Προς το περιεχόμενο

Tαινιες τρομου στον Κινηματογραφο..Εμπειριες!!

ins_ins_t

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Egw den tha ksexasw otan eixa dei se therina gia proti mou fora ton Dracula kai se kapoia stigmi pernaei mia gata mprosta apo tin othoni..pragmatika kai egw kai olo to cinema frikare..

Oso afora tous kafrous i xeiroteri empeiria mou itan me to Tigris kai Drakos pou se kathe skines maxis aftoi fwnazane pwpw psemaaaaaaaaaa kai gelagane..pragmatika ithela na tous skotwsw

Δημοσ.
Egw den tha ksexasw otan eixa dei se therina gia proti mou fora ton Dracula kai se kapoia stigmi pernaei mia gata mprosta apo tin othoni..pragmatika kai egw kai olo to cinema frikare..

Oso afora tous kafrous i xeiroteri empeiria mou itan me to Tigris kai Drakos pou se kathe skines maxis aftoi fwnazane pwpw psemaaaaaaaaaa kai gelagane..pragmatika ithela na tous skotwsw

Ta idia file kai sto matrix reloaded alla oyte ws h allos h tainia htan poly metria alla ayto den shmainei oti prepei na mas spane ta neyra.Poly kafrila kai sto lotr-two towers olo xeirokrotagane logw legolas,den lew den einai asxhmo alla otan epanalambanetai einai koyrastiko.

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή οι ταινίες "θρίλερ" ή "τρόμου" είναι το αγαπημένο μου είδος έχω να πω ότι έχω χρόνια να δω κάτι που θα με τρομάξει σοβαρά....

Ούτε το Saw με φόβισε (δεν μπορώ να πω ότι μου πολυάρεσε, αν και έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια), ούτε το Texas Chainsaw massacre που ανέφερε κάποιος πιο πάνω, ουτε το Δράκουλα, ούτε το Blair Witch project (ειδικά αυτό το τελευταίο δεν έχω καταλάβει γιατί είναι τρομακτικό????????).....

Μπορώ να πω ότι το The Eye (το 1 όχι το 2) ήταν καλό.

Τώρα ταινίες όπως αυτές που έχουν αίμα αίμα αίμα αίμα περισσότερο αίμα και ακόμα πιο πολύ αίμα, εμένα μου προσφέρουν μόνο γέλιο (π.χ. το Freddy vs Jason που είδα την περασμένη Τετάρτη στο Star το ευχαριστήθηκα επειδή είχε πλάκα πως σφάζονταν μεταξύ τους τα 2 ιερά τέρατα του τρόμου).

Η ταινία που [πράγματι με έχει τρομάξει είναι το "6th sense"->"Η έκτη αίσθηση" γιατί είχε εκπληκτική ατμόσφαιρα και (για μένα) αυτό είναι που μπορεί να σε τρομάξει, καθώς το να βλέπεις αίμα δε λέει τίποτα, αφού ξέρεις ότι είναι ψέματα.

Επίσης συμφων'ω με τον TheJudas ότι όταν είσαι σπίτι σου, νύχτα και με χαμηλό φωτισμό είναι πολύ πιο εύκολο να τρομάξεις, καθώς όλα συνηγορούν στον τρόμο σου (μπορεί να βρεθεί κανα σκυλί να ουρλιάξει, κανα γατί να τσιρίξει, κάποιος θόρυβος από το από πάνω διαμέρισμα κ.τ.λ) αλλά στο σινεμά έχεις πολύ κόσμο μέσα και το μόνο που βοηθάει είναι ο πολύ δυνατός ήχος και το surround.

Δημοσ.
texas chainsaw massacre(oxi to remake) eixe poly agwnia kai tromo meta o idios skhno8eths ekane to poltergeist allo koryfaio.

to eixa dei ki egw prin 20-25 xronia peripou kai thymamai oti tote to thewrousa poly tromaktiko

den kserw an to dw twra ti tha pw

pantws to remake pou eida mou fanhke ligo kwmiko

Δημοσ.
to eixa dei ki egw prin 20-25 xronia peripou kai thymamai oti tote to thewrousa poly tromaktiko

den kserw an to dw twra ti tha pw

pantws to remake pou eida mou fanhke ligo kwmiko

Twra pia me tis tainies poy bgainoyn kathgorias 8riler omws 8a to 8ewrhseis synh8ismeno.Alla an to 3anadeis kai deis thn fash pros to telos poy boytane thn kopela einai frikto.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Michalaki, βασικά (και χωρίς παρεξήγηση), έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό από κάποιους. Δηλαδή ότι βλέπουν συνέχεια ταινίες τρόμου αλλά δεν τρομάζουν (το λένε συνέχεια οι δύο αδερφές μου). Συγγνώμη δηλαδή κιόλας, αλλά πώς περιμένετε να τρομάξετε; Μια ταινία για να σε τρομάξει πρέπει να μπεις στο κλίμα, να τη ζήσεις. Αν έχεις δει ένα κάρο τέτοιες ταινίες κ τις έχεις συνηθίσει ή απλά δεν θέλεις να τρομάξεις γιατί ίσως το θεωρείς κατόρθωμα, ε βέβαια, με τι να τρομάξεις; Ένα πανί που φωτίζεται είναι. Θέλω να πω ότι δεν είναι κ τίποτα ιδιαίτερο. Όποιος δεν θέλει να τρομάξει, δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να το κάνει κανείς (εκτός από την περίπτωση του "ΜΠΑΜ!"). Αυτοί που τρομάζουν σ'αυτές τις ταινίες είναι αυτοί που εγκλιματίζονται με την ταινία.

By the way, το blair witch project, βασίζεται στη λογική (ανατολίκης κουλτούρας) ότι κάτι που δεν βλέπεις, είναι σίγουρα πιο τρομακτικό από κάτι που βλέπεις. Γιατί απλά, αυτό που θα φανταστείς είναι ότι χειρότερο ενώ αυτό που θα σου δείξει ο σκηνοθέτης είναι ότι χειρότερο μόνο για τον ίδιο. Έτσι, όποιος κ να'σαι τρομάζεις. Αυτό όμως πάντα με την προϋπόθεση ότι βοηθάς το έργο. Δηλαδή προσπαθείς να φανταστείς τι είναι αυτό που βρίσκεται λίγο δίπλα από την κάμερα κ ίσα ίσα που δεν φαίνεται. Για αντίστοιχους λόγους μου άρεσε πολύ περισσότερο το γιαπωνέζικο Ring από το αμερικάνικο. Και μου φάνηκε κ μεγάλη σαχλαμάρα που οι αμερικάνοι "διόρθωσαν" τα "λάθη" του γιαπωνέζικου λέγοντας: "Ε τους ηλίθιους. Δεν μπορέσαν να κάνουν ένα μακιγιάζ της προκοπής κ δεν δείξανε τίποτα".

Για μένα κάθε μορφή τέχνης (ας το πω έτσι), θέλει βοήθεια. Κανένα θρίλερ δεν μπορεί να σε κάνει να τρομάξεις αν δεν το θέλεις, καμμία κωμωδία δεν μπορεί να σε κάνει με το ζόρι να γελάσεις (εκτός από το south park ;-) , αν και ακόμα κ εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις) κ κανένα δράμα δεν μπορεί να σε κάνει να κλάψεις. Η χημεία που δημιουργείται μεταξύ σας, είναι κ δικό σου θέμα.

Δημοσ.

δεν μπορείς ταινίες με ατμόσφαιρα στο σινεμά....

όλο και κάποια παρέα σπαστικών θα υπάρχει που θα κάνει κωμωδία το θρίλερ και θα ξενερώσει αυτόν που πήγε να απολαύσει την ταινία

Δημοσ.

Ωραία φίλε Manual, δηλάδή θα πρέπει να πηγαίνω σινεμά να δω μια ταινία τρόμου και να πω "α ωραία τώρα θα πάω να φοβηθώ ότι και να'ναι" ... εγώ όπως είπα και πιο πάνω, οι ταινίες τρόμου είναι το αγαπημένο μου είδος, απλώς είμαι αρκετά αυστηρός κριτής...δε λέω ότι αν δεν τρομάξω με μια ταινία θα πω..."τι σαχλαμάρα ήταν αυτή", το αν θα μου αρέσει δε θα το κρίνω από το αν φοβήθηκα ή όχι...

Το "blair witch project" δεν το είχα δει στο σινεμά, το είχα δει στο φιλμνετ και μάλιστα μέρα (γιατί το έκανα αυτό???) οπότε ίσως το παρεξήγησα γιατί δεν είχα τη σωστή ατμόσφαιρα....

Το Ring που αναφέρεις το έχω δει στην αμερικάνικη έκδοση όμως και δε νομίζω να ήταν κάτι εκπληκτικό, τη γιαπωνέζικη έκδοση θα την κατεβάσω να τη δω και να κρίνω...BTW τι πώρωση έχει πιάσει το Hollywood να ξεσκίζει ξένες ταινίες κάνοντας (τις περισσότερες φορές άθλια) remake??

Είπα επίσης ότι έχω δει πάρα πολλές ταινίες (καιαυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι όταν ήμουν στην πατρίδα-Καλαμάτα- τα τοπικά κανάλια έδειχναν παλιά καθημερινά μετά τις 12 τέτοιες ταινίες, κυρίως low-badget) οπότε ίσως έχω πάθει ανοσία τι να πω :D :D. Δε νομίζω όμως ότι όταν βλέπεις κάποιον στο πανί με ένα πριόνι ή ένα χασαπομάχαιρο να πετσοκόβει αβέρτα και να πετάγονται τα αίματα είναι τρομακτικό....συμφωνώ ότι η ατμόσφαιρα είναι αυτή που μπορεί να σε τρομάξει - γι'αυτό και στο "Έκτη αίσθηση" σε κάποια στιγμή νόμιζα ότι με έχουν περυκυκλώσει φαντάσματα :D.

m

P.S: Πιο πάνω όταν ανέφερα το "Texas chainsaw massacre" εννοούσα το remake που βγήκε πέρυσι και όχι την παλιά ταινία που δεν έχω δει...στο remake άξιζε μόνο η πρωταγωνίστρια :D :D

Δημοσ.

Noikiase na deis to remake,den 8a petaxteis apo ton fobo alla exei foberh frikiastikh atmosfaira.Epishs den periorizetai sta klise,einai mia apo tis tainies poy dhmioyrghse oloklhrh sxolh,gia tromoy kai atmosfairas.

Δημοσ.
Ωραία φίλε Manual, δηλάδή θα πρέπει να πηγαίνω σινεμά να δω μια ταινία τρόμου και να πω "α ωραία τώρα θα πάω να φοβηθώ ότι και να'ναι" ... εγώ όπως είπα και πιο πάνω, οι ταινίες τρόμου είναι το αγαπημένο μου είδος, απλώς είμαι αρκετά αυστηρός κριτής...

Να σου πω κάτι; Δεν έχεις κ κάτι άλλο να κάνεις. Κατά τη γνώμη μου, πήγες που πήγες, τουλάχιστον προσπάθησε να το απολαύσεις. Εκτός αν δεν σου αρέσει να τρομάζεις κ τις βλέπεις για άλλους λόγους, οπότε το ίδιο είναι. Προσπάθησε να ευχαριστηθείς τους λόγους που τις βλέπεις (προσωπικά, όταν πάω σε θρίλλερ, πάω είτε για να τρομάξω, είτε για να γελάσω).

Κατα τη γνώμη μου (και ξέρω ότι εδώ θα διαφωνήσουν όλοι, γιατί απλά δεν έχω βρει ούτε έναν που να συμφωνεί μαζί μου σ' αυτό το θέμα), το να κάνεις κάποιος κριτική σε ένα έργο τέχνης (ας το ΞΑΝΑπούμε έτσι) δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δεν σου έχει αναθέσει κανείς να ταξινομήσεις τίποτα, οπότε δεν υπάρχει λόγος. Try to enjoy ότι σου έρχεται. Και να καταφέρεις να κάνεις την καλύτερη ταξινόμηση, δεν θα κερδίσεις τίποτα. Η ζωή δεν είναι πρωταθλητισμός. Η ζωή είναι για να τη ζήσεις. Μια βόλτα...

• Members
Δημοσ.

Πιστεύω πως μεγάλο ρόλο παίζει η ηλικία στην οποία βλέπεις την ταινία. Π.χ. είδα για πρώτη φορά τον εξορκιστή στα 20-21 μου και δεν τρόμαξα καθόλου. Αντίθετα, θυμάμαι να έχω τρομάξει πολύ με το "Ξύπνημα στον Εφιάλτη" (Jacobs Ladder) το οποίο είχα δει μικρότερος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...