Προς το περιεχόμενο

Καλύτεροι σκηνοθέτες όλων των εποχών!!!

mert

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δε καταλαβαίνω πάντως γιατί τέτοια αντίδραση για τον Spielberg. Δεν έχει βγάλει ταινίες (και συνεχίζει) που πέξανε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του κινηματογράφου η κάθε μία για τον δικό της λόγο? :/

Sigoura exei bgalei polles tenies simantikes opws les apla otan bazeis se mia list ton spielberg kai afineis eksw allous pio simantikous einai ligo adikia :) ektos kai an milame gia list me agapimenous skinothetes :)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αϊζενστάιν (οπωσδήποτε. Ιστορικά ήταν από τους πρωτοπόρους της τέχνης του κινηματογράφου)

Ταρκόφσκι (ο αγαπημένος μου)

Απο κει κ μετά:

Κουροσάβα, Κιούμπρικ (παρόλο που δεν μου αρέσουν οι ταινίες του λόγω του ότι διαφωνώ με τις απόψεις του πάρα πολύ, ωφείλω να παραδεχτώ ότι είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης) και διάφοροι άλλοι.

Βασικά μου αρέσει ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος, οπότε μια κ υποθέτω ότι οι περισσότεροι απο δω δεν θα γνωρίζουν κ πολλά για αυτόν, δεν έχει νόημα να συνεχίσω τη λίστα. Γράφω λοιπόν μόνο αυτούς που θεωρούνται αναμφισβήτα, ιστορικά, σημαντικοί (και είναι κ πολλοί ακόμα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο κινηματογράφος γεννήθηκε στην Ευρώπη).

Α! Και ο Όρσον Γούελς από αυτούς που αναφέρονται.

Δημοσ.
Κιούμπρικ (παρόλο που δεν μου αρέσουν οι ταινίες του λόγω του ότι διαφωνώ με τις απόψεις του πάρα πολύ' date=' ωφείλω να παραδεχτώ ότι είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης)

[/quote']

ποιές απόψεις ?!?

---------------------------------------------------------

χάρηκα που αναφέρθηκε ο Billy Wilder ...

----------------------------------------------------------

και κάτι άλλο ... που είναι ο brian de palma ???????

• Super Moderators
Δημοσ.
ποιές απόψεις ?!?

Εξετάζεται το βρώμικο παρελθόν του Kubrick, υπάρχουν υποψίες ότι ήταν κρυπτο-βάζελος...

:-P

και κάτι άλλο ... ΠΟΥ είναι ο brian de palma ???????

Σπίτι του. Γιατί κατά βάση 'κλέβει' τον μέγα μετρ Sir Alfred Hitchcock.

"Οι μετριότητες αντιγράφουν. Οι σπουδαίοι κλέβουν" - Picasso.

;)

Δημοσ.

den anaferthike o culter than cult JIM JARMUSCH....

(skinothetes toso idaiterou styl prepei na xairoune idiaiteris mnoias)

ps: DEAD MAN is one my favorite movies ever

; ) stay cool...cheers!

Δημοσ.

Κιούμπρικ (παρόλο που δεν μου αρέσουν οι ταινίες του λόγω του ότι διαφωνώ με τις απόψεις του πάρα πολύ' date=' ωφείλω να παραδεχτώ ότι είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης) και διάφοροι άλλοι.

[/quote']

Συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις του Κιούμπρικ , αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς εγώ το παθαίνω αυτό με τις ταινίες του Σκορτσέζε (με ήρωες μαφιόζους,δολοφόνους κλπ.).

Η μόνη ταινία του Σκορτσέζε που μου αρέσει πραγματικά είναι το After Hours!

Επισκέπτης
Δημοσ.
ποιές απόψεις ?!?

Δεν κατάλαβα... Πρώτη φορά ακους ότι οι ταινίες του Κιούμπρικ έχουν απόψεις μέσα ή είναι τόσο αξιοθαύμαστο που κάποιος διαφωνεί; Τέλος πάντων, όπως κ να 'χει δεν κατάλαβα που προβληματίστηκες. Ο Κιούμπρικ έχει κάποιες απόψεις (κυρίως φιλοσοφικές) που δεν μου αρέσουν. Ούτε το νόημα από το Κουρδιστό Πορτοκάλι μου άρεσε (που θεωρώ ότι είναι ένας ύμνος στην παρακμη, καλοσκηνοθετημένος βέβαια), ούτε το 2001: Οδύσσεια του διαστήματος (για την όποια ταινία παρεπιπτόντως γύρισε ο Ταρκόφσκι το "Σολάρις" σαν απάντηση. Εμένα με εκφράζει η απόψη του Ταρκόφσκι). Αυτα...

Επι τη ευκαιρία, γεια σου ρε Akujin με τα ωραία σου τα γούστα. Το Dead Man είναι αυτό με τον Johnny Depp έτσι δεν είναι; Πολύ μου άρεσε κ μένα! (την είχα δει πριν χρόνια). Οι ίδιοι σκηνοθέτες μας αρέσουν. Αν δεν την έχεις δει ήδη, σου προτείνω να δείς την "επιστροφή" ενός Ρώσου, που είναι από τα λίγα αριστουργήματα που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια (λέμε τώρα, γιατι προφανώς θα γυρίζονται κ εξαιρετικές ταινίες που δεν φτάνουν ποτέ στις αίθουσες... κλαψ!). Στείλε κανα prive μύνημα να μου προτείνεις καμιά ταινία αν θέλεις (για να μην χαλάμε το τόπικ)

Δημοσ.
Sigoura exei bgalei polles tenies simantikes opws les apla otan bazeis se mia list ton spielberg kai afineis eksw allous pio simantikous einai ligo adikia :) ektos kai an milame gia list me agapimenous skinothetes :)

Μα ο mert είπε,

Ποιούς θεωρείται τους πιο πρωτότυπους σκηνοθέτες που εχούν αφήσει το στίγμα τους στη βιομηχανία του κινηματογράφου?Για μένα

άρα ξεκίνησε το thread για αυτό ακριβώς τον λόγο! :D αλλιώς δε θα το λέγανε και forum! ;)

τόση ώρα και εγώ ακόμα να πω αν και τους έχετε αναφέρει τους περισσότερους. άντε λόγω The Crow να πω

Alex Proyas :P

Δημοσ.
Σπίτι του. Γιατί κατά βάση 'κλέβει' τον μέγα μετρ Sir Alfred Hitchcock.

"Οι μετριότητες αντιγράφουν. Οι σπουδαίοι κλέβουν" - Picasso.

;)

και όσοι εξυπνάκηδες τον κατηγορούν ... ας κάνουν το ιδιο .. να δούμε ποιός κλέβει καλυτερα ... ;p

Δεν κατάλαβα... Πρώτη φορά ακους ότι οι ταινίες του Κιούμπρικ έχουν απόψεις μέσα ή είναι τόσο αξιοθαύμαστο που κάποιος διαφωνεί; Τέλος πάντων' date=' όπως κ να 'χει δεν κατάλαβα που προβληματίστηκες. [/quote']

όταν μου λές για τις απόψεις του μπορεί να αναφέρεσαι απο τις πολιτικές του απόψεις μέχρι κάποια δήλωση που έκανε σε κάποια συνέντευξη ....

• Super Moderators
Δημοσ.
και όσοι εξυπνάκηδες τον κατηγορούν ... ας κάνουν το ιδιο .. να δούμε ποιός κλέβει καλυτερα ... ;p

Κοίτα, απλά δεν τον θεωρώ τον σκηνοθέτη που θα αφήσει το στίγμα του στον Κινηματογράφο - όπως είναι ο Hitchcock. Είναι δυνατός ναι, είναι πολύ καλός ναι αλλά δεν είναι και από τους ογκόλιθους του τύπου Hitchcock, Kubrick, Kurosawa.

(προσπερνάω ασχολίαστη την αναφορά στον Αντρέι Ταρκόφσκι γιατί θα εκνευριστώ)

Δημοσ.
Ο Κιούμπρικ έχει κάποιες απόψεις (κυρίως φιλοσοφικές) που δεν μου αρέσουν.

gia paradeigma?

Ούτε το νόημα από το Κουρδιστό Πορτοκάλι μου άρεσε (που θεωρώ ότι είναι ένας ύμνος στην παρακμη, καλοσκηνοθετημένος βέβαια),

*eidika* to kourdisto portokali einai tora pio pragmatiko apo pote! Diafoneis me to gegonos oti akoma kai to xeirotero skouliki aksizei aksioprepias h mhpos sto oti oi syneidhseis mas kai ta miala mas kseplenontai toso poly pou oriaka agizei thn epivolh? Gia na mhn anaferthoume fysika sthn "mpixtes" sthn koinoniopsixologia ths epoxhs to stylizarisma ktl ktl

ούτε το 2001: Οδύσσεια του διαστήματος (για την όποια ταινία παρεπιπτόντως γύρισε ο Ταρκόφσκι το "Σολάρις" σαν απάντηση. Εμένα με εκφράζει η απόψη του Ταρκόφσκι). Αυτα...

den exoun idieterh sxesh, toulaxiston ego den vlepo kapoia pera apo togenikotero genre sto opoio anhkoun. Ypotheto sou arese to solaris giati eisai thriskeyomenos? Pantos ego vrika to 2001 katati "vary" sth theash alla toso mesto kai skinothetika ekpliktiko pou aneta to vazo sto no1 mazi me to metropolis pithanon

Δημοσ.

oute egw ''sygxew'' solaris-2001.

to ena einai san na diavazeis px magiakovsky kai to allo elliot as poume.

elasswn kai meizwn provlimatismos

vriskw pio anthrwpino to solaris(isws ftaiei i thriskeia apo apopsi symvolismou tis adynamias mas) kai to 2001 pio ''robotiko'' alla oxi me kaki ennoia.

kai ta 2 einai poiimata (to 2001 stirizetai stin eikona tou(visual poem)

giayto kai o oros robotiko.

protimw to 2001, tin thewrw pio dyskoli tainia apo polles apopseis

alla vlepw pio euxarista to solaris gia kapoio logo.

alli mia apopeira syndyastikis: to solaris pataei stin gi kai siga siga

se anevazei ston ourano mazi tou

kai to 2001 erxetai apton ourano kai se pairnei mazi tou pali psila.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...