tsitras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 καλησπέρα. θα ηθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα για να περνάω χειρόγραφα μέσω του scanner στο word.
accipio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Φίλε δυστυχώς θα σε απογοητεύσω... Κι άλλοι (κι εγώ) έψαχναν κατά καιρούς για τέτοιο πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει. Τα τυπικά ocr προγράμματα (Finereader) δεν κάνουν δουλειά με χειρόγραφα. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση κάτι να γίνει, αν το χειρόγραφο είναι καλογραμμένο, χωρίς καλλιγραφίες, με κενά ανάμεσα στα γράμματα, και παράλληλα αν "εκπαιδεύσουμε" το πρόγραμμα ώστε να αναγνωρίζει τους χαρακτήρες. Και πάλι, θέλει πολλή δουλειά και πολλες χειροκίνητες διορθώσεις. Θα σου πρότεινα κάτι άλλο: Να προμηθευτείς ένα πρόγραμμα αναγνώρισης ομιλίας και μετατροπής της σε κείμενο (όπως π.χ. ο Ηλεκτρονικός Λογογράφος) ώστε να υπαγορεύσεις το κείμενο στον υπολογιστή. Έτσι θα ήταν πιστεύω πολύ πιο σύντομη η όλη διαδικασία. Αν πρόκειται για μεγάλο κείμενο, νομίζω ότι πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη.
dtkos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Γιατί το πρόγραμμα αναγνώρισης ομιλίας τα πάει καλύτερα; Δεν θέλει κι' αυτό εκπαίδευση στην φωνή σου;
accipio Δημοσ. 22 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2005 Απ' όσο ξέρω, όχι, πρέπει απλώς να μιλάς κάπως αργά και καθαρά. Θέλει κι ένα καλό μικρόφωνο και ήσυχο περιβάλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.