Kazushi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2005 Ενας γνωστός μου φτιάχνει τηλεειδοποίηση με καρτοκινητό που σε παίρνει τηλέφωνο(όχι μήνυμα) με τηλέφωνα NOKIA.Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει' date='χρησιμοποιεί βέβαια φορτιστή και κρύβει το όλο σύστημα(καθόλου ογκώδες)κάτω από το ταμπλό. Το θέμα είναι όμως αν αρχίσει και χτυπάει και είσαι μακριά από το αυτοκίνητο,(πάρκιν Μετρό πχ)τι κάνεις??[/color'] :razz: Στέλνεις ένα SMS και μπλοκάρεις τον κινητήρα σου... Βλέπε http://www.marvel-tech.gr
a123xxsp Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 υπάρχουν βομβητές και οι περισσότεροι καινούργιοι (και καλόί) συναγερμοί το έχουν είτε στάνταρτν είτε προαιρετικά με εμβέλεια 300μ σε ανοικτό χώρο και 50-100 μέσα στην Αθήνα, δεν είναι πολύ αλλά αν έχεις παρκάρει κοντά είναι αρκετό για να είσαι πιο ήσυχος
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Στέλνεις ένα SMS και μπλοκάρεις τον κινητήρα σου...Βλέπε http://www.marvel-tech.gr Μα ο κινητήρας είναι ήδη μπλοκαρισμένος από τον συναγερμό. Οταν λέω "τι κάνεις"' date=' εννοώ τι αγωνία θα τραβάς μέχρι να επιστρέψεις στο μέρος που έχεις παρκάρει![/color']
pp6210 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Δείτε και αυτό, είναι αρκετά παλιό και απο δυο φίλους που το έχουν βάλει (από άλλο φόρουμ) έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Σε παίρνει τηλέφωνο, σου στέλνει sms και παίρνει και εντολές μέσω sms. Επίσης είναι μόνιμα συνδεδεμένο με ρεύμα και φορτίζει αυτόματα όποτε η μίζα είναι ΟΝ. http://www.acomelectronics.com/MHNYMA/index2.html Τιμές γύρω στα 45-55 Ε αλλά θέλει μόνο κινητά Ericsson νομίζω...
Kazushi Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Μόλις τελείωσα την εγκατάσταση του marvel-tech.gr στην GS μου. Κατάφερα και βρήκα λίγο χώρο ίσα ίσα να χωρέσει το Nokia στην μάσκα πίσω από τον προβολέα, τράβηξα και μια γραμμή ρεύματος από τον διακόπτη και όλα καλά. Στο αυτοκίνητο δούλευε καλά, να δούμε τι κάνει στην μηχανή.. Το acomelectronics, το είχα δει και σε κάποια έκθεση με ηλεκτρονικά, καλό φαινότανε αλλά ρε παιδί μου μεγάλο, με καλώδια να περισσεύουν, και άντε να βρεις ericsson Τ10, καλή προσπάθεια δεν λέω, αλλά άβολο τελείως... Δείτε και αυτό' date=' είναι αρκετά παλιό και απο δυο φίλους που το έχουν βάλει (από άλλο φόρουμ) έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Σε παίρνει τηλέφωνο, σου στέλνει sms και παίρνει και εντολές μέσω sms. Επίσης είναι μόνιμα συνδεδεμένο με ρεύμα και φορτίζει αυτόματα όποτε η μίζα είναι ΟΝ. http://www.acomelectronics.com/MHNYMA/index2.html Τιμές γύρω στα 45-55 Ε αλλά θέλει μόνο κινητά Ericsson νομίζω...[/quote']
Kazushi Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δευτέρα σήμερα και ξεκινάει βαρετά στο γραφείο ακόμα μια εβδομάδα, ευτυχώς περάσαμε καλά το σαββατοκύριακο και έχουμε κάτι να αναπολούμε… Το Σάββατο μετά την εγκατάσταση του http://www.marvel-tech.gr Auto-Alarm και μόλις καταφέραμε να παρκάρουμε τα πιτσιρίκια μας στις γιαγιάδες, ξεκινήσαμε μια παρέα (2 GS, 1 TDM, 1 Transalp) για μια μίνι εκδρομή στην Αργοναυπλία. Μετά τον σχετικό απογευματινό καφέ στο Ναύπλιο και το βραδινό σαβούριασμα στην Σπηλιά με λεμονάτο κοτόπουλο στο κάρβουνο, αποφασίσαμε να διανυκτερεύσαμε σε ένα μικρό ξενοδοχείο στο Τολό με θέα τη θάλασσα αλλά χωρίς parking για τα «εργαλεία», το κοντινότερο parking καμία εκατοστή μέτρα πιο κάτω στο δημοτικό parking του Τολό που ήταν και το τέλειο test για το Auto-Alarm… Με τις μηχανές κλειδωμένες η μια πάνω στην άλλη με τα kryptonite, διαλέξαμε ένα μικρό café δίπλα από το ξενοδοχείο για να πιούμε κάτι ώστε να έρθουμε στα ίσια μας από την βραδινή «δροσούλα» που φάγαμε στην διαδρομή… Πριν προλάβουμε να παραγγείλουμε το καφεδάκι μας, έφτασε το πρώτο ALARM SMS, με τη ψυχή στο στόμα φτάνουμε στο parking και βλέπουμε έναν τυπάκο με ένα clio, με στερεοφωνικό και subwoofer στη διαπασών να σαλιαρίζει με ένα δεκαεξάχρονο αραγμένος παράλληλα με τις μηχανές μας. Οι κραδασμοί από το subwoofer είχαν ενεργοποιήσει το Auto-Alarm. Μετά από μερικές άγριες ματιές ο ερωτύλος έφυγε (4 μαντράχαλοι με δερμάτινα βραδιάτικα σε μια ερημιά είναι καλός λόγος να την κάνεις..) και εμείς γυρίσαμε στους καφέδες μας… Το υπόλοιπο της βραδιάς ήταν ήσυχο, αλλά πρωί-πρωί, νέο ALARM SMS για συναγερμό στις μηχανές… Άντε πάλι γρήγορο ντύσιμο, και κουτρουβαλά τις σκάλες για να προλάβουμε το κακό…Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο άρχισα να ακούω κάποιους συναγερμούς να χτυπάνε, τρεχάλα στις μηχανές, και όντως οι συναγερμοί των δυο GS χτυπάγανε, ο δράστης ένας βλάκας με ένα αγροτικό που παρκάροντας ακριβώς δίπλα από την GS μου που ήταν πρώτη στην σειρά είχε στριμώξει με τον προφυλακτήρα του την μπροστινή ρόδα και ο κραδασμός ενεργοποίησε συναγερμό και Auto-Alarm, όπως επίσης και τον συναγερμό της δεύτερης GS που είχε κλειδωμένη την πίσω της ρόδα στην πίσω ρόδα τις δικιά μου. Μετά τα σχετικά μπινελίκια το αγροτικό απομακρύνθηκε λέγοντας μου το απερίγραπτο «δεν προσέχετε εσείς οι καμικάζι που παρκάρετε !!!»… Η συνέχεια της μέρας κύλησε με πολλές στάσεις για καφέδες σε Μυκήνες και Κόρινθο, και φαγητό στο Λουτράκι, και επιστροφή στην Αθήνα χωρίς απρόοπτα… Τέλος, Ελπίζοντας να μην σας κούρασα με το φλύαρο post μου, αλλά ψάχνω δικαιολογία για να μην πιάσω δουλειά ακόμα………….. Το Auto-Alarm έκανε ακριβώς αυτό που ήλπιζα να κάνει, με ειδοποίησε όταν έπρεπε ώστε να επέμβω και να προλάβω το «κακό»… Στην πρώτη ευκαιρία σκοπεύω να αγοράσω ακόμη ένα για το αυτοκίνητο της γυναίκας μου.
nk_surfer Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 File kazushi katarxhn kalhmera....Endiaferomai k gw gia to sygkekrimeno gadget k 8a 8ela na se rwthsw 2 pragmata....Prwton, pws ma8ainoume poia kinhta yposthrizontai ? Kai defteron giati travhkses grammh revmatos apo ton diakopth tou BMW? Gia na mhn meneis apo mpataria?? Genika mexri twra eisai ikanopoihmenos? Thanx....
Kazushi Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Γεια σου NK-Surfer, Το Auto-Alarm το εγκατέστησα μόνιμα στη GS, το έβαλα σε μια αδιάβροχη θήκη για τηλεφωνά και το συνέδεσα με το ρεύμα ώστε να φορτώνει η μπαταρία του κινητού. Όταν είχα πάει να το πάρω από τον Χολαργό, με ρώτησαν για πιο τηλέφωνο με ενδιαφέρει, όχι γιατί υπάρχει θέμα υποστήριξης, αλλά για να βρούμε το κατάλληλο καπάκι ώστε να μην περισσεύουν καλώδια… Τα πιο συνηθισμένα καπάκια για κινητά που τους ζητάνε είναι τα Nokia σειρά 3210, 3310 και 3410 που πουλιούνται από 15 εύρο μεταχειρισμένα… File kazushi katarxhn kalhmera....Endiaferomai k gw gia to sygkekrimeno gadget k 8a 8ela na se rwthsw 2 pragmata....Prwton' date=' pws ma8ainoume poia kinhta yposthrizontai ?Kai defteron giati travhkses grammh revmatos apo ton diakopth tou BMW? Gia na mhn meneis apo mpataria?? Genika mexri twra eisai ikanopoihmenos? Thanx....[/quote']
platongr Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δεν λεω, καλή είναι η φάση, αλλά είσαι όλη την ώρα στην τσίτα, είτε επειδή πέρασε ένα σκουπιδιάρικο δίπλα, είτε επειδή ανέβηκε μια γάτα πάνω στο αυτοκίνητο, είτε επειδή κάποιος περαστικός ακούμπησε το αυτοκίνητο.... Θα το προτιμούσα αν είχε επιλογή να ενημερώνει μόνο σε παραβίαση ή αν το σηκώσει γερανός (ή κάποιος άλλος). Το θεωρώ υπερβολή δηλαδή, μέσα σε μία μέρα να χτυπάει 5-6 φορές. Στην χειρότερη θα το βαρεθείς και δεν θα δίνεις σημασία με αποτέλεσμα όταν πραγματικά σε κλέβουν ή σε καταστρέφουν να αδιαφορήσεις για την προειδοποίηση. Αν έχεις την επιλογή να "μπλοκάρεις" τον κινητήρα (πως τον "μπλοκάρει" ?) γιατί να μην το κάνεις από την ώρα που κλειδώνεις το αυτοκίνητο και να είσαι ήσυχος ?
Kazushi Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Eχεις δίκαιο, να σου στέλνει μήνυμα συναγερμού χωρίς λόγο είναι πρόβλημα, το Auto-Alarm όμως έχει την δυνατότητα να ρυθμίσεις την ευαισθησία του σένσορα. Μετά από το συμβάν με το SUB WOOFER που ενεργοποίησε το Auto-Alarm χωρίς να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός της μηχανής, χαμήλωσα την ευαισθησία του (μέσω menu), και όπως φαίνεται λειτουργεί πλέον σε αρμονία με την ευαισθησία του συναγερμού της μηχανής και ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και χωρίς «περιττά» μηνύματα SMS.
Kazushi Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Το Σάββατο βράδυ λόγο καλού καιρού κατεβήκαμε στην Κόρινθο για ποτό και κάτσαμε σε ένα από τα παραλιακά μπαράκια κοντά στην πλατεία, μετά από 2-3 ώρες ησυχίας ήρθε το SMS μήνυμα του AutoAlarm που ήταν υπέρ αληθινό… Βγαίνοντας ήταν δυο κλεφτρόνια που κάτι χαρχάλευαν σκυμμένοι στην μηχανή (παρόλο που χτύπαγε και ο συναγερμός, προσπαθούσαν να τον βρουν για να τον σβήσουν ?) και μόλις από μακριά έβαλα της φωνές και τους «στόλισα» με νεοελληνικά μπινελίκια, το έβαλαν στα πόδια, πήδηξαν στην καρότσα ενός Datsun αγροτικού και εξαφανίστηκαν… Ευτυχώς δεν είχαν κάνει ζημιά και σίγουρα η έγκαιρη ειδοποίηση μου από το AutoAlarm απέτρεψε τα χειρότερα !!!!!! Αύριο η παρέα μου πάει για ομαδική αγορά AutoAlarm (όπως προκύπτει, σε ομαδικές αγορές η Marvel-Tech κάνει έκπτωση)…
Kazushi Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Λοιπόν μάγκες, Έφτιαξα την πλακετίτσα που συνδέει το AutoAlarm της Marvel-Tech.gr με εξωτερικό συναγερμό. Σχετικά απλή κατασκευή εάν ξέρεις βασικά ηλεκτρονικά (την πλακέτα την πουλάνε και έτοιμη στην Marvel-Tech.gr) Εχθές το απογευματάκι την συνέδεσα ώστε ο Elser της μηχανής να ενεργοποιεί το SMS μήνυμα συναγερμού, οπότε τώρα έχω δυο πιθανά μηνύματα SMS, ένα από τον Elser μέσω του Auto-Alarm, και ένα από το Auto-Alarm από τον δικό του αισθητήρα. Το μήνυμα του Auto Alarm: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ : ΝΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ : ΟΧΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ : ΟΧΙ ΝΕΤ –213g17 LAC/CID – 2125/2c31 Το μήνυμα του Elser μέσω του Auto Alarm: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ELSER <-- αυτό ρυθμίζετε στο setup του Auto-Alarm ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ : ΝΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ : ΟΧΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ : ΟΧΙ ΝΕΤ –213g17 LAC/CID – 2125/2c31 Έχω ακόμα μια σύνδεση να κάνω ώστε να μπλοκάρω τον κινητήρα με SMS εντολή, αλλά με έπιασε το βράδυ και συνέδεσα την σειρήνα για δόκιμη. Σήμερα άραξα την μηχανή έξω από το παράθυρο του γραφείου μου και σπάω πλάκα με τους περαστικούς ενεργοποιώντας την σειρήνα όταν είναι δίπλα στην μηχανή.
pp6210 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Φίλε Kazushi ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, κατέβασα και τις οδηγίες και τις διάβασα αλλά έχω δυο ερωτησούλες: 1. λέει στις οδηγίες οτι χρειάζεται ειδικό κύκλωμα σύνδεσης με το ρεύμα του αυτοκινήτου για να φορτίζει το κινητό.. αυτό το κύκλωμα το πήρες απο την εταιρία και αν ναι πόσο? Δεν μπορεί να φορτίσει το κινητό με κανονικό φορτιστή αυτοκινήτου όταν κινείσαι? 2. για να απενεργοποιήσεις τον συναγερμό (πχ όταν πας να πάρεις τη μηχανή σου) πρέπει να στείλεις sms για να κλείσει? Έχει άλλη εντολή ON/OFF ή μπορείς απλά να κλείνεις το κινητό? Την επόμενη εβδομάδα θα περάσω απο εκεί να δω απο κοντά τι παίζει, αν και δεν έχω κάποιο παλιό ΝΟΚΙΑ...
Kazushi Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Γεια σου PP6210, Για να συνδεθεί το Auto Alarm με το ρεύμα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από έναν φορτιστή αυτοκίνητου (ανάλογος φορτιστής με το μοντέλο κινητού που επιλέξουμε για να εγκαταστήσουμε το Auto Alarm). Εγώ είχα για το 3410 έναν φορτιστή παλιό και έβαλα αυτό !! Eιδικό κυκλωματάκι χρειάζεται μόνο εάν θέλεις να το συνδέσεις με τον συναγερμό η το immobilizer, και αυτό γιατί το επίπεδο ρευμάτων του Auto Alarm είναι διαφορετικά από τα ρεύματα των συναγερμών… Εγώ το πλακετάκι το έφτιαξα μόνος μου γιατί δεν είναι πολύ δύσκολο εάν ξέρεις λίγα ηλεκτρονικά αλλά το πουλάνε και έτοιμο. Το κύκλωμα σύνδεσης είναι όμως προαιρετικό, το Auto Alarm μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα μόνο του ! Την ενεργοποίηση-απενεργοποίηση την κάνω με ένα SMS μήνυμα, στέλνω ON η OFF και σβήνει η ανάβει το Auto Alarm. Αυτό το ξεχάσανε να το βάλουν στο manual ;-) ΄Η απλά σβήνω το κινητό του Auto-Alarm. Σε κάποια μοντέλα κινητών μου είχαν πει πως μπορείς να το κάνεις και με μια αναπάντητη κλήση. Μέχρι στιγμής φίλε μου είμαι ικανοποιημένος !!! Πιστεύω πως τα 79 ευρόπουλα που επένδυσα σε αυτό το σύστημα τα απόσβεσα πριν μερικές μέρες στην Κόρινθο με το παραπάνω !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.