Προς το περιεχόμενο

Wireless Network μεταξύ 2 PCs

HaPagan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν , θέλω με έναν φίλο μου ο οποίος μένει 2 ορόφους πάνω από εμένα στην ίδια πολυκατοικία να φτιάξουμε ένα ασύρματο δίκτυο . Αρκούν δυο PCI wireless cards ή όχι ; Δεν θέλουμε την τέλεια ποιότητα και ταχύτητα .

Κάτι παρόμοιο μπορέι να επιτευχθεί με bluetooth class I (100 μέτρα "βεληνεκές");

Δημοσ.

για δυο ορόφους δυσκολα τα πράγματα... κι εγω προσπάθησα με κάρτες της 3com και planet και δεν εβλεπαν... βέβαια εξαρτάται απο την πλάκα αλλα δε νομίζω να τα καταφέρεις.. εγω έβαλα ενα access point ενδιαμεσα και συνδεομαι έτσι.. μοιραζω και dsl με την ευκαιρία..

Δημοσ.

Χμμ και εγώ για αυτό το σκοπό το θέλω (για μοίρασμα dsl) . Αλλά το Access Point που το έβαλες ; Δεν είναι εκτεθημένο ; Δηλαδή δεν βλέπονταν καθόλου μεταξύ τους ή απλά δεν είχαν καλές ταχύτητες ;

Δημοσ.

Βασικα εμένα ειναι μεζονέτα οπότε έβαλα το ασύρματο ρουτερ στο σαλονι, κι ετσι εχουν και οι δυο υπολογιστες καλο προς μέτριο σήμα... απο τον 1ο στον 3ο με μεγάλη προσπάθεια έβλεπε ο ενας τον αλλον αλλα πακέτο δε κουνιόταν οποτε το αφησα...

τωρα αν εσενα ειναι σε οικοδομή και δε μπορείς να βάλεις ενδιάμεα ρουτερ, γιατι δε δοκιμάζεις το παλιό καλό και αξιόπιστο καλωδιάκι?? πέτα το απο μπαλκόνι... απλά θα κάνεις λίγο χαμαλίκι μέχρι να γίνει...

Δημοσ.

Μονο με Access point θα κανεις δουλεια(δεν ειναι σιγουρο και αυτο). Τραβα μωρε ενα καλωδιο...!!!!! Τι ειναι 2 οροφοι???

Δημοσ.

Θεωρητικά, με 2 κάρτες κάνεις δουλειά. Συνδέονται οι δύο υπολογιστές σε ad-hoc mode.

Αν δεν έχει σήμα λόγω απόστασης+τσιμένοτου+κτλ, απλά βάζεις εξωτερικές κεραίες στο μπαλκόνι ή στον φωταγωγό (εκτός αν δεν έχουν τα μπαλκόνια σας οπτική επαφή, οπότε ατύχησες)

Δημοσ.

Καλωδιάκι έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς αλλά πρέπει να περάσει μέσα από όλο το σπίτι του και μέσα από το σαλόνι μου οπότε δεν παίζει αυτή η λύση για μόνιμα (θα μας κράξουν οι γονείς) . Οπτική επαφή πρέπει να έχουν τα μπαλκόνια μας αλλά θα πρέπει να κρέμονται οι κεραίες . Αλλά το κακό είναι ότι θα αυξηθεί αρκετά το κόστος του εγχειρήματος με τις κεραίες . Ενώ , αν γινόταν με δυο απλές καρτούλες (PCI ή USB) ...

Δημοσ.

παντα μια δοκιμή θα σε πείσει.. εγω πάντως δε τα καταφερα! μπορει να εισαι τυχερος και να πιασει που ξερεις.

Το καλωδιο ειναι η σιγουρη λύση πάντως να ξέρεις.. και αμα θέλεις να εχεις δυνατο LAN εμενα το Wireless δε με ικανοποίησε..

σε μερικα παιχνίδια εχει και lag να φανταστεις...

Δημοσ.

Κοίτα για να δοκιμάσω όμως θα πρέπει να σκάσω κάποια φράγκα ... Οπότε θα ήθελα να ξέρω πάνω κάτω τι πιθανότητες έχω να μην κλαίω τα λεφτά μου . Το καλώδιο όπως είπα το έχω ξαναδοκιμάσει αλλά δεν είναι βολικό από πλευράς αισθητικής .

Δημοσ.

κοιτα. για να δοκιμάσεις τζάμπα το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι να δανειστείς απο κανα γνωστό 2 κάρτες για μια μερα και να παρεις μια ιδέα.. αν βρείς καλά θα ναι...

Δημοσ.
Κοίτα για να δοκιμάσω όμως θα πρέπει να σκάσω κάποια φράγκα ... Οπότε θα ήθελα να ξέρω πάνω κάτω τι πιθανότητες έχω να μην κλαίω τα λεφτά μου . Το καλώδιο όπως είπα το έχω ξαναδοκιμάσει αλλά δεν είναι βολικό από πλευράς αισθητικής .

Εγω παντως εχω ενα 9106 και δυο καρτες και βλεπω δικτυο και adsl κανονικα.

Ο πρωτος υπολογιστης ειναι δυο δωματια παρακατω οποτε εχει excellent σημα.

Ο αλλος ειναι σε ενα υπογειο 2 οροφους παρακατω και μαλιστα αρκετα μακρια απο την καθετη προεκταση του 9106. Στον δευτερο εχω 36 mbps σημα και ποιοτητα low. Αλλα ολα δουλευουν μια χαρα.

Θα ελεγα να παρεις το ρισκο και το πολυ πολυ αλλαζεις τις κεραιουλες με κατι δυνατοτερο αν δεν παιζει το δικτυο ;-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον σκέφτομαι έντονα την περίπτωση της αγοράς ενός ADSL router μέσω του οποίου θα μοιραζόμαστε την σύνδεση στο net αλλά θα έχουμε και internet . Κάτι τέτοιο μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο . ;)

Δημοσ.

Θα ήθελα και εγω κάποιες πληροφορίες αλλά παρακαλώ για απάντηση μόνο απο άτομα που εχουν πετύχει στην πράξη αυτά που λένε η έχουν όντος την απαραίτητη τεχνογνωσία.Διαφορετικά όπως είπε και ο chriskar όλοι είναι ειδικοί με τα λεφτα των άλλων.Η κατάσταση έχει ως εξής: είμαστε 2 φιλοι και θελουμε να στήσουμε ασυρματη συνδεση με 802.11g μεταξυ των οικιακών υπολογιστών μας.Τα σπιτια απεχουν περίπου 900 μέτρα με το δικό μου να είναι ρετιρέ και το δικό του να βρίσκεται σε ένα λοφο στο ίδιο περίπου ύψος. Η λογική λέει κατευθυντικές κεραίες, καθώς έχουμε σχεδόν πλήρη ορατότητα (παρεμβαλεται μια πολυκατοικία αριστερα του σήματος αλλα αν το σήμα είναι καλό πιστευω ότι θα περναει "γλύφοντας" την.Έχουμε προμηθευτει από ένα Linksys Access Point για 802.11g και θέλουμε να τα συνδέσουμε στα PC με ethernet καλώδια και να αφαιρέσουμε την μια απο τις δυο κεραίες που έχουν πάνω και στη θέση της να βάλουμε ενα pigtail adaptor που να βγαίνει από τον κλωβο που θα βρισκεται το

Access Point και θα συνδέεται σε κατευθυντική κεραία.Πόσα dbi πρέπει να είναι η κεραία και τι είδους (panel,grid,etc αποκλείω τις omni) προτίνετε; Μέχρι στιγμής προσανατολίζομαι σε 24 db grid σήμα εισόδου 50 w (έχω βρεί κάποιες για κάπου 80 ευρώ τη μία).Με τη χρήση κλωβού για προστασία ηλεκτρονικου εξοπλισμου σε ταράτσες έχω τη δυνατότητα να βάλω pigtail με μικρό μήκος (μισό μέτρο) ώστε να έχω λιγότερη απώλεια σήματος (το ethernet δεν χάνει σήμα και οι απόστάσεις που θα καλυπτει από PC σε Access Point είναι και στα δυο σπίτια 16 μέτρα.Ρωτάω πόσα db για να πετύχω ιδανική αναλογία χαμηλού κόστους με αρκετά ισχυρό σήμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...