Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με οθόνη


Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Εχω την Sony Trinitron A230. Κάρτα γραφικών την Nvidia Msi nx6800 128. Aν και η κάρτα γραφικών δεν παίζει ρόλο διοτι και στην παλιά είχα ακριβώς το ίδιο προβλημα. Η οθόνη είναι στον 3 χρόνο ζωής της. Και αυτο το πρόβλημα το εχω περίπου 5,6 μήνες.

Ας πω όμως και πιο είναι το ριμαδοπρόβλημα. Αμα χτυπiσω το τραπεζι απαλά, ή γενικά αν το κουνίσω τότε η οθόνη απο τον κέντρο και κάτω κάνει κατι σκιές, τωρα το σκιές που λέω δεν σας διαφωτίζει αλλά δεν ξέρω και πως να το περιγράψω. Αυτο σταματάει γρήγορα. δηλαδή 3,4 secs απο τότε που κουνίθηκε. Το πρόβλημα και το μεγάλο σπάσιμο είναι ότι όταν ακούω μουσική σε όχι δυνατή ένταση συμβαίνει το ίδιο ακριβως πράγμα. Όποτε χτυπάει το μπάσο έχω αυτο το πρόβλημα. Να τονίσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα τα το δημιουργούν τα ηχεία μια και κλειστα να ειναι τα ιδια κάνει η οθόνη.

Βοηθίστε σας παρακαλωωωωω! Ευχαριστώ

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν μπορεις δοκιμασε την οθονη σε καποιον αλλο υπολογιστη. αν κανει το ιδιο, τοτε μαλλον θελει επισκευη (ή αλλαγη).

Δημοσ.

Κάτι παρόμοιο έκανε και η παλιά δική μου Sony Trinitron 15sfII.

Με ένα χτύπημα δηλαδή, έκανε κάπως σαν να είναι ένα σεντόνι που τρέμει. Αυτό λες κι εσύ; Νομίζω είναι θέμα κατασκευής της οθόνης, εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο.

Δεν ήταν και πολύ σπαστικό για εμένα. Δεν ξέρω, ίσως και επειδή η οθόνη ήταν 15inch.

Δημοσ.

Nαι capthookb κάπως έτσι κάνει. Σαν να τινάζεις σεντόνι. Σε εμένα είναι αρκετα εμφανές αυτο το πράγμα δυστυχώς.

Δεν έχω δοκιμάσει την οθόνη σε άλλο pc. Που να την κουβαλάω... Είναι και λίγο βαριά. Δεν νομίζω να είναι θέμα του pc mou. Γιατί του έχω κάνει ολική αναβάθμιση. Οπότε κάτι άλλο παίζει.

Ναι όμως να είναι θέμα κατασκευής της οθόνης είναι πολύ σπαστικό. Εγώ σαν ελάττωμα το βλέπω. Η παλιά sony 15αρα που είχα δεν είχε καποιο πρόβλημα. Αλλα έχω προσεξει ότι στο ΤΕΙ κάποιες οθόνες παλιές SONY (4,5χρονών) το κάνουν αυτό σε χειρότερη φάση από την δικιά μου. Μήπως με τον χρόνο χαλάνε και κάνουν αυτό το πράγμα? Ή μήπως με ένα απλό καθάρισμα θα είναι οκ? Όπως είχα διαβάσει σε κάτι άλλα post?

Δημοσ.

Λέω μήπως επειδή είναι 17άρα το κάνει πιο έντονα. Αααα τώρα που το θυμήθηκα, νομίζω το έκανε πιο έντονα σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Στις χαμηλότερες δεν το εμφάνιζε. Τι να σου πώ; Η οθόνη πάντως είναι, και όχι ο υπολογιστής.

Δημοσ.

Dokimase na allaxeis analysh k refresh rate,kane k kanena degauss.Epishs kalo tha htan na apomakrines thn othonh apo ekei k an thn evazes se mia allh mpriza dokimastika.An synexizei tote kalo einai na thn pas gia service h akoma kalytera na pareis allh:P

Δημοσ.

Degauss έκανα αλλά καμία διαφορα :(

Το καλώδιο της οθόνης? Τι μπορώ να κάνω για να ξέρω αν φταίει αυτο?

Την οθόνη την έχω στα 1024x οσο ειναι δεν θυμάμαι πόσο και στα 85hertz . Πάει μεχρι 90 που την έχω δοκιμάσει αλλά την έχω στα 85.

Δημοσ.

Μπα δεν νομίζω να αλλάζει το καλώδιο. Εγώ σκέφτομαι να την ανοίξω να την καθαρίσω μηπως και επιρεαζετε απο την σκόνη. Αλλα δεν έχω ξανανοίξει οθόνη. Και φοβάμε μήπως κάνω καμία βλακεία. Τι πρέπει να προσέξω? Καμία οδηγία από κανέναν για να μην κάνω τίποτα χειροτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...