Προς το περιεχόμενο

Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος για Office XP?

sarisn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την αγγλική έκδοση Office XP αλλά δεν υποστηρίζει ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο patch/add on που να το διορθώνει αυτό?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

iparxei bebea kai to klasiko cd ton proofing tools to opoio exei lexika na to po kai orthografiko elegxo gia oles tis gloses.exei bgei kai gia office 2000 kai xp kai 11.office proofing tools opos to lene.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το οποίο CD του Office Proofing Tools πωλείται από την Microsoft, δεν είναι δωρεάν (απλή υπενθύμιση).

Δημοσ.
Το οποίο CD του Office Proofing Tools πωλείται[/b'] από την Microsoft, δεν είναι δωρεάν (απλή υπενθύμιση).

to exeis plirosei kai esi na ipotheso.ola einai dorean arkei na xereis etsi file paredwse?apla nai pragmati exo den einai dorean kanonika.alla entaxei oloi katalavan ti ennoo den xriazetai na to grapso.ti dorean ti oxi ola briskontai :P

• Super Moderators
Δημοσ.
to exeis plirosei kai esi na ipotheso.ola einai dorean arkei na xereis etsi file paredwse?[...]

Επί προσωπικού, χρησιμοποιούσα εδώ και 2 χρόνια τον ορθογράφο της Neurosoft - μέχρι που άλλαξα σε OpenOffice.org και χρησιμοποιώ open-source ορθογράφο.

;)

Δημοσ.

Stin Neurosoft doulevei to atomo pou exei ftiaksei ton episimo orthografo tou microsoft office, gia auto o orthografos tis einai stin ousia o idios kai den upoleipetai kapoias leitourgias enanti tou authentikou.

Δημοσ.

paredwse, το Openoffice είναι ισάξιο του MS Office? Ψιλο-off topic το ερώτημα αλλά θα ήθελα να μάθω γιατί το ακούω όλο και περισσότερο τελευταία.

• Super Moderators
Δημοσ.

@ sarisn: Δεν έχω ασχοληθεί παρά μόνο με το Writer 2.0 beta (το αντίστοιχο του Microsoft Word) γιατί και από το Microsoft Office μόνο αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιούσα. Σκοπεύω να εγκαταστήσω σύντομα το Draw (πρόγραμμα διαχείρησης και επεξεργασίας εικόνας) για να δω τι παίζει.

Δεν ξέρω λοιπόν να σου πω για τo Calc (το αντίστοιχο του Excell), το Impress (το αντίστοιχο του PowerPoint) ή τα Database User Tools (επεξεργασία βάσης δεδομένων .dbf και MySQL - υποθέτω το αντίστοιχο της Access).

Το Writer είναι πολύ καλό, διαβάζει άνετα τόσο λατινικά όσο και ελληνικά κείμενα και αποθηκεύει σε μορφή Word χωρίς κανένα πρόβλημα - άσε που κάνει εγγενώς export οποιοδήποτε αρχείο σε PDF (χωρίς δηλ. εγκατάσταση plug-in και τέτοιες μπούρδες)!

Το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει ως τώρα έγκειται μερικές φορές στην ορθή κατανόηση και επεξεργασία κειμένων Word που έχουν πίνακες (tables) κι αυτό δεν συμβαίνει πάντα - άλλοτε τους διαβάζει μια χαρά, άλλοτε γίνεται λίγος χαμός. Πέραν αυτού δεν έχω διαπιστώσει άλλο σημαντικό πρόβλημα.

Για κάποιον που γράφει απλά κείμενα ή ακόμα και κείμενα με φωτογραφίες, είναι ένας πολύ καλός, open source και δωρεάν αντικαταστάτης του Word. Σίγουρα δεν έχει φτάσει ακόμα το επίπεδο της Microsoft (πράγμα απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε τι λεφτά έχουν πέσει και πόσος καιρός έχει περάσει από τις πρώτες εκδόσεις του Word) αλλά είναι πολύ κοντά. Εγώ προσωπικά το προτιμώ και μέχρι τώρα δεν το έχω μετανιώσει. Αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη-αντίληψη, κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλη γνώμη.

ΥΓ: Επί της ουσίας του topic: Η Neurosoft έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με τον Ορθογράφο της. Σε κείμενα που εργαζόμουν επί αλήστου μνήμης Word 2000/XP/2003 δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα-κατατόπησα. :)

Δημοσ.
paredwse, το Openoffice είναι ισάξιο του MS Office? Ψιλο-off topic το ερώτημα αλλά θα ήθελα να μάθω γιατί το ακούω όλο και περισσότερο τελευταία.

kalitero mporei na min einai alla kai sigoura tha einai kalitero afou mporei na to pirazei o kathenas alla sigoura tha einai poli pio stathero kai me ligotera service packs apo oti to office.xexe.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...