Προς το περιεχόμενο

Επιτραπέζιο DVD σε TV χωρίς scart

badvariemai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα επιτραπέζιο DVD. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η τηλεόραση μου δεν έχει καμμία είσοδο εκτός από την κεραία. Τα περισσότερα επιτραπέζια δεν έχουν έξοδο για κεραία.

Έχω ακούσει τα εξής.

Υπάρχει ειδικός μετατροπέας από scart σε κεραία αλλά και πάλι χρειάζεται να το βάζεις και να το βγάζεις (ή κάνω λάθος). Επίσης άκουσα ότι με τον μετατροπέα αυτόν χάνεις αρκετά σε ποιότητα.

Από την άλλη έχω ακούσει ότι υπάρχουν επιτραπέζια που εχουν είσοδο έξοδο για κεραία. Γνωρίζεται όμως κανένα μοντέλο? Με ενδιαφέρει απλά να είναι φτηνό...

Δημοσ.

Είσοδο-έξοδο με κεραία έχουν όλα τα video, τα dvd συνήθως δεν διαθέτουν...

Ο μετατροπέας θα σου χα΄λασει αρκετά την ποιότητα του σήματος.

Πόσο παλιά είναι η τηλεόραση σου;;;

Δημοσ.

Αν έχεις παλιό video συνδεσε το DVD στο video με scart ή RCA και δες, το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι το ίδιο με του μετατροπέα.

Δημοσ.

Μπορεις να:

1) Παρεις τον μετατροπεα που λεν τα παιδια. Ειναι και η προτιμοτερη λυση, ενδεχομενως και να μην χρειαζεται να βαζεις-βγαζεις αν εχει διακοπτη.

2) Παρεμβαλλεις ενα VCR (video) στο οποιο συνδεεται το DVD player. Σε αυτην την περιπτωση ομως η πρεπει να εχεις DVD player (η το Video) σπασμενο απο macrovision. Σε καποια καινουργια VCR (πχ της Sony αυτο που εχω κι εγω) υπαρχει ρυθμιση να χρησιμοποιειται το video ως ενδιαμεσο αναμεσα στην TV και το DVD Player χωρις να χρειαζεται να ειναι ανοιχτο! Εδω το macrovision δεν επηρεαζει παροτι υπαρχει.

3) Η λυση να παρεις DVD player που εχει υποδοχη κεραιας ειναι ακριβοτερη αν και υπαρχουν μοντελα που ειναι και στα 150€. Ειναι τα DVD recorders, με τα οποια μπορεις και να γραφεις σε DVD. Αν ειναι παντως να αγορασεις Video + DVD player η λυση με το DVD recorder συμφερει και ειναι καλυτερη μια και τα video εχουν πια πεθανει.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εψαξα για μετατροπέα και βρήκα κάπου με 30Ε. Αυτός ο μετατροπέας δεν έιχε διακόπτη. Ψάχνω μήπως βρω πουθενά κανένα DVD (όχι DVD-rec) που να έχει ενσωματωμένη έξοδο για κεραία. Επειδή αυτή την στιγμή δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 60-70Ε δεν με βολεύει στην ουσία τίποτα. Παλιό βίντεο δεν έχουμε. Υπάρχει μήπως καμμιά άλλη λύση?

Δημοσ.

Να περιμενεις λιγακι και οταν πανε τα DVD recorders στα 100€ παιρνεις ;)

Σοβαρα τωρα, αφου δεν θελεις να δωσεις πολλα θα σου προτεινα να παρεις ενα Bluesky DVD (39€ ) και εναν ανταπτορα. Ψαξε ομως και σε αλλα καταστηματα ηλεκτρονικων μηπως βρεις καποιον καλυτερο.

Καλα η TV δεν εχει ουτε SCART ουτε καμια αλλη υποδοχη οπως εκεινο το κιτρινο RCA? Ποσο παλια ειναι?

Δημοσ.

Η τηλεοραση είναι δεκαετίας και είναι μικρή. Δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από την κεραία δυστυχως. Αν είχε δεν θα συζητούσαμε τώρα άλλωστε. Απλά τώρα δεν θέλω να διαθέσω παραπάνω χρήματα. Μάλλον αν δεν βρω τιποτα θα παρω ένα φτηνό DVD και τον μετατροπέα. Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Νομιζω υπαρχουν κατι μικρες TV 14'' με περιπου 50€ + 39€ το DVD player= 89€.

Ανταπτορας SCART σε RF ειναι ολιγον τι οπισθοδρομικο και στο χρεωνουν και

πανακριβα οι συνηθεις απατεωνες στα καταστηματα ηλεκτρονικων... Ακου 30€!

Δημοσ.

Όντως η καλύτερη λύση είναι η αγορά καινούργια μικρής tv, υπάρχουν διάφορες μάρκες πάρα πολύ φθηνές που και καλή εικόνα έχουν και είναι και ποιό μοντέρνες.

Την παλιά είτε την δίνεις (παππούδες, γονείς, ξαδέρφια κλπ) ή αν βρεις κάποιον να την αγοράσει για να μειώσεις το κόστος της αγοράς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...