωματωμένο. ΔΕΝ ενδιαφέρομαι για raid, ενδιαφέρομαι όμως για επιδώσεις και συμβατότητα. Και κυρίως να βλέπει σκληρούς 200gb και πάνω, γιατί κάπου εδώ στο φόρουμ διάβασα ότι μερικοί δεν βλέπουν. Από τη στιγμή που δε θέλω κάτι ιδιαίτερο όπως raid, παίζω στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Στην Πάτρα που είμαι, έψαξα στα περισσότερα καταστήματα με υπολογιστές και ο φθηνότερος controller που κατάφερα να βρω είναι αυτός CHRONOS SERIAL ATA 150 (http://www.chronos.com.tw/products/io/MP5283/ATA%20serial.htm) Έχει 2 sata και μια 1 ata θύρες, και στηρίζεται στο τσιπακι ALI (ή uli?) MP5283 http://www.ali.com.tw/eng/press_center/image_library_list.php?cserno=20 το οποίο μάλλον δεν υποστηρίζει raid, δε βλέπω να λέει κάτι ανάλογο.. H τιμή που τον βρήκα είναι 28 ευρώ με φπα. Συμφέρει? Ανησυχώ για θέματα συμβατότητας με xp και linux, και για το αν αναγνωρίζει δίσκους 200gb και άνω. Μετά από ερευνά στο forum είδα ότι (μάλλον) οι controllers με τζιπάκι silicon image είναι "καλύτεροι", αλλά ο μονός τέτοιος που βρήκα είναι στο πλαίσιο της sunix με τιμή 40 ευρώ. Υπάρχει κάτι να ψάξω? Σε Αθήνα μήπως? Ίσως κάποιος με silicon image σε καλύτερη τιμή? (<30ευρω)? Γενικά με αυτόν που έχω βρει εδώ πιστεύετε θα έχω πρόβλημα?
billpeppas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Οι καλοί controllers, αναγκαστικά έχουν και RAID. Προτίμησε Adaptec / Silicon Image / Promise. Αυτά όσαν αφορά τα IC Controllers. Μπορεί να βρείς και Chronos με Promise IC , αλλά το πόσο αξιόπιστος είναι μην με ρωτήσεις. Ενημερωτικά για τα λεφτά, για έναν ΚΑΛΟ 2πλό SATA θες 100ε.
trv Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Ειπα και πριν, δε με ενδιαφερει το raid. Θελω εναν απλο sata controller για να συνδεω δισκους sata 200gb και πανω στο pc. Με τον οποιο controller ομως να μην εχω προβληματα με τα xp ή το linux ή προβληματα στο αν θα αναγνωριζει ολους τους σκληρους ανεξαρτητως μεγέθους! Πιστευω 100e ειναι υπερβολικά μεγαλο ποσό για κατι τετοιο. Δε στηνω fileserver, με 100e μπορω να παρω καινουργια μητρική να εχει sata να κανω τη δουλεια μου..
billpeppas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 "Με τον οποιο controller ομως να μην εχω προβληματα με τα xp ή το linux ή προβληματα στο αν θα αναγνωριζει ολους τους σκληρους ανεξαρτητως μεγέθους!" Ήρεμα, και ένα ένα. Στο Linux ανάλογα την distribution, έχεις και support ή όχι του Controller, ψάξιμο με drivers, etc. [ άσε που σε μερικές distro ίσως δεν καταφέρεις να τον δούνε κάν ] Να μην έχεις προβλήματα με τα XP τι ακριβώς εννοείς? Αν τα δεδομένα σου τα χρειάζεσαι, και δεν είσαι διατεθειμένος να ψάχνεις τα χαμένα σου Data , θες καλό και αξιόπιστο Controller. Οπότε ξεκινάς από τα 70-80 ευρώ. Αν θες να πάρεις τον Chronos , ή οποιαδήποτε μαρκούλα που είτε μπορεί να βγεί μέτρια είτε μπορεί να σου αποδειχθεί καταστροφική, πάρτην. Δικά σου λεφτά, δικά σου δεδομένα, δική σου επιλογή. Αυτά από εμένα. Φιλικά πάντα,
trv Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Καλα τοσο χαλια ειναι οι φτηνοι controllers ?? Καποιος να εχει προσωπικη εμπειρια? Καποιος να εχει χασει δεδομενα? Με το να εχω προβλημα στα xp εννοω να μην αναγνωριζουν τον controller, να εχουν προβλημα με τους drivers κτλ.
billpeppas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Για κάνε ένα search εδώ μωρέ με την λέξη "Chronos" και δες αν σου βγάζει κάτι.
madsc Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Ρίξε μια ματιά κ σε αυτούς που δίνει το http://www.hacshop.gr Στα ~30Ε είναι δοκιμασμένη κ τίμια αγορά. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.