Προς το περιεχόμενο

Laptop, Θορυβος, και vga προβλημα

rafraf24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω ολο το forum,

Πριν απο λιγες μερες αγορασα το laptop της acer, 1804wsmi με τον 100αρη δισκο. Τα "προβληματα" ειναι 2:

1) Ο ανεμιστηρας του laptop ειναι συνεχως σε λειτουργια και αυτο ειναι λιγακι σπαστικο, μιας και ο θορυβος δεν ειναι και λιγος...

2) Καθε φορα που προσπαθω να παιξω ενα παιχνιδι χωρις να το εχω συνδεσει στο ρευμα (Π.χ. Nfs2u, hl2) η ταχυτητα της vga ειναι απλα τραγικη. Πηγαινει με 5-6 frames, ενω οταν το συνδεω στο ρευμα οι επιδοσεις αυξανονται κατακορυφα και παιζει νερακι. Σημεωτεων οτι εχω απενεργοιποιησει το powerplay της ati απο τις ρυθμισεις, οποτε δεν δικαιολογητε να ριχνει τις επιδοσεις οταν δεν ειναι στο ρευμα. Τι μπορει να συμβαινει?

Η Cpu ειναι ενας Pentium 4 prescott 3.2 ghz σε lga 775, και η Vga μια ati mobility radeon x600 128 mb ( Τι γνωμη εχετε για την συγκεκριμενη υλοποιηση vga?)

Δημοσ.
Χαιρετω ολο το forum' date='

Πριν απο λιγες μερες αγορασα το laptop της acer, 1804wsmi με τον 100αρη δισκο. Τα "προβληματα" ειναι 2:

1) Ο ανεμιστηρας του laptop ειναι συνεχως σε λειτουργια και αυτο ειναι λιγακι σπαστικο, μιας και ο θορυβος δεν ειναι και λιγος...

2) Καθε φορα που προσπαθω να παιξω ενα παιχνιδι χωρις να το εχω συνδεσει στο ρευμα (Π.χ. Nfs2u, hl2) η ταχυτητα της vga ειναι απλα τραγικη. Πηγαινει με 5-6 frames, ενω οταν το συνδεω στο ρευμα οι επιδοσεις αυξανονται κατακορυφα και παιζει νερακι. Σημεωτεων οτι εχω απενεργοιποιησει το powerplay της ati απο τις ρυθμισεις, οποτε δεν δικαιολογητε να ριχνει τις επιδοσεις οταν δεν ειναι στο ρευμα. Τι μπορει να συμβαινει?

Η Cpu ειναι ενας Pentium 4 prescott 3.2 ghz σε lga 775, και η Vga μια ati mobility radeon x600 128 mb ( Τι γνωμη εχετε για την συγκεκριμενη υλοποιηση vga?)[/quote']

Σας τα έλεγα εγώ για τα acer και δε με ακούγατε! Φίλε όλα τα acer είναι πολύ value for money αλλά ως εκεί!

Σε ποιότητα ουδεμία σχέση με Toshiba, Siemens, Sony και λοιπά!Όσον αφορά τον ανεμιστήρα θα γυρίζει έτσι πάντα! Όλα τα φορητά της Acer με P4 έχουν αυτό το πρόβλημα γιατί οι επεξεργαστές τους δεν είναι mobile και ως αποτέλεσμα σηκώνουν γρήγορα θερμοκρασίες!

Για αυτόν το λόγο είναι και φθηνότερα!

Δημοσ.
Σας τα έλεγα εγώ για τα acer και δε με ακούγατε! Φίλε όλα τα acer είναι πολύ value for money αλλά ως εκεί!

Σε ποιότητα ουδεμία σχέση με Toshiba' date=' Siemens, Sony και λοιπά!Όσον αφορά τον ανεμιστήρα θα γυρίζει έτσι πάντα! Όλα τα φορητά της Acer με P4 έχουν αυτό το πρόβλημα γιατί οι επεξεργαστές τους δεν είναι mobile και ως αποτέλεσμα σηκώνουν γρήγορα θερμοκρασίες!

Για αυτόν το λόγο είναι και φθηνότερα![/quote']

Ενώ αντίθετα όλα τα υπόλοιπα έχουν μόνο mobile επεξεργαστές και ως εκτούτου είναι και αθόρυβα......

Μην τρελαθούμε κιόλας...

Δημοσ.

Aυτο με την καρτα γραφικων που μειωνει την αποδοση οσο ο υπολογιστης ειναι σε μπαταρια τι ειναι παλι? Και την εχω ρυθμισει να απενεργοποιηση αυτη την λειτουργια, αλλα δεν αλλαξε παλι τιποτα. Πολλα laptop εχουν desktop pentium 4, ενα απο αυτα ειναι και τα hp, καθως και τα fujitsu. Η x600 θεωρητε καλη καρτα? Ειναι ιδια σε αποδοση με την Mobility 9700??

Δημοσ.
Η x600 θεωρητε καλη καρτα? Ειναι ιδια σε αποδοση με την Mobility 9700??

Πολύ καλύτερη φυσικά.

Είναι οι καινούργιες υλοποιήσεις της Ati σειρά x600,800 κλπ. για φορητούς σε δίαυλο pci-e.

Δημοσ.
Πολύ καλύτερη φυσικά.

Είναι οι καινούργιες υλοποιήσεις της Ati σειρά x600' date='800 κλπ. για φορητούς σε δίαυλο pci-x.[/quote']

Γιατι ομως παιζει καλα μονο οταν ειναι στο ρευμα? Εχω ψαξει σε διαφορα forums αλλα δεν βρηκα κατι συγκεκριμενο, αν εχει καποιος το ιδιο η καποιο παρομοιο laptop μηπως ξερει γιατι συμβαινει αυτο?

Δημοσ.
Ενώ αντίθετα όλα τα υπόλοιπα έχουν μόνο mobile επεξεργαστές και ως εκτούτου είναι και αθόρυβα......

Μην τρελαθούμε κιόλας...

Φίλε αν μου δώσεις ένα toshiba η ένα sony ή έστω ένα amilo με επεξεργαστή όχι mobile τότε πάσο παραδέχομαι ότι άδικα κατακρίνω την (κατ εμένα πάντα) λάθος πολιτική της acer. :-?

Δημοσ.

ego pantos file mou exo to acer travelmate 8005 me tin ati 9700 128MB oute kollimata oute tipota.. paei sfera!!!

tora exo dei kai toshiba ktl... den mou lene tipota ola ta idia einai...

mallon o filos mas prepei na koitaksei ligo to setarisma tou laptop tou!!! ;-)

Δημοσ.

Οταν πηρα το laptop ειχε μεσα τα winxp home sp2. Εκανα format και εβαλα winxp pro sp1 gr. Η καρτα γραφικων πηγαινει σφαιρα μονο οταν το laptop ειναι στο ρευμα, οταν δουλευει απο την μπαταρια πεφτει η αποδοση της δραματικα.

Απο οσο ξερω το fujitsu adilo d 7850 χρησιμοποιει desktop cpu (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=211721&Merchant_Id=1&sts_cid=3), οπως και το hp ZV8075EA (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=248592&Merchant_Id=1&sts_cid=3), και το toshiba P30-116 (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=231220&Merchant_Id=1&sts_cid=3), οποτε αυτη την πολιτικη με τους desktop την ακολουθουν ολες οι εταιριες σε καποια μοντελα τους. Μην ξεχναμε οτι η acer μονο στην σειρα aspire 1800 χρησιμοποιει desktop cpus

Δημοσ.
Φίλε αν μου δώσεις ένα toshiba η ένα sony ή έστω ένα amilo με επεξεργαστή όχι mobile τότε πάσο παραδέχομαι ότι άδικα κατακρίνω την (κατ εμένα πάντα) λάθος πολιτική της acer. :-?

Πάμε μία στα γρήγορα...

amilo

amilo

toshiba

hp

hp

hp

hp

amilo

amilo

amilo

:twisted: :evil: :rolleyes:

Δημοσ.

Προς πληροφόρηση σου φίλε...

Υπάρχουν δύο κατηγορίες φορητών.

Laptops: με mοbile επεξεργαστές, μεγάλη αυτονομία, μικρό βάρος, χαμηλές (σχετικά και ανάλογα το μοντέλο) δυνατότητες.

Desktop Replasments: μεγάλες δυνατότητες (cpu, gpu), μεγάλο μέγεθος οθόνης, πολύ μεγάλο βάρος, χαμηλή (έως χάλια) αυτονομία.

Η κάθε κατηγορία εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες για συγκεκριμένες κατηγορίες χειριστών.

Έχουν η κάθε μία τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους επίσης.

Ας μην μπλέκουμε λοιπόν τα πράγματα.

Δεν είναι θέμα εταιρείας.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Δημοσ.
Προς πληροφόρηση σου φίλε...

Υπάρχουν δύο κατηγορίες φορητών.

Laptops: με mοbile επεξεργαστές' date=' μεγάλη αυτονομία, μικρό βάρος, χαμηλές (σχετικά και ανάλογα το μοντέλο) δυνατότητες.

Desktop Replasments: μεγάλες δυνατότητες (cpu, gpu), μεγάλο μέγεθος οθόνης, πολύ μεγάλο βάρος, χαμηλή (έως χάλια) αυτονομία.

Η κάθε κατηγορία εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες για συγκεκριμένες κατηγορίες χειριστών.

Έχουν η κάθε μία τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους επίσης.

Ας μην μπλέκουμε λοιπόν τα πράγματα.

Δεν είναι θέμα εταιρείας.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.[/quote']

Φίλε μου κανείς δε σου μίλησε για τις κατηγορίες των φορητών, έχω αλλάξει 17! laptop οπότε επέτρεψε μου να γνωρίζω και εγώ κάτι ολίγα απο αυτά.

Για την acer ίσως να το έχω δει στραβά απο την αρχή απλά σαν εταιρία δε μου λέει τπτ. Ακόμα το amilo a 1630 έχει mobile athlon 64 το ξέρω γιατί απο ένα τέτοιο σου γράφω τώρα. H αλήθεια πάντως είναι πως ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του και sorry αν προσέβαλα κάποιον με την απάντηση μου. Ίσως απο την προσωπική μου συμβίωση με ένα φορητό της acer να έχω παράπονο το σκέφτηκε αυτό κανείς?

Τέσπα, όλα καλά φίλε μου τα amilo αυτά δεν τα είχα υπόψην, πάντως επιμένω ,μακριά απο acer! Είχα 4 μήνες το 1711 και έχω κακές εντυπώσεις!

Δημοσ.
Οταν πηρα το laptop ειχε μεσα τα winxp home sp2. Εκανα format και εβαλα winxp pro sp1 gr. Η καρτα γραφικων πηγαινει σφαιρα μονο οταν το laptop ειναι στο ρευμα' date=' οταν δουλευει απο την μπαταρια πεφτει η αποδοση της δραματικα.

Απο οσο ξερω το fujitsu adilo d 7850 χρησιμοποιει desktop cpu (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=211721&Merchant_Id=1&sts_cid=3), οπως και το hp ZV8075EA (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=248592&Merchant_Id=1&sts_cid=3), και το toshiba P30-116 (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=231220&Merchant_Id=1&sts_cid=3), οποτε αυτη την πολιτικη με τους desktop την ακολουθουν ολες οι εταιριες σε καποια μοντελα τους. Μην ξεχναμε οτι η acer μονο στην σειρα aspire 1800 χρησιμοποιει desktop cpus[/quote']

Ποιος μίλησε για hp? :grin:

Δημοσ.

Laptopmaniac, οταν παιζεις παιχνιδια στο φορητο σου, παιζει με την μεγιστη αποδοση? Η πρεπει να το βαλεις στο ρευμα για να παιξει κανονικα? Εγω παντως δε μπορεσα να βρω την λυση σε αυτο το "προβλημα"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...