Προς το περιεχόμενο

Pentium 4 - 64 bit kai loipa...

peterp@n^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paratirisa pws sta perissotera post anaferonatai oi Athlon 64 ws kalyteri lisi

Giati omws na min parei kapoios auton (endeiktika)

INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT M2 630 - 3,0GHz - LGA775 - 800 - BOX

pou kai 64-bit einai, kai 2048kb Cache exei alla kai symvatos me mobo me DDR2 kai psila FSB klp klp?? kai gia mobo anti gia nForce 4 (pou episeis protinetai san kaliteri lisi episeis sto forum) mia as poume san auti http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522390 pou exei ta panta (kai perissotera?? px. 8xSATA, klp klp)

Pragmatika sto mati oi Pentium gia mena exoun megalyterous arithmous.. (kai stin timh - alla as poume oti auto den paizei rolo giati xalaei tis sygkriseis sto texnologiko meros)

pou loipon iperterei kapoios analogos Athlon 64??

mporei kapoios na mou pei, etsi apla, gia to kalo tis gnosis, (alla kai gia mellontiki anavathmisi)??..

Euxaristw prokatavolika

Δημοσ.

Εν συντομία,

Η κάθε εταιρία έχει ακολουθήσει μια διαφορετική αρχιτ. σχεδίασης του επεξεργαστή.

Οι επιλογές της Intel όσον αφορά τα pipelines , branch pred. , κλπ έγιναν με σκοπό την ευκολία να ανεβάζουν την συχνότητα λειτουργίας [ τα γνωστά MHz / GHz :D ] , αλλά εκτός της ευκολίας να ανεβάζουν MHz , ήρθε και ο μικρός δείκτης απόδοσης ανά MHz.

Αντίθετα ακριβώς η AMD στόχευσε [ λόγω και της εποχής που ξεκίνησε τους Athlon ] στην απόδοση ανά MHz.

Στο summάρισμα αυτών, βγαίνει η απόδοση των Athlon , όπου ένας Athlon των 2GHz ανταγωνίζεται [ και ξεπερνάει στα περισσότερα σημεία ] έναν Intel Pentium 4 των 3.2 & 3.4GHz

Σε 64BIT περιβάλλον από τις πρώτες δοκιμές και πάλι η AMD έχει το πάνω χέρι, με αρκετή διαφορά στα περισσότερα test / programs.

Τώρα για την υποστήριξη DDR2 , ψηλά FSB ( ? ) [ εδώ θα πέσει μια εξήγηση ]...

Το ότι οι Intel υποστηρίζουν DDR2 δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι από τους AMD που υποστηρίζουν DDR1.

Ψηλά FSB?

Αν νομίζεις ότι είναι καθαρό FSB τα 800 & τα 1066 της Intel, είσαι λάθος.

Πρόκειται για QuadPumped freq.

Στην ουσία το FSB το καθαρό είναι 200MHz, το οποίο αντίστοιχα με την τεχνολογία DDR στις μνήμες, μέσω τεχν. υλοπ. QDR ( 4x ) καταλήγει στα 800 & 1066MHz.

Αντίστοιχα όμως η AMD έχει το HyperTransport ( ένα search θα σου δώσει τις περαιτέρω details που ίσως θελήσεις να διαβάσεις ) , καθώς και μαμά καθαρό HTT ( aka FSB ) στα 200MHz.

Κλείσιμο για το FSB / HTT...

Οι AMD πλέον με τις καινούργιες mobo [ nF3 / nF4 / ATi Bullhead ] , χτυπάνε 300-400 MHz καθαρό HTT ( FSB ).

Οπότε πάει και αυτόοοο. :D

Δημοσ.

Στο summάρισμα αυτών, βγαίνει η απόδοση των Athlon , όπου ένας Athlon των 2GHz ανταγωνίζεται [ και ξεπερνάει στα περισσότερα σημεία ] έναν Intel Pentium 4 των 3.2 & 3.4GHz

****Αυτό σε πιο έργο το είδες για να πάω να το δω και εγώ;*****

Δημοσ.

Εμενα μου θυμισε το γνωστο ανεκδοτο:

- "Εισαι για κοντρα? Ενα 1300αρι αμαξι εχω..."

- "Μεσα φιλε, αν και εγω εχω 2λιτρο, εισαι σιγουρος?"

- "Ναι ναι παμε..."

Και σκαει μυτη με το RX8...

Αντε γειαααααααααααααααααα :-)

Μην ξεγελιεστε απο τα Mhz ρε παιδια. Ειπαμε αγνοια αλλα οχι κι ετσι. Με ενα απλο search στο google θα δει ο καθενας τις διαφορες στις επιδοσεις στα ιδια Hz...

Δημοσ.

1:Φίλος μου με barton 2800+ του πούλησα 3άρη northwood με ίδιες μνήμες και ίδια κάρτα γραφικών το μόνο που άλλαξε ήταν μητρική,επεξεργαστής.Σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποίησε μου είπε ο 2800 χαλαρά πάτωνε και επιμένω σε πιο έργο τα είδες αυτά που λες.

POST EDITED by GEORGEADAMS

3:Για τον peterp@n^ αναφέρομαι,ο 630 που πήρα πρόσφατα καμία σχέση με northwood.Από πρώτη άποψη πολύ καλύτερος και οι θερμοκρασίες 39 μέχρι 42 είδα

Δημοσ.

Ωραίος καβαλιώτης...!

αυτό με το RX είναι το κλασικό παράδειγμα που λέω σε όσους κολλητούς δεν καταλαβαίνουν από τεχν. θεωρ.

Δημοσ.

Θελω να ρωτησω το εξης, ενας Pentium 4 της σειρας 5χχ υπαρχει περιπτωση να εχει εστω και κλειδωμενες τις 64μπιτες εντολες? Και αν ναι, πως ξεκλειδωνουν?

Δημοσ.

palawiaris και γω απο Α-ΧΡ πήγα σε P4 2.8GHz και είδα μεγάλη διαφορά, στα παιχνίδια κυρίως όπου ο Π4 είναι πιο γρήγορος από τους ΧΡ. Στους Α64 όμως τα πράγματα αλλάζουν.. Βέβαια ορισμένες φορές είναι αισθητή η έλλειψη του Hyperthreading αλλά γενικά το σύστημα είναι αρκετά πιο γρήγορο απο τον Ρ4 που είχα.

Και εκτός αυτού...ΠΟΣΟ έχει ο 630 και πόσο έχει ο 3200/3500+ της INTEL? Και πόσο έχει ενα mobo 925XE με τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει ένα NF4 Ultra (για να μην πω SLI)...

ΕΚτός αυτού, με ενα 939 mobo θα μπορείς να βάλεις και τους dualcore A64, ενω για τους αντίστοιχους intel πρεπει να αλλάζεις ΞΑΝΑ μητρική με chipset 945/955....

Κοροιδία σκέτη δηλαδή......

Δημοσ.

-=Λοιπόν μια και ετοιμαζόμουνα πριν λίγο να θέσω ερωτηση είδα αυτο το θέμα και θα ρίξω και εγω την απορία μο απο το να σκάσω νεο τόπικ

Μετα απο πολύ καιρό και πάντοτε! AMDικος στο έπακρο αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση το παλιό πια καρούλι μου :) (800 ΜΗz-AMD)

Ερωτώ είναι καλύτερα να αγοράσω ενα AMD-64 ή να πάρω ενα intel στα 3 γιγα?

Χέστηκα αν θα τρέχει τα τρελά νούμερα στα παιχνίδια ! απλώς φαντάζομαι πώς με τον 64αρη θα είναι μια χαρά (βάζοντας πάνω του και τα 64-bit windows) και στο μέλλον με τις προσεχείς εφαρμογές θα τον εκμεταλευτώ πλήρως

Υπόψιν πως τον 800αρη τον εχω λιώσει στα ΧviD (2 ώρες ταινία = 11 ώρες συμπίεση LOL)

Ακούω προτάσεις

Δεν μιλαμε για AMD64 FX ηρεμα παιδιά!!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...