Προς το περιεχόμενο

Iiyama Prolite 435S review..

mvar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγορασα το Σαββατο την 435S απο το Πλαισιο

Παραθετω ορισμενα χαρακτηριστικα:

17" TFT

1280χ1024 αναλυση

10ms response (!?)

DVI

ρυθμιση gamma correction/color temp/picture-text-economy mode λειτουργιας

ενσωματομενα ηχεια 2.5W

τιμη 270ευρω

--

τα καλα: Η οθονη παιζει οκ στα παιχνιδια..τη δοκιμασα διπλα διπλα στη παλια μου CRT, μια Eizo F520 17" και τα καταφερνει αρκετα καλα, αν και αμφιβαλλω πολυ για τα 10ms.. καλη επισης και η ποιοτητα της εικονας & η ευκρινεια στο κειμενο..

ωραια ως εδω. παμε τωρα στα ασχημα (που ειναι αρκετα)

1) στο παχος ειναι σαν δυο samsung 172x μαζι

2) εχει ξεχωριστο τροφοδοτικο..(απαραδεκτο!)

3) το backlight της οθονης ειναι για κλαμματα

4) μπορεις να ρυθμισεις μονο κατα ελαχιστες μοιρες την κλιση της οθονης, φυσικα οχι το υψος

5) ανεφερα το backlight? αυτος ειναι και ο λογος που θα την επιστρεψω αυριο - εκτος του οτι το μαυρο δεν ειναι και τοσο μαυρο αλλα μαλλον σκουρο γκρι, εχει και αυτο το απιστευτο backlight effect στις ακρες τις οθονης που κανει τα πραγματα τρις-χειροτερα..Και δεν ειναι απλως μια γραμμουλα φωτος, μιλαμε για 1-1,5 εκατοστο σε καθε πλευρα..

ισως να εχω πεσει σε προβληματικο προϊον - το ελπιζω. Αλλιως θα δωσω κατι παραπανω για μια Eizo L568 με 1000:1 contrast..εκει το μαυρο ειναι μαυρο. Οι Samsung δυστυχως ειναι εκτος συναγωνισμου, με τα 7 pixel που δινουν εγγυηση...

Δημοσ.

Τελικα την επεστρεψα την Iiyama 435 και πηρα μια Eizo L568 επισης 17"άρα, με 25ms response και 1000:1 contrast...

Τα πραγματα ειναι φυσικα η μερα με τη νυχτα..Η οθονη αυτη ειναι σιγουρα οτι καλυτερο εχω δει προσωπικα σε TFT οσον αφορα την ποιοτητα της εικονας και των χρωματων - και εχω δει αρκετα μοντελα TFT. Η τιμη της ηταν γυρω στα 490ευρω (σε μαυρο χρωμα). Μπορεις να ρυθμισεις τοσο την κλιση της οθονης οσο και το υψος της, ενω φυσικα δε λειπει το DVI.

Σε μια προχειρη δοκιμη που εκανα σε 2 παιχνιδια με το που την συνδεσα επανω στο pc (χωρις να περασω τιποτα απο το cd της οθονης) και συγκεκριμενα:

1) στο NFS:U2 δεν παρατηρησα ghosting (τουλαχιστον οχι περισσοτερο απο την iiyama που ισχυριζοταν οτι εχει 10ms ultra fast response) ενω

2) στο Quake3 το φαινομενο υπαρχει, οχι ομως σε σημειο που να ενοχλει κατα το παιχνιδι..Βεβαια συμπερασμα δε μπορεις να βγαλεις με 5 λεπτα δοκιμης ή απο 2 μονο παιχνιδια εκ των οποιων το ενα κοντευει να κλεισει 5ετια :D

το ΣΚ θα δουμε στο UT2004 και στα υπολοιπα ;)

τελος στις ταινιες dvd δεν ειδα καμμια διαφορα απο την προηγουμενη crt οθονη μου..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...