nautilus7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Πριν από λίγες μέρες χρειάστηκε να αλλάξω τη μητρική πλακέτα του υπολογιστή μου και έχω μια απορία σχετικά με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή μου. Όταν είναι σε κατάσταση idle έχει θερμοκρασία 45 βαθμούς ενώ όταν δουλεύει στο 100% φτάνει και τους 62 βαθμούς. Αντίστοιχα οι θερμοκρασία μέσα στο κουτί είναι περίπου στους 29 βαθμούς και φτάνει μέχρι τους 33. Τις θερμοκρασίες αυτές τις βλέπω μέσω του προγράμματος της μητρικής (PC probe της ASUS). Δεν ξέρω, αλλά εμένα μου φαίνονται αρκετά υψηλές. Μάλιστα σε έναν άλλο υπολογιστή που έχω με Pentium 4 3,0 GHz (Prescott) η θερμοκρασία του είναι 31 βαθμοί σε κατάσταση idle. Κατά την αλλαγή της μητρικής καθάρισα με οινόπνευμα την ψύκτρα και τον επεξεργαστή από την παλιά θερμοαγώγιμη πάστα (μάλιστα όταν έβγαλα την ψύκτρα, αυτή βγήκε μαζί με τον επεξεργαστή) και έβαλα καινούργια (κάποια με ασήμι, όχι ιδιαίτερα γνωστή μάρκα).
dioptra999 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 dokimase na deis tin thermokrasia apo to motherboard monitor! http://www.majorgeeks.com/download.php?det=311 kai meta ksanapostare gia na mas peis!
giorgos th. Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 otan evales tin kainourgia thermoagogimi katharises kala?den gratzounistike katholou i vasi tis psiktras e? thermoagogimi posi posotita evales? episis dokimase kana bios update mipos allaksei kati.
nautilus7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Θα δοκιμάσω το motherboard monitor και θα σας πω. Όταν έβαλα την καινούργια αλοιφή καθάρισα καλά και την μητρική και τον επεξεργαστή. Η ψύκτρα γρατζουνίστηκε λίγο γιατί για να καθαρίσω καλά την επιφάνειά της την έξυσα ελαφρά με ένα μαχαίρι. Θερμοαγώγιμη θα έλεγα ότι έχω βάλει αρκετή ποσότητα, ίσως παραπάνω απ' ότι χρειαζόταν.
giorgos th. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 to kalitero tha itan na gializes tin vasi tis psiktras giati akoma kai gratzounies ellatonoun tin apotelesmatikotita tis.episis vgale ligi thermoagogimi.na meinei mono ena poli lepto stroma pano.
scyther666 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Αυτό που σου βγήκε η cpu μαζί με την ψύκτρα πρέπει να ομολογήσω ότι μου έχει συμβεί και εμένα...τρομακτική εμπειρία θα έλεγα... Καλύτερα είναι να δουλεύεις το μηχάνημα ώστε να ζεσταθεί λίγο η cpu και η ψύκτρα. Έτσι θα βγεί πιο εύκολα η ψύκτρα (με γάντια ίσως) χωρίς να ξηλώσει την cpu....Εμένα μου κόπηκε η καρδιά όταν έγινε αυτό...έλεγα πως θα έβλεπα τα μισά pins πάνω στο socket....
vlachaquito Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 & emena mou etyxe to idio,eixe kollhsei h psyxtra me thn cpu & mallon den eixa klisei to klipaki poly kala.. pantos oi thermokrasies emena einai 34 idle & den paei pano apo 45 (me zalman 7700 alcu, me stock psyxtra vale syn 4 vathmous)..ara kati den paei kala...
evansdimo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Φιλε Nautilus7 εχουμε ακριβως τον ιδιο επεξεργαστη. Εγω με motherboard MSI 865 PE και μετα απο αναβαθμιση bios και αλλαγη ψυκτρας (Hyper 6 CM) βλεπω θερμοκρασιες 28 για idle και 37-38 full load. Eγω βασικα θα σου ελεγα το εξης, γενικα οι Northwood δεν αντιμετωπιζουν προβληματα θερμοκρασιας σε σχεση με αντιστοιχους Prescott. Πρωσωπικα δεν πιστευω οτι εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες διοτι και εγω πριν εβλεπα τις ιδιες πριν κανω αναβαθμιση του bios (47 idle 65 full) και ολα αυτα με ανοιχτο κουτι και ανεμιστηρα να χτυπαει πανω του! Εαν ειναι ετσι οπως τα λες λογικα μολις θα πας να αγγιξεις την ψυκτρα θα καεις. Δοκιμασε κατι τετοιο ισχυει? Με 29 βαθμους στο κουτι ειναι παρα πολυ δυσκολο οη cpu να εχει 62 βαθμους. Κατι τετοιο δεν νομιζεις πως θα ειχε επιπτωσεις και στη θερμοκρασια του κουτιου? Γιατι δε δοκιμαζεις να κανεις μια αναβαθμιση στο bios η αν φοβασαι να βαλεις ενα ξεχωριστο αισθητηρα απο το εμποριο στη Cpu να δεις αν οντως η μητρικη σου λεει αληθεια.
nautilus7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Έβαλα το πρόγραμμα speedfan (μου φάνηκε πολύ καλό) και δείχνει τις ίδιες θερμοκρασίες με το probe της ASUS (μάλλον λογικό αφού και τα δύο χρησιμοποιούν τους ίδιους αισθητήρες). Μου εμφανίζει όμως 3 θερμοκρασίες: μία είναι η CPU, η άλλη το case και δεν ξέρω τι είναι η τρίτη (πολύ χαμηλή περίπου 15 βαθμοί, δεν είναι ο σκληρός). Ξέρει κανείς τι είναι; Γενικά σε ποια θερμοκρασία υπάρχει κίνδυνος να καεί ο επεξεργαστής; Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε και θα σας πω νεότερα.
soko Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Και εγώ έχω τον P4 2.4Β και με μία ASUS P4-S533 είχα idle θερμοκρασία κάπου 36 βαθμούς και τώρα με μία Αlbatron έχω 47, και πήρα και καλή θερμοαγώγιμη, έλεγξα τα πάντα κτλ. Μερικές μητρικές λένε ό,τι θέλουνε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.