Προς το περιεχόμενο

Το γνωστό πρόβλημα με τα restart

RedKostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, όταν παίζω κάποιο παιχνίδι, μετά από 0,5-1 ώρα ο υπολογιστής μου κάνει restart. Μάλλον οφείλεται σε υψηλές θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών, καθώς όταν μπαίνω (ακριβώς μετά το restart) στο BIOS η θερμοκρασία της CPU είναι συνήθως 50oC (οπότε φαντάζομαι την θερμοκρασία της κάρτας γραφικών).

Η ερώτηση είναι πως διορθώνεται αυτό; Αγορά νέας κάρτας; Μπορεί να οφείλεται και στην σκόνη που έχει μαζευτεί στα ανεμιστηράκια; Παλιότερα είχα δοκιμάσει να ανοίξω το case για να δημιουργείται ρεύμα αλλά τα restart επέμεναν...

Οποιεσδήποτε απόψεις ευπρόσδεκτες...

Δημοσ.

Δουλεύουν τα ανεμιστηράκια σίγουρα?

Πόσο ψηλά φτάνει η θερμοκρασία?

Εχεις κάνει υπερχρονισμό?

Αρκεί το τροφοδοτικό?

Απάντησε στην ανάκριση για να δούμε τις πταίει.

Δημοσ.

1) Τα ανεμιστηράκια σίγουρα δουλεύουν

2) Ποιά θερμοκρασία εννοείς; Έγραψα ότι CPU 50 αλλά η μπαχατέλα η κάρτα μου (MSI GeForceFX 5900XT) δεν έχει sensor για θερμοκρασίες

3)Όχι, δεν έχω κάνει Overclocking... (δεν νομίζω να με παίρνει κιόλας...)

4) Δεν είμαι σίγουρος για το τι εννοείς...

Περιμένω...

Δημοσ.

Η CPU είναι καλά στους 50(και μετά από gaming τόσο είναι?..)

Την κάρτα μπορείς να την δροσίσεις με ένα εξτρά ανεμιστήρα για δοκιμή?

Επειδή συνήθως το τροφοδοτικό είναι το τελευταίο που αλλάζουμε(ενώ έχουμε φορτώσει το tower με τα πάντα)για αυτό λέω μήπως είναι μικρό πλέον.

Δημοσ.

Είχα και γω το ίδιο πρόβλημα. Πήγα το pc 2 φορές στο πλαισιο, μου λέγανε τα δικά τους για benchmarks και πράσινα άλογα και οτι δεν είχε τίποτα, το δοκίμαζα σπίτι και πάλι τα ίδια. Τελικά με πολύ κόπο βρήκα ένα κολπάκι και σταμάτησε.

Δεν ξέρω αν φταίει η θερ/σια ή αν δεν αρκεί το τροφοδοτικό (εγώ έχω 47C και 360W αντίστοιχα) αλλά μετα από 1 χρόνο δεν έχω πρόβλημα

Δοκίμασε αυτό:

-Πήγαινε Properties στο My computer->Advanced->Startup and recovery settings και δες στα system failures αν ειναι τσεκαρισμένο το automatically restart (Αυτά όλα αν έχεις xp).

Αν δε δουλεψει αυτό μπορεί να έχεις και ιό.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημά σου λύθηκε όταν αποεπέλεξες το automatically restart ή όχι;

Βέβαια αν το αποεπιλέξω τότε σε περίπτωση system error δεν θα μου βγαίνουν οι κλασσικές και πολυαγαπημένες μπλέ οθόνες;

Δημοσ.

Και κάτι άλλο. Το error log των XP αναφέρει:

Error code 100000d1, parameter1 82dcb5f5, parameter2 00000002, parameter3 00000001, parameter4 ffdff983.

Κάθε φορά οι τιμές των parameter 1 - 4 αλλάζουν, αλλά το error code παραμένει σταθερό. Μέσα από το site της Microsoft δεν βρήκα άκρη. Από ένα search στο Google βρήκα ότι σε πολλά forum αναφέρεται το συγκεκριμένο error code, και η εξήγηση που δίνεται είναι (συνήθως) η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών.

Ξέρει κανεί

Δημοσ.

Ακριβώς το πρόβλημα λύθηκε όταν αποεπέλεξα το automatically restart.

Τώρα για τις μπλε οθόνες που λες κατά καιρούς και σε ανύποπτο χρόνο μου έχουν τύχει (κυρίως στο internet browsing και όχι στα games) αλλά δε νομίζω να οφείλονται σε υπερθέρμανση της GPU γιατί το μήνυμα λέει "IRQ LESS OR NOT EQUAL" και μάλλον γίνεται κανένα conflict στις συσκευές.

Τέσπα δεν πειράζει να δοκιμάσεις...

Δημοσ.

Λοιπόν, το δοκίμασα αλλά τίποτα... Εμφανίστηκε μπλέ οθόνη με μήνυμα λάθους **STOP 0x0000007F (0x000000XX, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000). Ψάχνοντας στο site της Microsoft βρήκα τις εξής πιθανές αιτίες:

Low-level hardware corruption, such as corrupt memory (RAM)

• Mismatched memory modules

• A malfunctioning motherboard

Έτρεξα το memtest86, όλα οκ, άρα από μνήμη καθαρίσαμε. Μπορεί να φταίει η Motherboard?

Επίσης, κάτι ενδιαφέρον (πάλι από το site της MS): το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται και στο Symantec AntiVirus!!!! Στο site της Symantec δίνουν μια τροποποίηση στην registry για να "λυθεί" το πρόβλημα.

Δεν δοκίμασα τίποτα, απλά αν γίνεται θέλω τις απόψεις σας. Παραθέτω και 2 links:

http://service1.symantec.com/support/ent-security.nsf/docid/2002071208532048?open&src=w

http://support.microsoft.com/kb/137539

Δημοσ.

Τελικά τίποτα δεν είναι οκ... Το Memtest86 βρήκε άπειρα λάθη στο 5ο τέστ... Αν και άσχετος, προφανώς κάτι δεν παέι καλά... Τι κάνω; αλλάζω μνήμη?

Δημοσ.

Αν δεν είσαι εγγύηση και μπορείς να βρεις από κάποιο φίλο σου μνήμη να δοκιμάσεις καλό θα ήταν αλλιώς πήγαινε τον στο κατάστημα

Δημοσ.

Επειδή δεν εξηγήθηκα και τόσο καλά τα πράγματα έχουν ως εξής:

Παλιότερα, πολλές φορές κατά το gaming ο υπολογιστής έκανε συχνά Restart, αλλά υπέθετα ότι πρόκειται

απλά για υψηλές θερμοκρασίες. Πριν από ένα μήνα, μετά από format, ο υπολογιστής έκανε restart σε "άσχετες"

στιγμές, π.χ. όταν έκανα scan με symantec av, ή ακόμα και όταν δεν έκανα τίποτα. Άρχισα να υποψιάζομαι πλέον

για μνήμη. Την έβγαλα, την ξαναέβαλα (στο ίδιο socket), έκανα format και τα restart σταμάτησαν! Πριν

κανα 2 εβδομάδες, ενώ έπαιζα manhunt το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά, αυτή την φορά μόνο στο gaming! Τρέχοντας

το memtest86 (έκδοση 3.2) μου βγάζει κάτι σαν 950000 errors στο 5ο τέστ!!!!! Η πλάκα είναι ότι το βγάζει

μετά το 1ο pass!!! Δηλαδή το 1ο είναι καθαρό, τα υπόλοιπα πάνε κατά διαόλου...

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα μνήμης.Αν αλλάξω την θέση του dimm (το βάλω σε άλλο socet), υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημα?

Κάπου το είδα σε ένα forum, γι'αυτό και ρωτάω.

Sorry για το πρήξιμο, αλλά το πρόβλημα με έχει εκνευρίσει αφάνταστα.

ΚΑι επειδή παρέλειψα έχω:

CPU Type Intel Pentium 4A, 2400 MHz

Motherboard Name Gigabyte GA-8PE800

Motherboard Chipset Intel Brookdale i845PE

System Memory 512 MB (PC2700 DDR SDRAM)

Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5900XT (128 MB)

Disk Drive WDC WD800JB-00ETA0 (74 GB, IDE)

Optical Drive PIONEER DVD-ROM DVD-120

Optical Drive SONY CD-RW CRX140E

και τρέχω Win XP Pro, SP2

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...